Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Η Ελλάδα μεταξύ των χωρών που ζήτησαν στοιχεία χρηστών από το Twitter


twittercensored Η Ελλάδα μεταξύ των χωρών που ζήτησαν στοιχεία χρηστών από το TwitterΚυβερνήσεις ανά τον κόσμο, ζητούν στοιχεία χρηστών από υπηρεσίες όπως η Google και το Twitter, όταν βρίσκονται στη διαδικασία ερευνών διαφόρων υποθέσεων. Το Twitter έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη έκθεση «διαφάνειας», στα πλαίσια της πρακτικής που εφαρμόζει και η Google.
Στην έκθεση αυτή, όπου υπάρχουν στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2012, καταγράφονται ο αριθμός των αιτημάτων ανά χώρα, καθώς και το ποσοστό που αυτά τα αιτήματα εξυπηρετήθηκαν. Τα αιτήματα αυτά, αφορούν σε πληροφορίες λογαριασμών χρηστών, για τους οποίους γίνονται έρευνες στα πλαίσια εγκληματικών πράξεων.
Στην πρώτη θέση, όπως πιθανώς αναμενόταν, βρίσκονται οι ΗΠΑ, με 679 αιτήσεις, όπου το 75% από αυτές εξυπηρετήθηκαν, έστω και εν μέρει. Στη δεύτερη θέση, βρίσκεται η Ιαπωνία, με 98 αιτήσεις και 20% εξυπηρέτηση, ενώ στην τρίτη θέση, βρίσκονται ο Καναδάς και το Ηνωμένο Βασίλειο, που υπέβαλαν από 11 σχετικά αιτήματα.
Όλες οι υπόλοιπες χώρες στη λίστα των 23 που δημοσιεύεται, υπέβαλαν λιγότερα από 10 αιτήματα και μεταξύ αυτών, είναι και η Ελλάδα.
Μπορείτε να δείτε όλη την έκθεση του Twitter, με τις επιπλέον πληροφορίες που δίνει, αναλυτικά, εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου