Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

"Βόμβα" από Πάνο: «Δεν μπορούμε να μείνουμε άοπλοι – Ξεκινάμε νέο ΕΜΠΑΕ»

Για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης και αφού η επιχειρησιακή ετοιμότητα των ΕΔ βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο μετά το 1974 η πολιτική ηγεσία της χώρας δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι το παιχνίδι με τη φωτιά μπορεί  και να μας κάψει:
Πριν λίγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πανος Παναγιωτόπουλος έθεσε επίσημα έναρξη προγράμματος επανεξοπλισμού των ΕΔ μιλώντας στους δημοσιογράφους και σημειώνοντας ότι:
-  Τις επόμενες ημέρες συνεδριάζει το ΣΑΜ για να καταλήξει οριστικά σε ένα μεσοπρόθεσμο ΕΜΠΑΕ αλλά και σε ένα Δεκαετές Πρόγραμμα Εξοπλιστικών Στόχων.
Οι ανάγκες αυτές που θα προσδιοριστούν από το ΣΑΜ θα εγκριθούν εν συνεχεία από το ΚΥΣΕΑ .
Με τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ «ανά χείρας» θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις με σειρά χωρών οι οποίες προσφέρουν τα απαιτούμενα οπλικά συστήματα. Διαπραγματεύσεις σε ανώτατο επίπεδο. Οι συμφωνίες θα είναι κατά κύριο λόγο διακρατικές και θα βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των επισκέψεων του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά (ΗΠΑ, Ρωσία) οι οποίες ξεκινούν άμεσα
-  Σε ότι αφορά το σημαντικότερο μέρος της όλης υπόθεσης που είναι το οικονομικό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας  ήταν απόλυτος: Δεν θα πληρωθεί ούτε ένα ευρώ σε εξοπλιστικά προγράμματα αυτή τη στιγμή και για όσο κρατήσει η κρίση. Η Ελλάδα είναι έτοιμη για το μεγάλο άλμα στην ανάπτυξη κι ήδη έχουμε στα χεριά μας προτάσεις που μετακυλίουν τις όποιες πληρωμές πολλά χρόνια μετά  και με διάφορους τρόπους.
- Επίσης με διάφορους τρόπους μπορεί να γίνει και η αποπληρωμή πέρα των μετρητών.
Οι παραπάνω τοποθετήσεις του υπουργού Εθνική Άμυνας, οι οποίες είναι σε απόλυτη συνεννόηση με το μέγαρο Μαξίμου καταδεικνύουν όχι μόνο αλλαγή πορείας αλλά και το πόσο επικίνδυνη είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση σε μια χώρα που πρέπει να υπερασπίσει πλην εδάφους και κυριαρχικά δικαιώματα όπως αυτά της ΑΟΖ
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου