Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Όταν οι Έλληνες πέφτουν από τα σύννεφα...


Τελικά σε αυτή τη χώρα χρειαζόμαστε ένα τεράστιο προστατευτικό δίχτυ ασφαλείας για όλους αυτούς που κάθε τόσο πέφτουν από τα σύννεφα. Όπως πολλές φορές στο παρελθόν έτσι και από το βράδυ της Κυριακής οι ουρανοί άνοιξαν και βρέχουν ανυποψίαστους που έμειναν με το στόμα ανοιχτό μπροστά στο μέγεθος των επεισοδίων που «έκαψαν» το ΟΑΚΑ.

 
Ωσάν απατημένοι σύζυγοι που μαθαίνουν την πικρή αλήθεια τελευταίοι, έτσι και μια στρατιά από υπεύθυνους κι ανεύθυνους αφού έπεσαν από τα σύννεφα τώρα επιδίδονται στο αγαπημένο τους άθλημα που δεν είναι άλλο από αυτό του Πινγκ Πονγκ όπου αντί για μπαλάκι βρίσκονται όμως οι ευθύνες.

Την Δευτέρα το πρωί από το protothema.gr περιγράψαμε αυτό που ήξεραν πολλοί αλλά έβλεπαν λίγοι.

Ήξεραν πολλοί για την βεντέτα που εδώ και καιρό έχει ανοίξει μεταξύ μερίδας οργανωμένων οπαδών του Παναθηναικού με τα ΜΑΤ.

Ήξεραν πολλοί πως από το βράδυ της 18ης Μαρτίου ένα κομμάτι του σκληρού πράσινου πυρήνα είχε δώσει ραντεβού εκδίκησης με συγκεκριμένη διμοιρία των ΜΑΤ.

Ήξεραν πολλοί πως στους σχεδιασμούς των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση τυχόν επεισοδίων κατά την διάρκεια των παρελάσεων της 25ης , το ντέρμπι του Ολυμπιακού Σταδίου είχε χαρακτηρισθεί ως «πρόβα τζενεράλε».

Ήξεραν πολλοί πως εδώ και μήνες στα «πέταλα» των ποδοσφαιρικών γηπέδων έχει διεισδύσει το μικρόβιο της «αγανάκτησης» και της ολικής απαξίωσης του πολιτικού συστήματος και κατά καιρούς μάλιστα εκφράζεται με πανό και συνθήματα.

Ήξεραν πολλοί πως στις κερκίδες συγκεντρώνονται πλέον όλο και περισσότεροι εκπρόσωποι της νέας γενιάς των ανέργων και των απελπισμένων που μια σπίθα αρκεί να προκαλέσει την έκρηξη.

Ήξεραν πολλοί πως πίσω από τα ξεσπάσματα βίας πλέον δεν κρύβονται οι τυφλές οπαδικές αντιπαραθέσεις αλλά μια νέα μορφή κοινωνικής βίας που δεν θα αργούσε να περάσει από τους δρόμους και στις κερκίδες.

Όλοι αυτοί που ήξεραν, ήταν αυτοί που τελικά  έπεσαν από τα σύννεφα το βράδυ της Κυριακής.

Όλοι αυτοί που επιχειρούν ακόμη και σήμερα να ερμηνεύσουν τα επεισόδια του ΟΑΚΑ με την λογική περασμένων δεκαετιών, είναι σίγουρο πως πολύ σύντομα θα πέσουν και πάλι από τα σύννεφα.

Είναι οι ίδιοι που θα πέσουν από τα σύννεφα την επόμενη Κυριακή και θα ξαναπέσουν από τα σύννεφα το βράδυ των εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου