Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Καταργούν την Στρατιωτική Θητεία στους πλούσιους-Φορτώνουν τα βάρη στους φτωχούς!


  Ένταση της ταξικής επίθεσης στην νεολαία με κοκτέιλ εθνικισμού και μιλιταρισμού.
Φτιάχνουν τον Στρατό των Μνημονίων, της Αντεργατικής λαίλαπας, των επεμβάσεων της Ε.Ε.
«Η θητεία ήταν και θα παραμείνει υποχρεωτική»,δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, αντιδρώντας έτσι στην έκθεση της Κομισιόν η οποία μία ημέρα μετά από το Eurogroup πρότεινε για περειτέρω μείωση των αμυντικών δαπανών την κατάργησή της.
Για μια ακόμη φορά ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος παρουσιάζεται να λέει μισές αλήθειες. Aπό τη μια μεριά ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος βρήκε την ευκαιρία να φανεί ανδρείος έναντι της Τρόικας, υπερασπίζοντας την απλήρωτη εργασία της νεολαίας και τη μετατροπή της σε αναλώσιμο πολεμιστή για τα συμφέροντα των πλουσίων, αλλά από την άλλη μεριά αποκαλύφθηκε πόσο υποταγμένος είναι στα συμφέροντα του αστικού κόσμου. Ουσιαστικά, Καταργεί την Υποχρεωτική Στράτευση για τους πλούσιους, καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να την εξαγοράσουν, αποδεικνύοντας περίτρανα το ταξικό περιεχόμενο των επιλογών τους.
Το σχέδιο για την νέα αντιδραστική αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων έφερε στο προσκήνιο συγκεκριμένη εφημερίδα που καθοδηγείται από τον σκληρό συντηρητικό πυρήνα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, δίνει συχνότατα βήμα σε στελέχη του επικίνδυνα εθνικιστικού, μιλιταριστικού και φιλοπόλεμου ΔΙΚΤΥΟΥ21, προπαγανδίζοντας ουσιαστικά τον εκφασισμό της κοινωνίας μας.
Προηγουμένως, το Σαββατοκύριακο, κυβέρνηση, Ε.Ε. και διαμορφωτές της κοινής γνώμης ανέβασαν την κακοφτιαγμένη θεατρική παράσταση«Κατάργηση της Υποχρεωτικής Στράτευσης», χειραγωγώντας και παραπλανώντας μας.Όμως αξίζει να κρατήσουμε ότι ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος συμφώνησε να αγοράσει τα αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ ιπτάμενα τάνκερ που χρειάζεται ο ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ,αποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και η Τρόικα χρησιμοποιούν ως απλό πρόσχημα την ανάγκη περιορισμού των πολεμικών δαπανών, καθώς επείγει η αντιδραστική αναδιάρθρωση των Ενόπλων Δυνάμεων. Βασικά σημεία αυτής, ο περιορισμός των Ενόπλων Δυνάμεων άρα και των στρατιωτικών, η ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση της νεολαίας και των εργαζόμενων – Για τους Πλούσιους Καταργείται η Στρατιωτική Θητεία την οποία θα εξαγοράζουν για 40.000 ευρώ, ενώ οι φτωχοί θα πηγαίνουν στρατό στα 18 τους χρόνια και για 11 μήνες, αναλαμβάνοντας όλο το οικονομικό κόστος. Με ένταση της πολεμικής προετοιμασίας και έμφαση στο θεσμό της Εφεδρείας, με νέους πολεμικούς εξοπλισμούς, που να εξυπηρετούν κυρίως τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της Ε.Ε.και εντείνοντας την χρήση του Στρατού ως Δύναμη Καταστολής των Κοινωνικών αγώνων.
«Το σχέδιο για στράτευση αμέσως μετά το λύκειο (και εντεκάμηνη θητεία)» απηχεί τις θέσεις ολόκληρου του αστικού κατεστημένου, συμπεριλαμβάνοντας και τη φασιστική συμμορία, ενώ συμπυκνώνει ένα μιλιταριστικό διάλογο που έχει προηγουμένως πραγματοποιηθεί μεταξύ των Επιτελείων που δίνουν μορφή στις υπουργικές υποδείξεις, τους απόστρατους, το ΕΝ ΚΡΥΠΡΩ, την συντηρητική ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ, τους Νεοναζιστές και τους διάφορους εθνικιστικούς συλλόγους-σωματεία-λέσχες εφέδρων. Μάλιστα, αποτέλεσε αντικείμενο και της συνάντησης του ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλου με τον Ισραηλινό Πρόεδρο Πέρες,από τον οποίο ζήτησε τεχνογνωσία για την αναδιοργάνωση του ελληνικού στρατού στη βάση των ισραηλινών προτύπων.
Σύμφωνα με το άρθρο, τα κομβικά σημεία των κυβερνητικών σχεδίων είναι:
1. Η Στράτευση των νέων στα 18, αμέσως μετά το σχολείο, ώστε χωρίς εμπειρία κοινωνικών αγώνων, να πέφτει ο νέος στα χέρια του Στρατού, για να συντριβεί από τη μιλιταριστική ιδεολογία και πρακτική, να καλουπωθεί στην ιεραρχία και στην υποταγή στον ανώτερο, να χειραγωγηθεί εθνικιστικά, ώστε λοβοτομημένος να υπηρετήσει μια θητεία αγγαρείας και δωρεάν εργασίας χωρίς αντιρρήσεις και να μετατραπεί σε Αναλώσιμο της Πρώτης Γραμμής. Παράλληλα, να συμμετέχει χωρίς αντίδραση στις Επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους από τον Στρατό ενάντια στον εχθρό-
εργαζόμενο λαό.
Με αυτό τον τρόπο η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ε.Δ. επιθυμεί να γλυτώσει τις όποιες αντιστάσεις σημειώνονται στα στρατόπεδα, τις προσπάθειες υπεράσπισης των δικαιωμάτων των φαντάρων και την άρνηση τους στην ΕΛΔΥΚ, το ΝΑΤΟ και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ. Μάλιστα, όλα αυτά συντελούνται όταν η κυβέρνηση φορτώνει στο φαντάρο και στην οικογένεια του το οικονομικό βάρος της θητείας και ετοιμάζει την εμπλοκή της σε νέες επεμβάσεις.
2. Η αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 11μήνες, ώστε να εξασφαλιστεί ακόμη περισσότερο κρέας για τα κανόνια τους. Σε συνδυασμό με την κατάργηση των ΕΠ.ΟΠ.,τη μείωση των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές και την πλημμύρα των παραιτήσεων στρατιωτικών, βλέπουμε μια σαφή στροφή στην ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των Εφέδρων! Αυτό αποτελεί ποιοτική αλλαγή σε σχέση με τις αλλαγές της περιόδου 1990-2009, που στόχευσαν στην ένταση των Μισθοφορικών χαρακτηριστικών των Ενόπλων Δυνάμεων.
3. Για να καλυφθεί επομένως αυτό τα κενό ανάμεσα στην ποιότητα του Μισθοφόρου σε σύγκριση με τον έφεδρο, αναβαθμίζεται η πολεμική εκπαίδευση των τελευταίων. Όπως επισημαίνεται «τέσσερις συνεχόμενες σειρές κατάταξης (ΕΣΣΟ) μέσα στον χρόνο, καθώς και σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο εκπαίδευσης των στρατευσίμων περιέχει η πρόταση των συναρμόδιων διευθύνσεων του ΓΕΕΘΑ για τη στρατιωτική θητεία, η οποία βρίσκεται στα χέρια της στρατιωτικής ηγεσίας».
4. Οι Αντιρρησίες συνείδησης – αρνητές στράτευσης ποινικοποιούνται και φορολογούνται. Η κυβέρνηση κάνει ουσιαστικά εμπόριο με την υποχρεωτική στράτευση και καταστέλλει τα ζητήματα συνείδησης. Πρέπει να σημειώσουμε ότι στην περίπτωση αυτή αποκαλύπτεται ότι και σε αυτό το επίπεδο το ελληνικό αστικό κατεστημένο, μετά την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την πλήρη ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση κάθε κοινωνικού αγαθού , αναλαμβάνει να παίξει την αιχμή του δόρατος της ταξικής επίθεσης εις βάρος ολόκληρης της ευρωπαϊκής νεολαίας. Ήδη καταγράφονται ανάλογες ανατροπές σε ολόκληρη την Ε.Ε. (π.χ. Βρετανία, Ελβετία), αλλά και στην Ρωσία. Κοινή επιδίωξη η μείωση των πολεμικών δαπανών και η ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των πολιτών-«πολεμιστών».
Η κυβέρνηση Σαμαρά καταργεί όλες τις προβλέψεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τους Αντιρρησίες Συνείδησης, μάλιστα σε μια εποχή έντασης των ευρωπαϊκών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.
Μάλιστα, η κυβέρνηση βρίσκει τη φόρμουλα να απαλλάξει τους πλούσιους από τα βάρη της στρατιωτικής θητείας, δίνοντας τους τη δυνατότητα να την εξαγοράσουν για 40.000 ευρώ. Δείτε πόσο άθλια το δικαιολογούν: «Το συγκεκριμένο μέτρο δεν έχει ως στόχο τη συγκέντρωση οικονομικών πόρων, αλλά την εξάλειψη φαινομένων όπου γόνοι ιδιαίτερα προνομιούχων οικογενειών υπηρετούν στα χαρτιά».
Στην πραγματικότητα βεβαίως, οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τους απάλλαξαν, Σαμαράς και Βενιζέλος ήταν οι πρώτοι διδάσκοντες,εξαγοράζοντας την στρατιωτική τους θητεία!
Υπόχρεοι Στρατιωτικής Θητείας
Α. Ολοι οι άρρενες που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους καλούνται να υπηρετήσουν στρατιωτική θητεία 11 μηνών.
Β. Οι υπόχρεοι μειωμένης θητείας υπηρετούν εννέα μήνες.
Γ. Οι στρατεύσιμοι κατανέμονται σε τέσσερις ΕΣΣΟ με τις εξής ημερομηνίες κατάταξης και ορκωμοσίας έκαστου έτους καθώς και απόλυσης επόμενου έτους: Ιούλιος (Α” ΕΣΣΟ) με απόλυση τον Ιούνιο του επόμενου έτους, Αύγουστος (Β” ΕΣΣΟ) με απόλυση τον Ιούλιο του επόμενου έτους,Σεπτέμβριος (Γ” ΕΣΣΟ) με απόλυση τον Αύγουστο του επόμενου έτους και Οκτώβριος(Δ” ΕΣΣΟ) με απόλυση τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους.
Δ. Οι επιτυχόντες στις πανελλαδικές εξετάσεις εισάγονται στα ΑΕΙ/ΤΕΙ το επόμενο ακαδημαϊκό έτος και κατατάσσονται κατά προτεραιότητα στις ΕΣΣΟ.
Ε. Από την υποχρεωτική στράτευση εξαιρούνται μόνο οι επιτυχόντες στις Στρατιωτικές Σχολές, οι οποίες περιλαμβάνονται στο σύνολό τους σε ξεχωριστό επιστημονικό πεδίο στο μηχανογραφικό δελτίο του υπουργείου Παιδείας. Οι επιτυχόντες στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της ΕΛ.ΑΣ. υπηρετούν κανονικά στρατιωτική θητεία.
ΣΤ. Οσοι επιθυμούν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια υπηρετούν υποχρεωτικά πλήρη στρατιωτική θητεία ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.
Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων
Α. Τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων(ΚΕΝ) που διατηρούνται με πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας έχουν ως εξής: 586 Τάγμα Πεζικού (Γρεβενά), ΚΕΥΠ (Λαμία), ΚΕΠΒ (Θήβα), 2/93 ΣΕ(Μεσολόγγι), ΚΕΤΘ (Αυλώνας), ΚΕΕΔ (Μεγάλο Πεύκο), 124 ΠΒΕ (Τρίπολη), ΚΕΔΒ(Καλαμάτα) και ΚΕΕΜ (Σπάρτη).
Β. Τα Κέντρα μετονομάζονται (πλην αυτού του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων και 124 ΠΒΕ) και καλούνται να εφαρμόσουν ενιαίο πρόγραμμα βασικής εκπαίδευσης με σύνθεση Ταξιαρχίας/Τάγματος Πεζικού πλήρους επάνδρωσης.
Γ. Διοικητής σε κάθε Κέντρο αναλαμβάνει στέλεχος με βαθμό αντισυνταγματάρχη – συνταγματάρχη.
Δ. Εκπαιδευτές σε κάθε Κέντρο αναλαμβάνουν μόνιμοι υπαξιωματικοί και αξιωματικοί (κατά προτίμηση Πεζικού, με προϋπηρεσία σε Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων).
Ε. H κατανομή των στρατευσίμων στα Κέντρα γίνεται με βάση την εγγύτητα στον τόπο διαμονής. Για παράδειγμα, οι στρατεύσιμοι των περιφερειών Ιόνιων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας κατατάσσονται κατά προτεραιότητα στο Μεσολόγγι.
ΣΤ. Από την παραπάνω ρύθμιση ευνόητα εξαιρούνται όσοι επιλέξουν να υπηρετήσουν στις Ειδικές Δυνάμεις. Δικαίωμα κατάταξης σε αυτή την περίπτωση έχουν μόνο στρατεύσιμοι Ι1 πλήρους θητείας.
Ζ. Οι καρτέλες των στρατευσίμων αντικαθίστανται από ηλεκτρονικής μορφής με συνεχή επικαιροποίηση των δεδομένων κατά την παραμονή τους στα Κέντρα και on-line διασύνδεση με την αρμόδια Διεύθυνση Οπλιτών Θητείας του ΓΕΣ.
Μονόδρομος είναι η συγκέντρωση μονάδων σε πολυδύναμα στρατόπεδα με σύγχρονες εγκαταστάσεις, έτσι ώστε η πλήρης επάνδρωσή τους να συνεπάγεται παροχή εκπαίδευσης σε όλους.
Τοποθέτηση στη Μονάδα
Α. H εκπαίδευση για την απόκτηση ειδικότητας (EKE) και των ΛΥΒ πραγματοποιείται στις Μονάδες Εκστρατείας.
Β.Καθιερώνεται ελάχιστο όριο βολών για κάθε οπλίτη κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Γ.Επαναλαμβάνεται και επεκτείνεται η εκπαίδευση σε τεχνικές παροχής Α” Βοηθειών.
Δ.Επεκτείνεται η εκπαίδευση στη χρήση ασυρμάτου και στη βασική ορολογία Διαβιβαστή.
Ε.Εντατικοποιείται η εκπαίδευση στον νυχτερινό αγώνα.
Αντιρρησίες συνείδησης – αρνητές στράτευσης
Α. Οσοι άρρενες δεν επιθυμούν για διάφορους λόγους να υπηρετήσουν στρατιωτική θητεία θα έχουν το δικαίωμα οριστικής απαλλαγής με δυνατότητα εξαγοράς της, με εφάπαξ καταβολή ποσού όχι μικρότερου των 40.000 ευρώ, τα οποία θα εισρέουν σε ειδικό κωδικό εσόδων του προϋπολογισμού του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Οι συγκεκριμένοι αποκλείονται από οποιαδήποτε έμμισθη σχέση εργασίας με το Ελληνικό Δημόσιο ή δυνατότητα κατάληψης αιρετής θέσης ΝΠΔΔ εφόρου ζωής ή εναλλακτική θητεία διάρκειας 11μηνών για υπόχρεους πλήρους και μειωμένης θητείας.
Η κατάταξη και η βασική εκπαίδευση
Α. Η συνολική περίοδος παραμονής των στρατευσίμων οπλιτών στα Κέντρα ορίζεται σε οκτώ εβδομάδες και κατανέμεται ως εξής: οι δύο πρώτες εβδομάδες αφιερώνονται στην κατάταξη, την ένταξη στο στρατιωτικό περιβάλλον με εκμάθηση βασικών παραγγελμάτων, ελαφρά φυσική αγωγή και προετοιμασία για την ορκωμοσία, ενώ οι υπόλοιπες έξι εβδομάδες αποτελούν το Βασικό Σχολείο Μαχητή.
Β. Το Βασικό Σχολείο Μαχητή περιλαμβάνει τα εξής αντικείμενα εκπαίδευσης: φυσική αγωγή με ισορροπημένη αερόβια (τρέξιμο) και αναερόβια (έλξεις, κάμψεις) άσκηση σε καθημερινή βάση, διέλευση εμποδίων στίβου μάχης και εμποδίων αυτοπεποίθησης,αρχές λειτουργίας, λύση – αρμολόγηση και συντήρηση του όπλου, εκπαιδευτικές βολές στο πεδίο βολής από διαφορετικές θέσεις βάλλοντος μία φορά την εβδομάδα,εκπαίδευση στη ρίψη χειροβομβίδας, πορείες (ημερήσιες – νυκτερινές) 15 χλμ. με πλήρη φόρτο μάχης δύο φορές την εβδομάδα, βασικές τεχνικές παροχής Α” Βοηθειών,καθώς και πυρ και κίνηση με πραγματικά πυρά κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες.
Γ. Ενοπλες υπηρεσίες στα Κέντρα εκτελούνται αποκλειστικά από οπλίτες παλαιότερων ΕΣΣΟ.
Δ. Αοπλες υπηρεσίες (θαλαμοφύλακες, μαγειρεία) εκτελούνται από νεοσύλλεκτους που κρίνονται προβληματικοί ή δεν μπορούν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα εκπαίδευσης λόγω μειωμένης ικανότητας (Ι3 και Ι4) ή ελεύθερους ασκήσεων.
Ε.Καθιερώνεται διακριτικό για στρατεύσιμους που αριστεύουν στην εκπαίδευση, το οποίο φέρουν στο χιτώνιο καθ” όλη τη διάρκεια της θητείας τους. Μέρος αυτών προτείνεται από τους εκπαιδευτές για ΛΥΒ.
Πώς θα απονέμονται οι ειδικότητες
Α. Η απονομή ειδικοτήτων πραγματοποιείται με βάση τη συνολική απόδοση του στρατεύσιμου οπλίτη στο Βασικό Σχολείο Μαχητή,στις ιδιαίτερες δεξιότητες – προσόντα που κατέχουν (δίπλωμα οδήγησης,πιστοποιημένη γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.λπ.) και τις υπηρεσιακές ανάγκες.
Β. Τα Κέντρα αποστέλλουν στη Διεύθυνση Οπλιτών Θητείας του ΓΕΣ μέσω του on-line συστήματος τις προτάσεις τους για την απονομή της ειδικότητας με θετικό ή / και αρνητικό πρόσημο για κάθε οπλίτη, ενώ καταργείται η ειδικότητα «Γραφέας» και αντικαθίσταται από «Χειριστής Η/Υ».
Τοποθετήσεις – μεταθέσεις – αποσπάσεις
Α. Οι τοποθετήσεις των στρατευσίμων πραγματοποιούνται με βάση τις υπηρεσιακές ανάγκες και την εγγύτητα στον τόπο διαμονής.
Β. Μεταθέσεις δικαιούνται στρατεύσιμοι που υπηρετούν σε απόσταση μικρότερη των 20 χλμ. από τα ελληνοτουρκικά, ελληνοαλβανικά,ελληνοσκοπιανά και ελληνοβουλγαρικά σύνορα και εκπληρώνουν συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια.
Γ. Οι αποσπάσεις οπλιτών καταργούνται.
Δ. Διαλύονται τα Τάγματα ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, η Διοίκηση ΓΕΝ και η Μοίρα ΓΕΑ στο Στρατόπεδο Παπάγου. Οι οπλίτες της Μονάδας Υποστήριξης ΥΠΕΘΑ δεν υπερβαίνουν τον ΠΟΥ που προβλέπει 63 από τον Στρατό Ξηράς, 10 από την Πολεμική Αεροπορία, πέντε από το Πολεμικό Ναυτικό.
ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ
Καταλαβαίνουμε όλοι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε συνολικές αντιδραστικές αλλαγές, ανάλογης βαρβαρότητας με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και εμπεριέχουν τα Μνημόνια.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ θα λάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες εντός και εκτός των μονάδων.
Όμως απαιτείται η βαθύτερη και μαχητικότερη παρέμβαση του συνόλου του κινήματος, πρωτίστως των εργατικών σωματείων και των φοιτητικών συλλόγων,των μαθητών και των Κινήσεων-Πρωτοβουλιών στις γειτονιές.
Με ένα Μαζικό Μαχητικό Κίνημα, Μέσα και Έξω από τον Στρατό μπορούμε να τους σταματήσουμε.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ. Επικ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου