Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Μαύρα σύννεφα πάνω από το «Palais Omnisports Paris Bercy»




Ακόμη και οι πλέον δυσοίωνοι δεν περίμεναν ότι το 31ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, θα ξεκινούσε με αυτόν τον τρόπο για την ελληνική αποστολή. Από τους πέντε αθλητές που ρίχτηκαν στη μάχη των πρωινών αγωνισμάτων, μονάχα η Αθανασία Πέρρα κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του τριπλούν.

Η αθλήτρια της Σοφίας Μπακατσάκη, προσγειώθηκε στα 14,01 μ. στην δεύτερη προσπάθεια της, επίδοση που ήταν αρκετή για να της δώσει το 8ο και τελευταίο εισιτήριο του τελικού.

«Παραλίγο να σπάσει η καρδιά μου μέχρι να δω ότι δεν θα με περάσει κάποια και θα παραμείνω όγδοη. Για πρωί νομίζω ότι πήγα καλά. Τώρα στον τελικό θα έρθει ό,τι καλύτερο μπορώ», δήλωσε η Πέρρα.


Αντίθετα, η Βούλα Παπαχρήστου παρά το φετινό 14,40 μ., έμεινε μόλις στα 13,72 μ. είχε άκυρη την πρώτη και την τρίτη προσπάθεια της και έμεινε στην 16η θέση. «Δεν ξέρω τι να πω. Οταν είδα το πρώτο άλμα άκυρο φοβήθηκα ότι θα γίνει το ίδιο και με τα άλλα δύο. Για αυτό και μετά κρατήθηκα, αλλά αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χαλάσω τον ρυθμό μου και γενικώς να μην έχω τεχνικά άλματα. Θέλω να το ξεχάσω αμέσως αυτόν τον αγώνα γιατί θα τρελαθώ».

Άτυχη στάθηκε η Νίκη Πανέτα, που στην πρώτη της συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση, τραυματίστηκε στο ζέσταμα (παλιός τραυματισμός στο γόνατο) και δεν αγωνίστηκε.

Τα κακά μαντάτα όμως για την ελληνική αποστολή ήρθαν αρκετή ώρα αργότερα. Ο Λούης Τσάτουμας, προερχόμενος από τον τραυματισμό στον αστράγαλο στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, δεν κατάφερε να βγάλει αλώβητος τον αγώνα.

Συμμετέχοντας στο δεύτερο προκριματικό γκρουπ του μήκους, ξεκίνησε τον αγώνα του με άλμα στα 7,66 μ και ακολούθησε η προσπάθεια του στα 7,81 μέτρα. Μάλιστα μετά το δεύτερο άλμα ο 29χρονος άλτης σηκώθηκε από το σκάμμα κουτσαίνοντας και ζήτησε αμέσως από τους κριτές να του φέρουν πάγο για να βάλει στον αστράγαλο του.

Λίγο αργότερα αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο κατευθυνόμενος προς το ιατρείο του σταδίου.

Οσο για τον αθλητή με την κορυφαία επίδοση των προκριματικών, αυτός δεν ήταν άλλος από τον κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ στο τριπλούν.

Ο Τέντι Ταμγκό προσγειώθηκε στα 7,97 μ. και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό του αγωνίσματος.

Σε λίγες ώρες θα διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό του τριπλούν. Στην τελευταία προσπάθεια των αθλητών στο δεύτερο προκριματικό γκρουπ του μήκους, δεν έλειψαν και οι εντάσεις. Αφορμή για αυτό στάθηκε το τελευταίο άλμα του Σαλίμ Σντιρί (Γαλλία) που ήταν κοντά στα 8 μέτρα αλλά ο κριτής είδε σημάδι στην πλαστελίνη. Μέχρι να αποφασίσει εάν θα ήταν άκυρο ή όχι οι θεατές άρχισαν να γιουχάρουν.

Τελικά όμως δεν επηρέασαν την απόφαση του και σήκωσε την κόκκινη σημαία. Κάπως έτσι ο Σντιρί έμεινε εκτός τελικού καθώς με 7,88 μ. έμεινε στην ένατη θέση. Έκπληξη ήταν και ο αποκλεισμός του Ισπανού Εουσέμπιο Καθέρες που ήταν 11ος με 7,83 μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου