Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Για πρώτη φορά εκπρόσωπος Τύπου στην Εισαγγελία



Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτριος Ζημιανίτης ορίστηκε ως εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών που συστήνεται για πρώτη φορά, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού Εσωτερικής Λειτουργίας της Εισαγγελίας.
Για πρώτη φορά εκπρόσωπος Τύπου στην ΕισαγγελίαΟ Δημήτριος Ζημιανίτης έχει σπουδάσει νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών διπλωμάτων στο Ποινικό Δίκαιο και στην Εγκληματολογία από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι υποψήφιος διδάκτορας Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο δικαστικό σώμα εισήλθε το 1999, αφού αποφοίτησε από τη Σχολή Δικαστών. Έχει υπηρετήσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όπου και σήμερα υπηρετεί ως Εισαγγελέας Γνωμοδοτήσεων. Από το 2002 έως το 2008 υπηρέτησε με απόσπαση στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως σύμβουλος σε θέματα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων. Έχει παρουσιάσει αξιόλογο συγγραφικό έργο, που περιλαμβάνει εκδόσεις σχετικά με τη δικαστική συνεργασία σε ποινικές υποθέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διάφορους Κώδικες και σημαντικό αριθμό άρθρων στο νομικό τύπο, σχετικά με ένα ευρύ φάσμα νομικών ζητημάτων, με έμφαση στην ποινική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Δημήτρης Ζημιανίτης έχει λάβει μέρος σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές του Υπουργείου Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχει οριστεί ως εθνικό σημείο επαφής για τα εγκλήματα φυλετικού μίσους στον Οργανισμό για την Ανάπτυξη και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) από το 2011, έχει επιλεγεί με Απόφαση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως αναπληρωματικό μέλος της Επιβλέπουσας Επιτροπής της Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με 3ετή θητεία από το 2012, ενώ, το 2012 εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, της οποίας είναι Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου