Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Πάμε Σινεμά: Οι ταινίες της εβδομάδας


Αυτή την εβδομάδα κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες τέσσερις ταινίες, χωρίς να ξεχωρίζει σαφώς καμία και να τραβάει την προσοχή σου. Εν γένει, έχουμε ένα μέτριο πρόγραμμα πρώτων προβολών. Του Νέστορα Πουλάκου.

Σε επανέκδοση προβάλλεται η κλασική μαύρη κωμωδία του Φράνκ Κάπρα, με την αξεπέραστη ερμηνεία του Κάρι Γκραντ, “Αρσενικό και παλιά δαντέλα”. Στις παράλληλες εκδηλώσεις, να έχεις υπόψη σου και τις προβολές του 2ου Athens Open Air Film Festival.

Ταινία της εβδομάδας (μπορεί και να) είναι τα “17 Κορίτσια” των Μυριέλ & Ντελφίν Κουλέν (διαβάζεις συνέντευξη της πρώτης εδώ), που απέσπασαν Ειδική Μνεία στο φετινό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Αυτήν τη φορά δεν ενθουσιάζει η νέα ταινία του κάφρου κωμικού Σάσα Μπάρον Κοέν. “Ο Δικτάτορας” αποτελεί μια χοντροκομμένη αναφορά στις διάφορες “δημοκρατίες” των τρίτων χωρών, όμως η έξυπνη περσόνα που δομεί ο Κοέν δεν αποδίδει τα αναμενόμενα… γέλια.

Χαλαρή και χλιαρή κομεντί, όπου περνάς ευχάριστα την ώρα σου ορέγοντας εδέσματα πάσης φύσεως, είναι η γαλλική ταινία “Ο Σεφ και ο σεφ του”, με την βαριά αλλά μεστή ερμηνεία του Ζαν Ρενό. Μια διασκεδαστική ταινία, εν ολίγοις.

Καλοκαίρι χωρίς Τζέισον Στέιθαμ δεν γίνεται. Ο Στήβεν Σηγκάλ της νέας εποχής σκοτώνει όποιον βρίσκει μπροστά του, προκειμένου να εκδικηθεί αλλά και να προστατεύσει 12χρονη, στον “Προστάτη” με το άπειρο πιστολίδι.

Το απολαυστικό one man show του Κάρι Γκραντ έχει κάνει την ταινία “Αρσενικό και παλιά δαντέλα” του Φρανκ Κάπρα, μια all time classic μαύρη κωμωδία που εξακολουθεί να προσφέρει γέλιο και διασκέδαση παρά την προχωρημένη “ηλικία” της.


17 Κορίτσια

Σε μια μικρή πόλη στις ακτές του Ατλαντικού, δεκαεπτά έφηβες που πηγαίνουν στο ίδιο λύκειο παίρνουν όλες μαζί μια απόφαση που φαίνεται απρόσμενη και ακατανόητη στα μάτια των αγοριών αλλά και των μεγάλων: αποφασίζουν να μείνουν έγκυοι ταυτόχρονα! Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν το 2007.

Ο Δικτάτορας

Η ηρωική ιστορία ενός δικτάτορα, ο οποίος ρισκάρει τη ζωή του για να εξασφαλίσει ότι η δημοκρατία δεν θα έρθει ποτέ στη χώρα που τόσο στοργικά καταπιέζει. Με τον ανεπανάληπτο Σάσα Μπάρον Κοέν.

Ο σεφ και ο σεφ του

Ο Τζάκι είναι λάτρης της υψηλής κουζίνας. Είναι αυτοδίδακτος, πολύ ταλαντούχος αλλά και εξαιρετικά πεισματάρης. Ο διάσημος σεφ Αλεξάντρ Λαγκάρντ (Ζαν Ρενό) είναι σε διαμάχη με τον Στάνισλας Μάτερ, τον νέο διευθυντή του ομίλου που διευθύνει το εστιατόριό του, Cargo Lagarde. Ο Μάτερ δολοπλοκεί προκειμένου να τον κάνει να χάσει ένα αστέρι στον επόμενο Οδηγό Εστιατορίων, ώστε να τον αντικαταστήσει με κάποιον νεότερο και πιο σύγχρονο σεφ, ο οποίος ασπάζεται τη χημική και τη μοριακή κουζίνα που αποφέρει πολύ περισσότερα χρήματα. Ο Στάνισλας Μάτερ ξεκινά απολύοντας ένα-ένα τα μέλη της ομάδας του Λαγκάρντ. Το χειρότερο όμως, είναι ότι ο Λαγκάρντ αρχίζει να ξεμένει από ιδέες για το νέο του μενού, το οποίο πολύ σύντομα θα έρθουν να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν οι κριτές του Οδηγού... Ο Αλεξάντρ αναζητά απεγνωσμένα έναν βοηθά που θα τον βοηθήσει να ανταπεξέρθει με τα δύο γεύματα που καλείται καθημερινά να σερβίρει το εστιατόριο. Και τότε, σε μια περίεργη στροφή της τύχης, θα γνωρίσει τον Τζάκι.

Ο Προστάτης

Ο Λουκ Ράιτ, ένας δευτεροκλασάτος παλαιστής του κυκλώματος μεικτών πολεμικών τεχνών, ζει μια βαρετή ζωή αγώνων ρουτίνας μέχρι την ημέρα που θα “πουλήσει” έναν στημένο αγώνα. Προς παραδειγματισμό των υπολοίπων, η ρώσικη μαφία θα δολοφονήσει την οικογένειά του και θα τον “σβήσει” από τη μέχρι τώρα ζωή του, αφήνοντάς τον να περιπλανιέται στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Όταν όμως θα συναντήσει μια δωδεκάχρονη Κινέζα, την Μέι, που καταδιώκεται από τους ίδιους ανθρώπους που σκότωσαν τη γυναίκα του, ο Λουκ θα αναλάβει δράση και θα εμπλακεί ενεργά σε έναν πόλεμο όπου παίζονται πολλά.

Αρσενικό και παλιά δαντέλα

"Μόλις ανακάλυψε πως οι αγαπημένες θείες του έχουν δηλητηριάσει τον 13ο φίλο τους!"... Μια μαύρη ξεκαρδιστική κωμωδία με τον θρυλικό Κάρυ Γκραντ που δίνει ρεσιτάλ τρέλας. Έξυπνο και γρήγορο σενάριο, πλοκή που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον και ένα επιτελείο ηθοποιών αντάξιο των ρόλων που ερμηνεύουν.

Πηγή: Sevenart.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου