Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Προφυλακιστέα η γαλάζια κουμπάρα των «λευκών» γάμων

Προφυλακιστέα κρίθηκε η 52χρονη, υποψήφια με τη ΝΔ στην Α” Θεσσαλονίκης η οποία κατηγορείται ότι ήταν μεταξύ των τριών «εγκεφάλων» του κυκλώματος που έστησε δεκάδες «λευκούς» γάμους για την Ελληνοποίηση αλλοδαπών.
Τους τελευταίους τέσσερις μήνες, το συγκεκριμένο κύκλωμα, οργάνωσε 68 «λευκούς» γάμους για την ελληνοποίηση αλλοδαπών, κυρίως από τη Γεωργία. Η κατηγορούμενη, μεταφράστρια και μεσίτρια στο επάγγελμα, στην απολογία της ισχυρίστηκε ότι μεσολάβησε, λόγω των γνωριμιών που είχε σε δήμους και Περιφέρεια, σε κάποιες υποθέσεις απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας, οι οποίες, όμως, σύμφωνα με την ίδια, πληρούσαν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις.
Παράλληλα από τα στοιχεία της δικογραφίας φαίνεται πως προκύπτει, ότι ανάμεσα σ΄αυτούς που βοήθησαν και τέλεσαν εικονικούς γάμους ήταν και δύο στελέχη της γεωργιανής μαφίας της λεγόμενης «Vor Zakone» (Κλέφτες του Nόμου), που η δράση της επεκτείνεται σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης και την ίδια τη Ρωσία, ενώ εδώ και πολλά χρόνια έχουν βάλει πόδι και στην Ελλάδα και κυρίως στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.
Η Μάρθα Τσαρτίδου, η οποία αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες, κατά την απολογία της στη Β” ειδική ανακρίτρια, ισχυρίσθηκε ότι λόγω των γνωριμιών της μεσολάβησε σε κάποιους δήμους και στην περιφέρεια για κάποιες υποθέσεις απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας, οι οποίες, όμως, υποστήριξε, πληρούσαν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις. Και ότι αυτό το έκανε για ανθρωπιστικούς λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου