Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Επιστολή απόγνωσης από την Κίνα σε συσκευασία παιχνιδιούhttp://www.koutipandoras.gr/wp-content/uploads/2012/12/letter-206x270.jpg

Μια επιστολή-καταγγελία των απάνθρωπων συνθηκών εργασίας στα κινέζικα εργοστάσια βρήκε μια Αμερικανίδα ανοίγοντας τη συσκευασία ενός παιχνιδιού made in China.
Η επιστολή, προς άγνωστο παραλήπτη, ξεκινάει με την παράκληση όποιος το βρει να το στείλει στην Παγκόσμια Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Όπως αναφέρει ο ανώνυμος εργαζόμενος-η οι συνθήκες εργασίας είναι δυσβάστακτες, 15 ώρες καθημερινής εργασίας χωρίς αργία το Σάββατο ή την Κυριακή ή διακοπή λόγω εορτών με ελάχιστη αμοιβή.
«Δεν αντέχω άλλο. Βοηθήστε μας! Χιλιάδες άνθρωποι κάτω από τον Κινεζικό Κομμουνισμό θα σας ευχαριστούν και θα σας θυμούνται για πάντα», αναφέρει.
Η Διευθύντρια στο Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κίνας, Sophie Richardson, δήλωσε στο Oregonian ότι η καταγωγή ή η αυθεντικότητα της επιστολής δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.
«Νομίζω ότι είναι δίκαιο να πούμε ότι οι συνθήκες που περιγράφονται στην επιστολή είναι αληθινές με όσα γνωρίζουμε σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στα στρατόπεδα εργασίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου