Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Στο «TOP 20» των προορισμών παγκοσμίως η Θεσσαλονίκη

Στους 20 πιο ενδιαφέροντες προορισμούς του κόσμου, τους οποίους αξίζει να επισκεφθεί κανείς το 2013, περιλαμβάνεται, σύμφωνα με το National Geographic (NatGeo), και η Θεσσαλονίκη.

Χθες ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα του διεθνούς περιοδικού η τελική εικοσάδα, στην οποία περιλαμβάνονται προορισμοί όπως η Μασσαλία και η Ραβένα, το Κιότο, η Κριμαία, η Γρενάδα, οι όχθες του ποταμού Μισούρι, η λίμνη Μαλάουι, πόλεις στο Εκουαδόρ, την Ουγκάντα, τη Χιλή κοκ.

Η Θεσσαλονίκη αναφέρεται ως «μια πόλη που τη χωρίζουν 320 μίλια και ένας ολόκληρος… κόσμος από τη χαοτική Αθήνα, μία από τις τελευταίες πόλεις στη ΝΑ Ευρώπη με θαλάσσιο μέτωπο εντός του αστικού ιστού, που δεν είναι περικυκλωμένο από μαρίνα».

Το δημοσίευμα αναφέρεται στις παραδοσιακές αγορές τροφίμων στο κέντρο, στο βυζαντινό και οθωμανικό παρελθόν της πόλης, αλλά και στην έντονη νυχτερινή ζωή της. Η διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας συνοδεύεται από σχόλια για την κουλτούρα συμμετοχής και δράσης που έχει αναπτυχθεί από τη νεολαία (που αποτελεί το 50% του πληθυσμού). Το National Geographic προτείνει στους αναγνώστες του να εξερευνήσουν την πόλη με τα πόδια, να δοκιμάσουν γύρο, μπακαλιαράκια και τρίγωνα Πανοράματος, να περιηγηθούν στο Καπάνι και την αγορά Μοδιάνο, αλλά και στην Άνω Πόλη και την παραλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου