Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Στέρηση της ελευθερίας στην Ελλάδα, η σημερινή κατάσταση - Εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ για την Αυθαίρετη Κράτηση

 
English version, see below

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΥΡΙΟ

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου – 14:30

Hotel Divani Palace Acropolis, 19-25 Παρθενώνος, Αθήνα


Στέρηση της ελευθερίας στην Ελλάδα, η σημερινή κατάσταση -  Εμπειρογνώμονες  του ΟΗΕ για την Αυθαίρετη Κράτηση
 
ΑΘΗΝΑ (30 Ιανουαρίου 2013) - Η Ομάδα Εργασίας του ΟΗΕ για την Αυθαίρετη Κράτηση θα παρουσιάσει στα ΜΜΕ τα αρχικά ευρήματα, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αποστολής για την αξιολόγηση της κατάστασης σχετικά με τη στέρηση της ελευθερίας στην Ελλάδα.
 
Η ομάδα των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι  έχουν επιλεγεί από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για να διερευνήσουν ισχυρισμούς για αυθαίρετη στέρηση της ελευθερίας, επισκέφτηκε διάφορους χώρους κράτησης, όπως φυλακές, αστυνομικά τμήματα, κέντρα κράτησης μεταναστών και ψυχιατρικά ιδρύματα.
 
Κατά την εντεκαήμερη αποστολή τους, οι εμπειρογνώμονες για τα Ανθρώπινα δικαιώματα κ. Mads Andenas (Νορβηγία) και κ. Vladimir Tochilovsky (Ουκρανία)*  συναντήθηκαν με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές σε εκτελεστικό, νομοθετικό, δικαστικό και τοπικό επίπεδο, όπως και με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών
 
Η Ομάδα Εργασίας του ΟΗΕ για την Αυθαίρετη Κράτηση θα δώσει συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου στις 14:30 στο Hotel Divani Palace Acropolis. (19-25 Παρθενώνος, Αθήνα)  
 
(*) Τα άλλα τρία μέλη της Ομάδας Εργασίας είναι ο Πρόεδρος- Εισηγητής El Hadji Malick Sow (Σενεγάλη),η  Αντιπρόεδρος Shaheen Sardar Ali (Πακιστάν) και ο Roberto Garretón (Χιλή).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου