Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

265 προσλήψεις επικουρικών γιατρών σε νοσοκομεία


265 προσλήψεις επικουρικών γιατρών σε νοσοκομεία
Με 265 Επικουρικούς Ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων θα καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας, το ΕΚΑΒ, τα τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και το Κέντρο Δηλητηριάσεων. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας έχει προκηρύξει τις 265 θέσεις που αφορούν τα Περιφερειακά Νοσοκομεία.

Ειδικότερα στα Νοσοκομεία θα προσληφθούν 233 Επικουρικοί Ιατροί, στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών θα καλυφθούν 16 θέσεις, στα κατά τόπους EKAB 14 θέσεις και στο Κέντρο Δηλητηριάσεων δύο θέσεις.

Ενδεικτικά, αρκετές θέσεις Επικουρικών θα πληρώσουν τα νοσοκομεία: Γ.Ν Μυτιλήνης (έξι θέσεις), Γ.Ν Ρόδου (επτά θέσεις), Γ.Ν Πτολεμαΐδας (έξι θέσεις), Γ.Ν Κομοτηνής (έξι θέσεις), Γ.Ν Κατερίνης (έξι θέσεις), Γ.Ν Σερρών (εννέα θέσεις), Γ.Ν Πύργου (εννέα θέσεις) και Γ.Ν Χανίων (οκτώ θέσεις). Τέσσερις Επικουρικούς Ιατρούς θα εντάξουν στο δυναμικό τους τα Γενικά Νοσοκομεία: Ξάνθης, Κοζάνης, Σύρου, Χίου και Αγρινίου, ενώ πέντε θέσεις θα καλυφθούν στα Γ.Ν Τρίπολης, Κέρκυρας και Κορίνθου. Οι ενδιαφερόμενοι ιατροί θα πρέπει να υποβάλουν συμπληρωματικές αιτήσεις μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, έτσι ώστε να εγγραφούν στη λίστα των επικουρικών του υπουργείου Υγείας. Στην επιλογή του προσωπικού τηρείται σειρά προτεραιότητας, ενώ όταν έρθει η ώρα της πρόσληψης οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν μια φόρμα για τους δύο τόπους προτίμησης που επιθυμούν να επιλεγούν.

Η διαδικασία επιλογής

Στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης τηρούνται ηλεκτρονικά δύο κατάλογοι εγγραφής επικουρικών ιατρών στους οποίους εγγράφονται κατά ειδικότητα, κατόπιν αιτησεώς τους, ιατροί που απέκτησαν ιατρική ειδικότητα κατά την τελευταία επταετία από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Σε αυτούς τους δύο καταλόγους, οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Οι υποψήφιοι Επικουρικοί Ιατροί για την ενεργοποίηση της αίτησής υποβάλλουν συμπληρωματική αίτηση (5 Σεπτεμβρίου) στην οποία θα δηλώνουν έως δύο προτιμήσεις. Οι θέσεις ιατρών ΕΣΥ που προκηρύσσονται σε Γενικά Νοσοκομεία, Γενικά Νοσοκομεία-Κ.Υ. και Κέντρα Υγείας απομακρυσμένων και νησιωτικών περιοχών που εντάσσονται στη Γ' Ζώνη και στις περιοχές που χαρακτηρίζονται άγονες και προβληματικές A' κατηγορίας μπορούν να πληρωθούν από ιατρούς χωρίς τον περιορισμό χρόνου προϋπηρεσίας στην ειδικότητα, αλλά με την υποχρέωση παραμονής στη θέση αυτή επί πενταετία.

Οσον αφορά τους καταλόγους των επικουρικών ιατρών, ο πρώτος κατάλογος αφορά την κάλυψη αναγκών απομακρυσμένων και νησιωτικών περιοχών που εντάσσονται στη Γ’ Ζώνη, όπως και στις περιοχές που χαρακτηρίζονται ως άγονες και προβληματικές A' κατηγορίας, καθώς και στη B' Ζώνη, πλην των πανεπιστημιακών νοσοκομείων που ανήκουν σε αυτήν.

Ο δεύτερος κατάλογος αφορά την A' Ζώνη, το Ε.Κ.Α.Β. ανεξαρτήτως γεωγραφικής περιοχής, το Κέντρο Δηλητηριάσεων και όσα νοσοκομεία της B' Ζώνης εξαιρούνται από τον πρώτο κατάλογο.

Για την εγγραφή στον δεύτερο κατάλογο είναι απαραίτητη βεβαίωση υπηρεσίας τουλάχιστον ενός έτους σε μονάδα υγείας,
ενώ από αυτή την προϋπόθεση εξαιρούνται όσοι επικουρικοί επιθυμούν να συνάψουν σύμβαση με το ΕΚΑΒ και το Κέντρο Δηλητηριάσεων.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Οι ενδιαφερόμενοι ιατροί θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να καταθέσουν:

Α) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου, από το οποίο θα προκύπτει ότι ο κάτοχος είναι Ελληνας πολίτης ή πολίτης χώρας κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Β) Για τους πολίτες χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης απαιτείται βεβαίωση γνώσης της Ελληνικής γλώσσας, η οποία πιστοποιείται μετά από εξέταση από την αρμόδια επιτροπή του Κε.Σ.Υ.

Γ) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του τίτλου ειδικότητας. Για τους οδοντιάτρους επικυρωμένο φωτοαντίγραφο πτυχίου ή αναγνώρισης ΔΟΑΤΑΠ.

Δ) Πρωτότυπη βεβαίωση εγγραφής σε ιατρικό σύλλογο που η έκδοσή της να μην υπερβαίνει τις 60 (εξήντα) ημέρες από την κατάθεση της.

Ε) Βεβαίωση ή βεβαιώσεις προϋπηρεσίας ως επικουρικός ιατρός

ΣΤ) Υπεύθυνη Δήλωση του αιτούντος, στην οποία θα δηλώνει ότι δεν έχει αποποιηθεί θέση ΕΣΥ ή παραπηθεί από θέση γιατρού ΕΣΥ και δεν έχει παραιτηθεί ή αποποιηθεί την επιλογή του σε θέση επικουρικού γιατρού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν εκτενέστερη πληροφόρηση για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό στο τηλέφωνο:  210 5231 897, καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Υγείαςhttp://www.yyka.gov.gr/ .

Κατανομή των θέσεων ανά ειδικότητα στις υγειονομικές περιφέρειες

Δείτε εδώ



Οι ειδικότητες των επικουρικών ιατρών που θα τοποθετηθούν στο ΕΚΑΒ θα πρέπει να προέρχονται από παθολογικές και χειρουργικές ειδικότητες, καθώς και από γιατρούς Γενικής Ιατρικής (Αναισθησιολογία, Καρδιολογία, Πνευμονολογία, Γενική Χειρουργική, Ορθοπαιδική κ.λπ)

Υποβολή συμπληρωματικών αιτήσεων έως 5/9/12

Ερχονται άλλες 135 προσλήψεις

Την επομένη εβδομάδα προβλέπεται να εκδοθεί η προκήρυξη πρόσληψης 135 επικουρικών γιατρών για τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία και τα Νοσοκομεία μεγάλων αστικών κέντρων.

Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου