Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Μια ενδιαφερουσα αποψη.....................


Φασιστική… εχθροπάθεια!

του Γιάννη Σιδέρη04/03/2011

Ετικέτες
νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας


«Τι μέτρα θα πάρετε κε πρωθυπουργέ κατά της ρητορικής του μίσους;» είχε ρωτήσει μια κοπελιά τον Παπανδρέου, σε μια συζήτηση που είχε οργανώσει με νέους στο ιντερνέτ, στις αρχές του περασμένου Νοέμβρη.
Είχα γράψει τότε εδώ: «Ωχ! οι νέοι μελανοχίτωνες καταφθάνουν μεταλλαγμένοι! Είναι παγκοσμιοποιημένοι, καλλιεργημένοι, ανθρωπιστές, αντικρατιστές, αντιρατσιστές, αντιεθνικιστές και
μονομερείς υπερασπιστές του εαυτού τους και των μειονοτήτων (πάντα κοινωνικών, ποτέ εθνικών). Τάσσονται υπέρ της δικής τους ελευθερίας, αλλά την ίδια στιγμή με κραυγές αποζητούν την φίμωση των άλλων, και μάλιστα ζητούν από την εξουσία - ναι αυτοί οι αντικρατιστές - να τους φιμώσει»

Είχα ακούσει βέβαια, στο χώρο των σχολίων, τα εξ΄αμάξης για το «εμπαθές και ρατσιστικό παραλήρημα» μου από την στρατιά των ταλιμπάν της νεωτερικής πολυπολιτισμικότητας. Πάντως ο … «ηγέτης τους», ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, δεν τους απογοήτευσε. Χθες ολοκληρώθηκε η δημόσια Διαβούλευση του, φαιάς έμπνευσης, νομοσχεδίου «για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας», που κατασκεύασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης. Το άρθρο 4 μας εισάγει στην επικράτεια του ζόφου, αφού στο όνομα της πολιτικής ορθότητας και του αντιρατσισμού, εισηγείται την ποινικοποίηση της γνώμης στην Ελλάδα!

Διαβάζοντάς το, προειδοποιούμαστε ότι τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή «όποιος δημόσια προφορικά ή διά του τύπου ή μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, εγκωμιάζει ή αρνείται ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου (…) κατά τρόπο που μπορεί να προκαλέσει ή να διεγείρει σε βιαιοπραγίες η εχθροπάθεια (!!) κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή ή το γενετήσιο προσανατολισμό».

Πλέον θα μας ορίζουν το τι θα σκεπτόμαστε και τι θα λέμε μέσα από ανελεύθερα και φασιστικά νομικά πλαίσια - που κατά τα άλλα στόχο έχουν να υπηρετήσουν τον ... αντιφασισμό! Όπως σημειώνει κάποιος πολίτης στο opengov «Η παγκοσμιοποίηση φτιάχνει νέο δίκαιο, δημιουργεί τη νομολογία της. Κατασκευάζονται νέες παραβάσεις, νέες ποινές, νέα πρόστιμα»…

Είναι γεγονός ότι εμείς, ως καθυστερημένοι βαλκάνιοι, αργήσαμε λίγο. Ώσπου να ψηφισθεί το νομοσχέδιο θα μπορούμε ακόμα να εκφραζόμαστε ελεύθερα για απαγορευμένες (σ.σ. ηλίθιες, ανήθικες και απάνθρωπες για μένα) έννοιες, όπως η εβραιφοβία, η ισλαμοφοβία, η ομοφοβία κλπ. Όμως ο σχετικός νόμος υπάρχει σε αρκετές κεντροευρωπαϊκές χώρες . Στην Γαλλία από το ΄90, και με βάση αυτόν διώχτηκε για «ρατσιστική προσβολή» ο Γάλλος φιλόσοφος και πολιτικός Ροζέ Γκαρωντύ, για το βιβλίο του «Οι θεμελιώδεις μύθοι της Ισραηλινής πολιτικής". Ο Γκαρωντύ αμφισβητεί πτυχές της ιστορίας των στρατοπέδων συγκέντρωσης, ακόμη και αυτό το ολοκαύτωμα των εβραίων. Ναι, είναι λάθος. Αλλά είναι λάθος γνώμης όχι πράξης… Καταδικάστηκε για την γνώμη του - επειδή τόλμησε να την εκφράσει!

«Αν η παρότρυνση σε βιαιοπραγίες και η διέγερση παθών, «εχθροπάθεια» (!) κατά κάθε «άλλου», πρέπει να διώκεται, όχι με βάση το ποινικό δίκαιο, τότε το πρώτο βιβλίο που θα πρέπει να οδηγηθεί στην πυρά είναι η Παλαιά Διαθήκη, με δεύτερο τα άπαντα του Λένιν και τρίτο τα ανάλεκτα του Μίκυ Μάους...» έγραψε δηκτικά ο Στάθης στην Ελευθεροτυπία. Και ο Ρούσσος Βρανάς στα Νέα διερωτάται: «Θα υποχρεωθούμε, σε εφαρμογή του νόμου, ακόμη και να παραδώσουμε στην πυρά τις βιβλιοθήκες του δυτικού πολιτισμού, που από την Αγία Γραφή μέχρι τον Χέγκελ, είναι γεμάτες με βιβλία τα οποία καλούν σε φόνους, σε γενοκτονίες, σε ιερούς πολέμους, βιβλία που πολλές φορές ξεχειλίζουν από ξενοφοβίες και ρατσισμούς;»

Γιατί όχι; Η παγκοσμιοποιημένη αστυνομία της σκέψης θα φτιάξει και τα δικά της βιβλία… θα κατασκευάσει την δική της μία και μοναδική … «ανθρωπιστική» και α-εθνική (συγνώμη για τη λέξη) άποψη….
Έχει ξαναγίνει άλλωστε, με άλλη πιο απλή μορφή. Κάποτε στην Σοβιετική Ένωση εξαφανίστηκε από μια φωτογραφία του Στάλιν το τσιγάρο που κρατούσε, αφού ο πατερούλης δεν είχε απεχθείς ανθρώπινες αδυναμίες, όπως το κάπνισμα! Στην δημοκρατική Γαλλία, λόγω του αντικαπνιστικού νόμου του ΄91ο , εξαφάνισαν από τις φωτογραφίες του κωμικού και σκηνοθέτη Ζακ Τατί, την πίπα του (στη θέση της είχαν βάλει ένα …κίτρινο παιδικό μύλο!), και από τις φωτογραφίες του φιλόσοφου Ζαν-Πολ Σαρτρ το … τσιγάρο! (έδιναν κακό παράδειγμα στους νέους!)

Όσο για μας, ας ελπίσουμε εμείς, να μην χρειαστεί βγάλουμε από τις βιογραφίες του Κολοκοτρώνη την περίφημη φράση του «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους», γιατί αυτός ο αγροίκος, εθνικιστής και καθόλου πολυπολιτισμικός, προκαλούσε και διέγειρε τους ομοεθνείς του σε «βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια» - όπως θα μπορούσε να καταγγελθεί με βάση το …αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό νομοσχέδιο…
ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου