Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

"Περάσματα": Το Ταξίδι του Πρόσφυγα μέσα από ένα Παιχνίδι Προσομοίωσης




Το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα σε  συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς  (Γ.Γ.Ν.Γ.) υλοποιεί πρόγραμμα ευαισθητοποίησης μαθητών και νέων σε θέματα προσφύγων, το οποίο περιλαμβάνει τη διοργάνωση του παιχνιδιού  «Περάσματα» σε σχολεία και ομάδες νέων άνω των 13 ετών.

Τα «Περάσματα» είναι ένα βιωματικό παιχνίδι  της  Ύπατης Αρμοστείας, το οποίο βασίζεται στη μέθοδο της προσομοίωσης, επιτρέποντας  στους συμμετέχοντες να βιώσουν πιο αποτελεσματικά μια μακρινή κατάσταση μέσα από τη διαδικασία της δραματοποίησης και αναπαράστασης της πραγματικότητας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι το Μάρτιο του 2013  σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Αττικής, σε θερινές κατασκηνώσεις νέων της περιοχής της Αττικής και σε άλλες  ομάδες νέων.

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τις αιτήσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι φορείς παρακαλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ύπατης Αρμοστείας στο σύνδεσμο: http://www.unhcr.gr/ekpaideysi/ekpaideytiko-yliko/perasmata.html


Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε επιπρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση.

Με τιμή,

Τομέας Ενημέρωσης
Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Γραφείο στην Ελλάδα
Tel.  210 6756801, Fax. 210 6756800

Website:  
www.unhcr.gr


Facebook: 
www.facebook.com/UNHCRGREECE

Youtube: 
www.youtube.com/unhcrgreece

Twitter: 
www.twitter.com/unhcrgreece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου