Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Επικοινωνία με το MacArthur Glenn για τα αδέσποτα


Σε συνέχεια του άρθρου μας σχετικά με το άρθρο μας: "Σπάτα: Διώχνουν τα αδέσποτα απ' το MacArthur Glenn για να μην ενοχλούν
", σας παραθέτουμε σχετική αλληλογραφία με το
Εκπτωτικό Χωριό της αναγνώστριας που επεσήμανε το θέμα.
Ενδιαφέρουσα είναι η απάντηση της επιχείρησης, η οποία ισχυρίζεται ότι σε ότι αφορά την "διαχείριση των ζώων" (δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό και σκοπεύω να ζητήσω διευκρινήσεις), έχει ζητήσει τη συνδρομή του Δήμου Αρτέμιδας-Σπάτων, αλλά δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση.

Πληροφορούμαι ότι η διεύθυνση της επιχείρησής σας έχει δώσει εντολή στους ανθρώπους που είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον της φύλαξης των εξωτερικών σας χώρων, να διώχνουν τα αδέσποτα που βρίσκονται εκεί. Υπήρξα μάρτυρας περιστατικού όπου ο φύλακάς σας συνέστησε σε έναν επισκέπτη σας που θέλησε να δώσει λίγο νερό σε μερικά από αυτά, να σταματήσει γιατί "τα αφεντικά" το απαγορεύουν (σημειώστε ότι ήταν μια από τις τελευταίες μέρες με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες). Σας δηλώνω λοιπόν, ότι αν και είμαι από τις τακτικές επισκέπτριες της επιχείρησής σας, από σήμερα και μέχρι να αναθεωρήσετε εμπράκτως και με εμφανή τρόπο τη στάση σας απέναντι στα αδέσποτα, σταματώ να έρχομαι εκεί. Επιπλέον, σκοπεύω να ενημερώσω όποιον γνωρίζω, για την απαράδεκτη στάση σας, με σκοπώ να τον αποθαρρύνω από το να έρχεται στο πολυκατάστημά σας. 
Λυπούμαι βαθύτατα για τον ανάλγητο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε τα συμπαθέστατα και ταλαιπωρημένα αυτά ζώα, και μετανοιώνω για την εκτίμηση με την οποία σας είχα περιβάλει. 
Είναι φανερό ότι απέχετε πολύ από το να θεωρήστε μια σύγχρονη και πρωτοποριακή Ευρωπαϊκή εμπορική επιχείρηση, όπως θέλετε να αυτοπροσδιορίζεστε, διότι δεν αντιλαμβάνεστε τον κοινωνικό σας ρόλο.

Τζούλια Σαραβάνου


Και η απάντηση:

Λυπούμαστε ειλικρινά αν μεταφέρθηκαν λανθασμένα μηνύματα από την εταιρεία security σχετικά με τις κατευθύνσεις της διοίκησης του Εκπτωτικού χωριού McArthurGlen.

Θεωρούμε ότι τα ζώα δικαιούνται τη φροντίδα όλων μας και για αυτό με ευαισθησία έχουμε λάβει την πρωτοβουλία να τους την προσφέρουμε από την αρχή λειτουργίας του κέντρου μας. Περιμετρικά του χώρου μας υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία με ποτίστρες για τα ζώα, έτσι ώστε να δροσίζονται όλους τους μήνες του έτους.

Όσον αφορά στη διαχείριση των ζώων, έχουμε έρθει σε επαφή με φιλοζωικές οργανώσεις και άλλα αρμόδια σωματεία & συλλόγους, τα οποία μας ενημέρωσαν ότι, βάσει νόμου, ο εκάστοτε Δήμος είναι υπεύθυνος για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Από την πλευρά μας,έχουμε επικοινωνήσει επανειλημμένα με το Δήμο Σπάτων και γραπτά και προφορικά, ωστόσο δεν έχουμε βρει ανταπόκριση.

Παράλληλα, είμαστε σε επικοινωνία με φιλοζωικές οργανώσεις για τον εμβολιασμό και στείρωση των αδέσποτων ζώων που φιλοξενούνται στο χώρο μας, με κύριο μέλημά μας τόσο τη φροντίδα των ζώων όσο και την ασφάλεια των επισκεπτών μας.
Θα σας κρατάμε ενήμερους για την εξέλιξη του προγράμματος.

Με εκτίμηση
H Διεύθυνση του Εκπτωτικού Χωριού McArthurGlen

Info Desk
McArthurGlen Designer Outlet Athens
T:  +30 210 6630840
F: +30 210 6630850
Address: Building Block E71
P.O. Box 6000
Yalou, 19004 Spata, Athens
Greece
infoathens@mcarthurglen.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου