Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου

Στην κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας προχωρούν οι υπάλληλοι στον κλάδο του εμπορίου την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου. Αυτό αποφάσισε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στην απόφαση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.
Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, το σχέδιο της κυβέρνησης για τη λειτουργία των καταστημάτων «υλοποιεί το πάγιο αίτημα μιας χούφτας μεγάλων πολυεθνικών εμπορικών ομίλων, για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, γνωρίζοντας συνειδητά ότι με τον τρόπο αυτό θα καταστρέψουν ταυτόχρονα και τους εργαζόμενους και τις χιλιάδες μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, στις οποίες αυτή τη στιγμή απασχολείται το 80% των μισθωτών».
Παράλληλα χαρακτηρίζει τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, ως «αιτία πολέμου» και διοργανώνει επίσης συγκέντρωση των εργαζομένων και των σωματείων – μελών της στην Ερμού (στο Σύνταγμα) στις 10.30 το πρωί της Κυριακής.
Μάλιστα η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ) απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να μην κάνουν αγορές την ημέρα της απεργίας, καθώς η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές «θα εξαφανίσει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και θα οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου των καταστημάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου