Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Η Τρούμπα της Ευρώπης



Σίγουρα έχασαν παντελώς το νόημά τους πλέον όλα. Είδαμε και πάθαμε τόσα χρόνια να διαχωρίσουμε το Υπουργείο Περιβάλλοντος από το Δημοσίων Έργων, και να, τώρα που έχουμε ανεξάρτητο Υπουργείο Περιβάλλοντος (και Κλιματικής Αλλαγής!), αυτό φτιάχνει νόμους περιορισμού της προστασίας του και παράδοσης των πάντων, έως και του ιερού Ολύμπου, στους επενδυτές!
Χωρίζεται ο Όλυμπος σε τρεις ζώνες φίλοι και φίλες. Μικραίνει η περιοχή απόλυτης προστασίας, και δίνονται στην “Ανάπτυξη” οι άλλες δυο ζώνες. Για την κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων που θα απευθύνονται σε παραλήδες τουρίστες.
Όλα για τον παρά λοιπόν. Ακόμα και την καρδιά της Ελλάδας, τον Όλυμπο παραδίνουμε. Τα οπίσθια τα παραχωρήσαμε πρώτα απ’ όλα. Ήταν οι μισθοί και οι συντάξεις. Τώρα συνεχίζουμε στα υπόλοιπα. Δεν μας σταματάει τίποτα διότι δεν έχουμε πλέον καμία αίσθηση της αξιοπρέπειας, ούτε διάθεση να παράξουμε. Παρά μόνο να εκμεταλλευτούμε απερίσκεπτα τα κάλλη μας. Να ξεπουλήσουμε το κορμί μας. Ωσάν την τελευταία πόρνη, στην οποίαν σε λίγο οι εταίροι και λοιποί του πλανήτη θα φέρονται όπως φέρθηκαν οι αχαρακτήριστοι Λοβέρδοι και Χρυσοχοϊδιδες στις οροθετικές.
Να το θυμηθείτε ότι δεν είμαστε καθόλου μακριά από το να υλοποιηθεί η ιδέα ενός γελοίου στελέχους της κυβερνώσας παράταξης και να δοθεί η Ακρόπολη σε ιδιώτες προς εκμετάλλευση. Με πρόσχημα να μην κλείνει από απεργίες και να φυλάσσεται καλύτερα για να μην αυτοκτονούν σε κοινή θέα κάποιοι που θέλουν να κάνουν ζημιά στον τουρισμό της χώρας. Μπορεί να βάλουν και ομοίωμα του Γλέζου να ανεβάζει ξανά την γερμανική σημαία και να κραυγάζει Συγνώμη για την αποκοτιά του την τοτινή. Αυτό θα έχει έξτρα εισιτήριο για να το δει κάποιος.
Όταν μετατρέπεις σε πόρνη τη χώρα σου την ίδια ξεπουλώντας τα βουνά, τα μνημεία, τα λιμάνια, τις ακτές, τους κάμπους, την κινητή και ακίνητη δημόσια περιουσία στους επενδυτές, υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι θα ξεπουλήσεις και την τιμή σου αλλά και τα παιδιά σου;
Η Τρούμπα της Ευρώπης δημιουργείται ολοταχώς. Και μάλιστα δίχως την μαγκιά και την αυθεντικότητα που συνυπήρχαν κάποτε μαζί με την παρακμή, στην Φίλωνος και στα πέριξ.
Με φρενήρεις ρυθμούς ανάπτυξης θα υποδεχτούμε το μέλλον. Ο πιο παραγωγικός κλάδος του ΑΕΠ μας, η πορνεία. Φύση και άνθρωποι, βουνά, παραλίες, μνημεία και παιδιά, στην υπηρεσία του Στόλου. Των επιβητόρων τουριστών που θα φέρνουν χρήμα για να ξεχρεώσουμε. Ετοιμαστείτε, όσοι δεν το έχετε ακόμη συνειδητοποιήσει, για την μεγάλη παρακμή που καταφτάνει ολοταχώς. Ακόμα δεν είδαμε τίποτα.

Γιάννης Μακριδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου