Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Το Stanford στην κορυφή της λίστας για startups

Το Stanford στην κορυφή της λίστας για startups

Το Stanford στην κορυφή της λίστας για startups

Tεράστια η διαφορά που το χωρίζει με τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια.

Φανούρης Δρακάκης @ 03.12.2012
Σχόλια 0
Το είχε γράψει πριν λίγο καιρό ο Τάσος, δείχνοντας μέσα από το κείμενό του πόσο διαφέρει το Πανεπιστήμιο Stanford από οποιοδήποτε άλλο πανεπιστημιακό ίδρυμα. Μια νέα έρευνα που έρχεται από τις ΗΠΑ, τον δικαιώνει, κατατάσσοντας το Stanford πρώτο στη λίστα των αμερικάνικων Πανεπιστημίων στον τομέα των startups και των χρηματοδοτήσεων που παίρνουν οι απόφοιτοι του συγκεκριμένου ιδρύματος. Και μάλιστα, η πρωτιά έρχεται με εντυπωσιακή διαφορά από το δεύτερο στην κατάταξη.
Ειδικότερα, η έρευνα από την CB Insights, University Entrepreneurship Report, δείχνει ότι οι entrepreneurs που προέρχονται από το Stanford έχουν λάβει (από το 2007 έως το 2011) 203 χρηματοδοτήσεις, συνολικού ύψους 4,1 δισ. δολαρίων,  απέχοντας κατά πολύ από το δεύτερο στην κατάταξη, Harvard (112 χρηματοδοτήσεις – 1,8 δισ. δολάρια). Τρίτο στη λίστα είναι το Berkeley, τέταρτο το New York University και ακολουθούν το Penn και το ΜΙΤ.  


Δύο είναι οι βασικότεροι λόγοι της εντυπωσιακής υπεροχής του Stanford, σύμφωνα με τους ανθρώπους της CB Insights: η έμφαση του ιδρύματος στην τεχνολογία αλλά και η γεωγραφική του θέση, καθώς πολλοί επενδυτές (ειδικά από το χώρο της τεχνολογίας) μένουν στην Καλιφόρνια, οπότε είναι σαν να υποστηρίζουν «την ομάδα της περιοχής τους». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου