Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Το κουτί της Πανδώρας



Posted: 28 Oct 2012 08:56 AM PDT
Του Γιάννη Αλμπάνη
Η σύλληψη του εκδότη του Hot Doc Κώστα Βαξεβάνη είναι το τέταρτο περιστατικό περιορισμού της ελευθερίας του λόγου μέσα σε λίγες μέρες. Είχαν προηγηθεί η σύλληψη του δημιουργού του Παστίτσιου κατόπιν παραγγελίας της Χρυσής Αυγής, οι τραμπουκισμοί της ναζιστικής συμμορίας στο θέατρο Χυτήριο, καθώς και το «κόψιμο» του ομοφυλοφιλικού φιλιού στο σίριαλ «Ο πύργος του Ντάουντον» από τη διοίκηση της ΕΡΤ. Αυτή τη φορά όμως υπάρχει μια σημαντική διαφορά σε σχέση με τα τρία προηγούμενα επεισόδια: η απόπειρα φίμωσης δεν αφορά τη διάδοση «έκλυτων ηθών» αλλά μια σημαντική δημοσιογραφική αποκάλυψη που επηρεάζει την πολιτική ζωή της χώρας. Ο Βαξεβάνης συνελήφθη γιατί έκανε αυτό που θα έπραττε οποιοσδήποτε δημοσιογράφος σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου όπου γίνεται στοιχειωδώς σεβαστή η ελευθεροτυπία. Δημοσίευσε δηλαδή μια είδηση εξέχουσας πολιτικής σημασίας.
Η σημασία της δημοσίευσης
Τρεις βασικοί λόγοι εξηγούν την πολιτική σημασία της δημοσίευσης της λίστας Λαγκάρντ, και κατ’ επέκταση τη σύλληψή του:
Πρώτον, η δημοσίευση της λίστας εκθέτει ανεπανόρθωτα όλους τους υπουργούς και τους υπεύθυνους του ΣΔΟΕ που τόσο καιρό την «έψαχναν» και δεν μπορούσαν να τη… βρουν. Η λίστα δεν είχε καταχωνιαστεί κάπου, εν προκειμένω στο αρχείο του Βενιζέλου, όπου οι αρμόδιες αρχές δεν είχαν πρόσβαση. Το ότι την πήρε στα χέρια του ο Βαξεβάνης, αποδεικνύει ότι η λίστα κυκλοφορούσε ευρέως. Επομένως, η αποσιώπηση της ύπαρξης της δεν οφείλεται στην αβελτηρία της δημόσια διοίκησης, αλλά αποτελεί εσκεμμένη πράξη συγκάλυψης των πολιτικών ηγεσιών του Υπουργείου Οικονομικών.
Δεύτερον, η δημοσιοποίηση της λίστας γελοιοποιεί όλους τους υποτιθέμενους μηχανισμούς ελέγχου της φοροδιαφυγής. Μια πρόχειρη ματιά στον κατάλογο των ονομάτων αρκεί για να βεβαιωθεί κανείς ότι το ΣΔΟΕ δεν έχει καμιά διάθεση να πατάξει τη (μεγάλη) φοροδιαφυγή. Είτε είχε δοθεί η σχετική υπουργική εντολή είτε όχι, το αυτονόητο καθήκον κάθε αρμόδιας Αρχής θα ήταν να κάνει μια πρώτη αντιπαραβολή των καταθέσεων με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Στο κατάλογο δεν περιλαμβάνονται τίποτα άγνωστα άτομα του υποκόσμου, αλλά επιφανή πρόσωπα της ελληνικής κοινωνίας, των οποίων η οικονομική δραστηριότητα είναι σε γενικές γραμμές γνωστή, και γι’ αυτό ελέγξιμη. Το ότι η λίστα ως αντικείμενο υποκλοπής δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί αποδεικτικό στοιχείο στο ακροατήριο, ουδόλως σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να αποτελέσει το Μίτο της Αριάδνης μιας ενδεχόμενης έρευνας του ΣΔΟΕ. Πόσο μάλλον όταν ο τότε υπεύθυνος του ΣΔΟΕ δεν δίστασε στην περίπτωση του Σάββα Ξηρού να καταπατήσει τη νομιμότητα χάριν της διωκτικής σκοπιμότητας.
Τρίτον, η δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ ξεσκεπάζει την απύθμενη υποκρισία της ελίτ της χώρας. Οι ίδιοι ακριβώς που επικαλούνται τον πατριωτισμό του λαού για να γίνουν ανεκτά τα μνημονιακά μέτρα, οι ίδιοι ακριβώς που διαβεβαιώνουν ότι αν εφαρμόσουμε το Μνημόνιο δεν πρόκειται να βγούμε από την ευρωζώνη, οι ίδιοι ακριβώς που μιλάνε για εκσυγχρονισμό του φορολογικού συστήματος και πάταξη των συντεχνιών, βγάζουν τα λεφτά τους στην Ελβετία. Είτε κάνουν φοροδιαφυγή είτε όχι, όσοι βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό δεν δικαιούνται να μιλάνε ούτε για δημόσιο συμφέρον ούτε για αναγκαίες θυσίες που επιβάλλει το «καλό της πατρίδας». Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι το εμπόριο του πατριωτισμού που ανθεί σε αυτή τη χώρα, συγκαλύπτει τα πλέον ιδιοτελή συμφέροντα.
Δύο μέτρα και δύο σταθμά
Εν ολίγοις, η ενδεχόμενη «παρανομία» του Βαξεβάνη ήταν απολύτως αναγκαία για να αποδειχτεί ότι το ίδιο το κράτος λειτουργεί κατά παράβαση της νομιμότητας. Δεν μπορεί να εγκαλείται ο δημοσιογράφος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, όταν έχουμε γίνει μάρτυρες σειράς πράξεων και παραλείψεων από δημόσιους λειτουργούς που παραβιάζουν το γράμμα και το πνεύμα του νόμου για να προστατευτούν οι έχοντες και κατέχοντες της λίστας. Όσοι εγκαλούν τον Βαξεβάνη για τα προσωπικά δεδομένα, διυλίζουν τον κόνωπα και καταπίνουν την κάμηλον.
Είναι μάλλον περιττό να υπογραμμίσουμε την υποκρισία της δικαστικής εξουσίας. Οι δικαστές που κρίνουν καθ’ όλα νόμιμη τη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών και των συλληφθέντων διαδηλωτών, κόπτονται τώρα για τα προσωπικά δεδομένα των καταθετών της Ελβετίας. Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι όταν η Δικαιοσύνη λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά, όταν η νομιμότητα εφαρμόζεται κατά το δοκούν, τότε ακριβώς καταλύεται μια θεμελιώδης αρχή του «κράτους δικαίου»: η ισότητα των πολιτών απέναντι στο νόμο. Αυτή ακριβώς η κατάλυση σε συνδυασμό με την απροκάλυπτη παραβίαση της ελευθερίας του λόγου επιβεβαιώνουν εκ νέου ότι επιταχύνεται η πορεία προς την κατάσταση εξαίρεσης, δηλαδή το καθεστώς εκείνο όπου βασικές ελευθερίες τελούν de facto υπό αναστολή.
Κατά συνέπεια, η υπεράσπιση του Βαξεβάνη συνιστά πράξη υπεράσπισης των βασικών πολιτικών ελευθεριών, πράξη αντίσταση στον κρατικό αυταρχισμό που στηρίζει το κλυδωνιζόμενο μνημονιακό καθεστώς.

src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">

Posted: 28 Oct 2012 08:20 AM PDT
150 νέες μεταρρυθμιστικές προτάσεις τις οποίες πρέπει να εφαρμόσει η Αθήνα, απαριθμώνται στο έγγραφο της τρόικας, σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, μεταξύ των οποίων η χαλάρωση των μέτρων προστασίας από απόλυση, η υποχώρηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση ορισμένων επαγγελματικών προνομίων.
Η τρόικα, σύμφωνα με το Γερμανικό περιοδικό, πρότεινε αναδιάρθρωση του χρέους για τον δημόσιο τομέα, γεγονός που, εάν συνέβαινε, διευκρινίζει το περιοδικό, «θα κόστιζε για πρώτη φορά πραγματικά χρήματα στους φορολογούμενους». Σ’ αυτή τη πρόταση όμως αντέδρασαν μέλη τόσο της γερμανικής πλευράς όσο και άλλων κρατών.
«Η ΕΚΤ, η οποία διακρατεί περίπου 40 δισ. ευρώ σε ελληνικά κρατικά ομόλογα, επειδή της απαγορεύεται τέτοια μορφή κρατικής χρηματοδότησης, λέγεται ότι δεν θα συμμετάσχει στο κούρεμα του χρέους, είναι ωστόσο διατεθειμένη να διαθέσει τα κέρδη της από τα ελληνικά ομόλογα, καθώς επαναγόρασε τα χρεόγραφα πολύ κάτω από την ονομαστική τους αξία και με την λήξη τους θα πληρωθεί για την ονομαστική τους αξία», επισημαίνει το περιοδικό.
«Αν η Αθήνα δεν εφαρμόζει, όπως συμφώνησε, τις μεταρρυθμίσεις, θα αυξάνονται, για παράδειγμα, αυτομάτως οι φόροι», τονίζεται σύμφωνα με το περιοδικό, ενώ σε ό,τι αφορά την πρόταση για επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος κατά δύο έτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ την κοστολογούν στα 30 δισεκατομμύρια, ενώ το ΔΝΤ στα 38 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η τελική έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα αναμένεται, να παρουσιαστεί μέχρι τις 12 Νοεμβρίου.
src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">

Posted: 28 Oct 2012 08:12 AM PDT
Στην άλλη άκρη του κόσμου “ταξίδεψε” η παράλογη περιπέτεια που είχε τα τελευταία 24ωρα ο Κώστας Βαξεβάνης με την Ελληνική Δικαιοσύνη.
Η χάρη της Ελληνικής δικαιοσύνης και της πολιτικής υποκρισίας έφτασε μέχρι την Κίνα. «Η αστυνομία ανέφερε πως δίωξη έγινε για λόγους παραβίασης της ιδιωτικής ζωής όσων δημοσιεύτηκαν τα ονόματα τους και γι αυτό διατάχθηκε η σύλληψη του εκδότη του περιοδικού Hot Doc, Κώστα Βαξεβάνη» αναφέρει το Κινέζικο δημοσίευμα.
src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">

Posted: 28 Oct 2012 07:33 AM PDT
Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε μετά τον ισχυρό σεισμό, μεγέθους 7,7 βαθμών, που σημειώθηκε χθες το βράδυ ανοιχτά της ακτής του Καναδά στον Ειρηνικό.
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 03:04 ώρα Γκρίνουιτς στην περιοχή του αρχιπελάγους Χάιντα Γκουάι και έγινε αισθητός σε ένα μεγάλο μέρος στο κεντρικό και βόρειο τμήμα της επαρχίας της Βρετανικής Κολομβίας. “Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας, η απειλή για τσουνάμι υποβαθμίστηκε (…) και δεν αναμένεται πλέον να αναβαθμιστεί», ανακοίνωσε το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού. Ωστόσο το κέντρο αυτό προειδοποίησε ότι το μέγεθος των κυμάτων και η ισχύς των ρευμάτων εξακολουθούν να παρουσιάζουν κίνδυνο για τα πλοία ή τους λουόμενους.»Και αυτή η απειλή θα διαρκέσει ακόμη πολλές ώρες», προειδοποίησε το κέντρο.
Σύμφωνα με το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 139 χιλιόμετρα νοτίως της πόλης Μάσετ και το εστιακό της βάθος στα 10 χιλιόμετρα.
src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">

Posted: 28 Oct 2012 07:15 AM PDT
Ολα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια των παρελάσεων ανά την Ελλάδα.
Αθήνα
Για λίγους ήταν η παρέλαση στην Αθήνα, καθώς οι αστυνομικοί οι οποίοι είχαν στήσει τοίχος πίσω από τα κάγκελα επέτρεπαν την είσοδο μόνο όσοι είχαν διαπίστευση. Η παρέλαση ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ καθώς συμμετείχαν ελάχιστα σχολεία. Τα απρόοπτα δεν έλειψαν ούτε από τη παρέλαση η οποία έλαβε χώρα στη πλατεία Συντάγματος καθώς καθώς σημαιοφόρος σχολείου παρήλασε χωρίς παπούτσια εις ένδειξη διαμαρτυρίας. Όταν ζητήθηκε η άποψη του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, έκανε πως δεν άκουσε την ερώτηση και αναχώρησε.
Την ίδια ώρα μαθητής – από το 6ο λύκειο Περιστερίου- παρέλασε φορώντας περιβραχιόνιο με αντιναζιστικό μήνυμα στο δεξί του χέρι.
Θεσσαλονίκη
Με εντολή να μην επαναληφθεί η εικόνα του 2011, όταν τελικά ακυρώθηκε η παρέλαση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποχώρησε, ξεκίνησε η παρέλαση στην Θεσσαλονίκη. Η ΕΛΑΣ ακολούθησε το μοντέλο αστυνόμευσης το οποίο εφαρμόστηκε για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα. Έτσι, «νεκρή ζώνη» δημιουργήθηκε ώστε οι επίσημοι να είναι αποκλεισμένοι από τον κόσμο, ενώ οι πολίτες παρακολούθησαν την παρέλαση από απόσταση. Παράλληλα 2.000 αστυνομικοί ήταν σε επιφυλακή, ενώ ελικόπτερο της ΕΛΑΣ πετούσε πάνω από την πόλη την ώρα της παρέλασης. Δενέλειψαν όμως οι εντάσεις καθώς περίπου 150 άτομα συγκεντρώθηκαν και φώναζαν συνθήματα κατά τη διάρκεια της παρέλασης. Προκλητική ήταν όμως και η στάση του δημάρχου της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος, αν και χειροκρότησε τους ανάπηρους πολέμου, δεν σηκώθηκε όρθιος.
Αγρίνιο
Κατά τη διάρκεια της παρέλασης στο Αγρίνιο αρκετοί ήταν οι μαθητές οι οποίοι επέλεξαν να μην γυρίσουν το κεφάλι προς την μεριά των επισήμων, όπως είθισται, αλλά να στρέψουν το βλέμμα τους αλλού.
Πάτρα
Αυστηρά μέτρα λήφθηκαν από την Αστυνομία και κατά τη διάρκεια της παρέλασης στην Πάτρα, ενισχύοντας την περιφρούρηση και δημιουργώντας και εδώ “νεκρή ζώνη” γύρω από την εξέδρα των επισήμων.
Γιάννενα
Εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, οι υπεύθυνοι στα Γιάννενα, αποφάσισαν να μην πραγματοποιηθεί η παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
Γρεβενά
Ακυρώθηκε και η παρέλαση στα Γρεβενά, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης. Η Αντιπεριφέρεια Γρεβενών εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:
«Από το γραφείο τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ. Γεώργιου Δασταμάνη ανακοινώνεται ότι η καθιερωμένη παρέλαση, για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην πόλη των Γρεβενών ακυρώνεται λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην πόλη».
Ν. Αλικαρνασσού
Με υψωμένη γροθιά χαιρέτησαν τους επισημους οι μαθητές του λυκείου Ν. Αλικαρνασσού.
src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">

Posted: 28 Oct 2012 06:26 AM PDT
Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών – ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη καταγγέλλει την Ελληνική δικαιοσύνη, τις διωκτικές αρχές και την Ελληνική (εξαρτημένη από ξένα συμφέροντα) κυβέρνηση για την σύλληψη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.
Η πρωτοφανής κινητοποίηση των αρχών (μήπως αποδεικνύει και την αυθεντικότητα της λίστας;), οι οποίες έδρασαν περιέργως με τέλεια αντανακλαστικά για να συλληφθεί ο Κώστας Βαξεβάνης, αποδεικνύει ότι ζούμε σε καθεστώς συγκεκαλυμμένης δικτατορίας και χουντικής λογοκρισίας εν έτει 2012.
Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών – ΣΠΙΘΑ στηρίζει απόλυτα τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος έκανε ως όφειλε το καθήκον του να δημοσιοποιήσει την λίστα Λαγκάρντ ώστε ενημερώσει τον Ελληνικό λαό, την στιγμή που οι αρμόδιοι υπουργοί και η Ελληνική δοσιλογική κυβέρνηση παίζουν εδώ και ολόκληρους μήνες κρυφτό, υποτιμώντας την νοημοσύνη ολόκληρου του Ελληνικού λαού, χάνοντας η αποκρύβοντας τα USB Sticks και τα Cd με τα στοιχεία των φοροκλεπτών.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή του Κώστα Βαξεβάνη και παράλληλα καλούμε τον Ελληνικό λαό σε εξέγερση ενάντια στην Ελληνική δοσιλογική τρικομματική κυβέρνηση.



Posted: 28 Oct 2012 06:15 AM PDT
Ο Αλέκος Αλαβάνος με αφορμή τη σύλληψη του Κώστα βαξεβάνη έκανε την παρακάτω δήλωση:
Ο Κώστας Βαξεβάνης και η ομάδα του είναι πάντα μια από τις εξαιρέσεις στο φτηνό και λασπολογικό τοπίο των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα και διακρίνονται για τη σοβαρότητα και το ήθος τους. Δεν είναι αυτοί που κατασκευάζουν εξιλαστήρια θύματα η στήνουν διαπομπεύσεις αθώων προσώπων. Ανακάλυψαν το μυστηριώδες έγγραφο μιας υποκλοπής που έχουν «χάσει» τόσοι υπουργοί και τόσες κυβερνήσεις. Δυστυχώς στον διεθνή εξευτελισμό από την απώλεια του εγγράφου Λαγκάρντ προστίθεται η σύλληψη του δημοσιογράφου που το ξαναβρήκε.

Posted: 28 Oct 2012 06:14 AM PDT
Η αστυνομία στην Ελλάδα συνέλαβε έναν Έλληνα δημοσιογράφο που δημοσίευσε τα ονόματα των 2.000 Ελλήνων με καταθέσεις σε Ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.
Ο Κώστας Βαξεβάνης, εκδότης του περιοδικού Hot Doc, συνελήφθη σήμερα στην Αθήνα, σύμφωνα με ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του στο Twitter στις 11 π.μ. ώρα Ελλάδος. Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε χθες, αφού το περιοδικό δημοσίευσε τη λίστα «Lagarde», ένα ηλεκτρονικό αρχείο το οποίο έχει δοθεί στην Ελληνική κυβέρνηση το 2010 από την τότε Γαλλίδα υπουργό Οικονομικών, Christine Lagarde, με περίπου 2.000 Έλληνες οι οποίοι έχουν Ελβετικούς λογαριασμούς.
Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα το οποίο δημοσιεύτηκε στο www.koutipandoras.gr σήμερα, o Βαξεβάνης είπε ότι δημοσίευσε τον κατάλογο, λόγω της αδράνειας της κυβέρνησης στην συνέχεια για τα ονόματα των πιθανών φοροφυγάδων αν και προετοιμάζεται για νέα μέτρα λιτότητας.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε στις 2 Οκτωβρίου ότι είχε λάβει τον κατάλογο, τον Αύγουστο του 2011 από αξιωματούχους του Υπουργείου Οικονομικών και θεώρεισαι ότι δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί νόμιμα. Είπε ότι την έχει παραδώσειστους αρμόδιους της κυβέρνησης, οι οποίοι τον πέρασαν στο ΣΔΟΕ.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος προηγήθηκε του κ. Βενιζέλου ως υπουργός Οικονομικών, ανέφερε ότι έλαβε τη λίστα από τη Lagarde.
src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">

Posted: 28 Oct 2012 06:11 AM PDT
«Η Δημοσίευσις είναι ψυχή της Δικαιοσύνης». Με αυτή την αξιωματική φράση του Iωάννη-Ιάκωβου Mάγερ, (του Ελβετού φιλέλληνα που εγκαινίασε τη νεοελληνική δημοσιογραφία), απάντησε ο Βουλευτής και συντονιστής του Κινήματος Χριστιανοδημοκρατικής Αναγέννησης, Νίκος Νικολόπουλος, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την δημοσίευση της «λίστας Λαγκάρντ» από το περιοδικό HOT DOC και τη σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη
«Συνεπακόλουθα, η δημοσίευση είναι ψυχή της ίδιας της δημοκρατίας. Και άρα, σε μία χώρα όπου συλλαμβάνεται ένας δημοσιογράφος γιατί αποκάλυψε μια λίστα, ενώ δεν συλλαμβάνεται και δεν κατηγορείται κανένας από εκείνους που την… κρατούσαν ξεχασμένη στο γραφείο τους ή που… την έχασαν ή που την μετέτρεψαν από cd σε στικάκι πολλαπλών αντιγράφων ή που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μην αποκαλυφθεί, τότε δημιουργείται ζήτημα για την ίδια την ποιότητα της δημοκρατίας που υπάρχει πλέον στη χώρα» πρόσθεσε ο κ. Νικολόπουλος.
Να σημειωθεί, ότι τ. Υφυπουργός Εργασίας, που τις τελευταίες ημέρες έχει προσφύγει στους οικονομικούς εισαγγελείς για την συγκεκριμένη λίστα Λαγκάρντ και έχει προβεί σε καθημερινές σχεδόν κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, μιλώντας στους δημοσιογράφους, εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στον Κ. Βαξεβάνη, σημειώνοντας πως «το ένοχο σύστημα, ψάχνει… ενόχους. Πάντα έτσι κάνουν τα ένοχα συστήματα, οπότε ας μην εκπλήσσεται και ας μην ανησυχεί κανένας. Γιατί πρόκειται για ένα θηρίο που βλέπει το τέλος του να πλησιάζει»
«Αν οι πρώην υπουργοί που διαχειρίστηκαν τη λίστα ήσαν υπάλληλοι, θα χαρακτηρίζονταν επίορκοι. Γιατί, άλλοι υπουργοί και άλλες κυβερνήσεις, σε τουλάχιστον σε 5 χώρες της Ευρώπης, έδρασαν διαφορετικά και αξιοποίησαν τις λίστες για να εντοπίσουν το μαύρο χρήμα» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας πως τεράστιες είναι πλέον και οι ευθύνες του ίδιου του Πρωθυπουργού, Α. Σαμαρά:
«Ειλικρινά, αδυνατώ να πιστέψω πως όταν έλεγε “να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες”, εννοούσε να συλλάβουν… τον Κ. Βαξεβάνη! Ελπίζω να κατανοεί πως εάν συνταχθεί με αυτούς που παριστάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα για το “έγκλημα” τότε θα γίνει και αυτός συνεργός. Και ελπίζω ειλικρινά, τουλάχιστον σε αυτή την φάση να αποδείξει πως τουλάχιστον στα ζητήματα ηθικής και πάταξης της διαφθοράς θα είναι αμείλικτος. Τέλος, αναρωτιέμαι αν ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πήρε τα πρακτικά της Βουλής με τις καταθέσεις των κ.κ. Βενιζέλου, Παπακωνσταντίνου, Διώτη, κλπ. Αν τα πήρε, γιατί δεν έδειξε τα ίδια “αντανακλαστικά” όπως τώρα με την εντολή για επ΄ αυτοφόρω σύλληψη του Κ. Βαξεβάνη; Αναμένουμε!!!»

Posted: 28 Oct 2012 05:48 AM PDT
Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) έβγαλε την ακόλουθη ανακοίνωση με αφορμή τη δίωξη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.
Έγινε κι αυτό! Όταν ένα πολιτικό και οικονομικό σύστημα, που έχει καταδικάσει στη φτώχεια, στη φορολεηλασία και την καταπίεση τον λαό, κρύβει επί δύο χρόνια μια λίστα με πιθανούς μεγαλοφοροφυγάδες και κυκλοφορεί στη Βουλή και σε κανάλια και λέει ότι την έχασε ή ότι δεν την βρίσκει(!), δεν υπάρχει πρόβλημα! Όταν ένας δημοσιογράφος και ένα έντυπο δημοσιεύει τα ονόματα της λίστας, τότε… παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα και οι Αρχές –δικαστική και αστυνομική- παρεμβαίνουν και τον συλλαμβάνουν! Τόσο φοβούνται οποιαδήποτε ρωγμή στο αποπνικτικό τείχος των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης που έχουν στήσει.
Όποιος πάει να σπάσει την ομερτά της συμμορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών, των τραπεζιτών, των πολιτικών και των λαμογιών βρίσκεται αντιμέτωπος με το κράτος του νόμου.
Η δίωξη και η σύλληψη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη είναι απαράδεκτες. Η απελευθέρωσή του το μεσημέρι της Κυριακής δεν αρκεί. Πρέπει να σταματήσει κάθε δίωξή του.
Στη χώρα που κάνει ελεύθερα εκπομπή ο κομιστής του dvd Ζαχόπουλου, στη χώρα που η ΓΑΔΑ διαπομπεύει διαδηλωτές δίνοντας τις φωτογραφίες τους στη δημοσιότητα με την σύμπραξη των εισαγγελικών αρχών, στη χώρα που δεν έχει διερευνηθεί από τη δικαιοσύνη κανένα από τα πραγματικά οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα που -με πολύ κόπο- είδαν το φως της δημοσιότητας, στη χώρα που οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ απολαμβάνουν πλήρη ασυλία ακόμη και στο χαράτσι της ΔΕΗ, σε αυτή τη χώρα η δικαιοσύνη και η αστυνομία δρουν αστραπιαία μόνο όταν είναι να σταματήσουν όποιον ετοιμάζεται να αποκαλύψει αυτές τις αλήθειες.
Μαζί με τα κοινωνικά δικαιώματα, η σύγχρονη χούντα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ καταργεί τη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία. Δεν φοβίζουν πια κανέναν οι επιθανάτιοι ρόγχοι ενός συστήματος που καταρρέει ηθικά, πολιτικά, κοινωνικά. Μόνο μας πεισμώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου