Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

"Πάντα θα υπάρχει ντόπινγκ"

“Το ντόπινγκ δε θα σταματήσει ποτέ”. Ο πρώην διευθυντής του εργαστηρίου αντιντόπιγκ της Αθήνας Κώστας Γεωργακόπουλος που έχει αναλάβει τη λειτουργία του νέου κέντρου ελέγχου στο Κατάρ μιλάει για τη μάστιγα του αθλητισμού.


Επικεφαλής της ομάδας που έχει αναλάβει να πάρει την άδεια λειτουργίας του νεότευκτου εργαστηρίου αντιντοπιγκ στη  Ντόχα του Κατάρ έχει αναλάβει τους τελευταίους 15 μήνες ο πρώην διευθυντής του αντίστοιχου της Αθήνας Κώστας Γεωργακόπουλος.
Ο πρώην δισκοβόλος με συμμετοχή και στους Ολυμπιακούς του 1984 πριν απο περίπου ενάμισι χρόνο παραιτήθηκε απο το εργαστήριο του ολυμπιακού σταδίου προκειμένου να αναλάβει μια δύσκολη αποστολή στη Μέση Ανατολή.
“Πιστεύουμε ότι είμαστε τόσο κοντά στους αθλητές που ντοπάρονται αλλά μπορούμε να τους πιάσουμε;” αναφέρει σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αραβικά ΜΜΕ “Οχι .Αυτό δεν θα σταματήσει ποτέ. Η ανθρώπινη φυσιολογία προσφέρει πολλά διαφορετικά μονοπάτια για την αύξηση της απόδοσης .Νέες οδοί θα ανακαλυφθούν στο μέλλον κάτι που μας αναγκάζει να πούμε ότι το φαινόμενο δεν θα εξαλυφθεί. Το ντοπινγκ δε θα σταματήσει ποτέ. Οταν κυνηγάς κάποιον τρέχεις πίσω του . Αν πας να τον φτάσεις θα αλλάξει κατεύθυνση” κατέληξε   
Το παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 που φιλοξενεί το Κατάρ όπως και οι αγώνες της Φόρμουλα 1 αλλά και οι δεκάδες αραβικές αθλητικές διοργανώσεις που φιλοξενούνται στις γειτονικές χώρες  έκαναν επιτακτική την ανάγκη της δημιουργίας ενός διαπιστευμένου εργαστηριου στην περιοχή του Κόλπου. Οι άνθρωποι του Κατάρ και ο Έλληνας διευθυντής πιστεύουν ότι   τον ερχόμενο Μάιο θα καταφέρουν να πάρουν την σφραγίδα του πιστοποιημένου εργαστηρίου και να μπουν στην λίστα των 34 που συνεργάζονται με την WADA  σε όλο τον κόσμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου