Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΗ ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ Πρωταθλήτριες εκτός συνόρων


Στον στίβο είναι ακόμα πιο διαδεδομένο το σπορ των αθλητικών υποτροφιών με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την αθλήτριά μας στο επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη. Τα τελευταία χρόνια σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο του Στάντφορντ στην Καλιφόρνια και μάλιστα πριν από το Ευρωπαϊκό του Ελσίνκι πήρε το πτυχίο της στη Νευροψυχολογία.
Είναι σαφές ότι αυτά τα χρόνια στις ΗΠΑ βελτίωσε αισθητά τις αθλητικές της επιδόσεις, αλλά κυρίως δεν είχε την αγωνία για τα προς το ζην ή για τις συνθήκες προπόνησης.
Μάλιστα, έπειτα από έναν χορό αποφοίτων όπου τα είχε «τσούξει» και λίγο, δύο μέρες μετά της βγήκε το 4.51 μ., που αποτελούσε πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία των νέων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το Ελσίνκι και ενώ έμενε λιγότερο από ένας μήνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες η πρωταθλήτριά μας επέστρεψε στην Αμερική, αφού όπως είπε: «Εναν μήνα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν γίνεται να μείνω μακριά από τον προπονητή μου» αναφερόμενη στον παλαιό πρωταθλητή τού επί κοντώ Τόμπι Στίβενσον.
Αλλά και μετά το Λονδίνο, έστω ως πτυχιούχος, οι ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα η Καλιφόρνια θα αποτελούν το «σπίτι» της αφού θα εργαστεί ως βοηθός καθηγητή διδάσκοντας, ενώ παράλληλα απασχολείται σε εργαστήριο με έρευνες προκειμένου σε ένα-δύο χρόνια να κάνει και το διδακτορικό της εκεί.
Η 25χρονη πρωταθλήτρια της ΑΕΚ στο μήκος Ελενα Καφούρου έκανε το... άλμα προς το Boise State University του Αϊνταχο το 2005 και δεν το μετάνιωσε. Οπου μάλιστα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο μήκος στο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του ΝCAA στο Τέξας. Και ακολουθούν και άλλες περιπτώσεις.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/2/13, 3:54 μ.μ.

    Αλμα εις υψος δεν εχει??? γτ αυτο 8ελω να μαθω εγω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι εννοεις με την ερώτηση σου;;;; δεν καταλαβαίνω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή