Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Οι Νεοϋορκέζες μπορούν να κυκλοφορούν γυμνόστηθες!


Μία δικαστική απόφαση που παρέμενε «ανενεργή» για 21 χρόνια, και η οποία προβλέπει ότι οι Νεοϋορκέζες μπορούν να κυκλοφορούν ημίγυμνες στους δρόμους εάν το θέλουν, «ενεργοποιήθηκε» χάρη στη νομική δεινότητα και τον ακτιβισμό της Χόλι βαν Βόαστ.
Η 46χρονη καλλιτέχνης, που είχε συλληφθεί αμέτρητες φορές για προσβολή της δημοσίας αιδούς επειδή κυκλοφορούσε γυμνόστηθη, ανακάλυψε και επικαλέστηκε τη σχετική δικαστική απόφαση περί ισότητας που είχε ψηφιστεί πριν από 21 ολόκληρα χρόνια από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης και η οποία περιέργως είχε «ξεχαστεί».
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Liberation, η 46χρονη, που αρέσκεται να κυκλοφορεί στους δρόμους της Νέας Υόρκης με παντελόνι και καουμπόικο καπέλο, ένα ζωγραφισμένο μουστάκι και... γυμνόστηθη, εξανάγκασε τις Αρχές να συγγράψουν σχετικό υπόμνημα, στο οποίο να υπενθυμίζουν στους 34.000 αστυνομικούς της αμερικάνικης μητρόπολης ότι δεν πρέπει να επιβάλλεται κανένα πειθαρχικό μέτρο σε άνδρες ή γυναίκες, που κυκλοφορούν δημοσίως χωρίς να φορούν τίποτα από τη μέση και επάνω.
«Οι γυναίκες που κυκλοφορούν γυμνόστηθες δεν διαπράττουν κανένα έγκλημα» αναφέρει ρητά το σχετικό υπόμνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου