Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Οικιακή βοηθός σε σπίτια της Παλλήνης «συλλέκτρια κοσμημάτων…!»



 Όσοι την απασχόλησαν στο σπίτια τους και έχασαν προσωπικά τους αντικείμενα παρακαλούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Παλλήνης να προσέλθουν προς αναγνώρισή τους
Κυρία ….φέρουσα συστάσεις από ανύποπτες οικογένειες τις οποίες βοηθούσε στο «συμμάζεμα» των νοικοκυριών τους –καθαριότητα, πλύσιμο, σιδέρωμα, κ.λ.π.- αυξάνοντας, έτσι, διαρκώς το πελατολόγιό της, κατάφερε στην διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, παράλληλα με τις «υποστηρικτικές» δράσεις της, να ….υποστηρίξει την μεγέθυνση της προσωπικής της περιουσίας, κλέβοντας κοσμήματα με προτίμηση τα ακριβά χρυσαφικά.
Η διαλεύκανση της υπόθεσης ξεκίνησε προ ημερών, όταν νεαρή κυρία στο σπίτι της οποίας απασχολείται κατά συχνά χρονικά διαστήματα «η οικιακή βοηθός», κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας ότι χάνονται κοσμήματά της κάθε φορά που η εν λόγω γυναίκα έρχεται να δουλέψει στο σπίτι της, στο κέντρο της Παλλήνης.

Η καταγγελία έγινε αντικείμενο επεξεργασίας και κατάστρωσης «σχεδίου» από τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Παλλήνης κ. Παναγιώτη Φουτσιτζή με αποτέλεσμα, το Σάββατο 14
Ιανουαρίου 2012, ελεγχόμενη η οικιακή βοηθός μετά την έξοδό της από το σπίτιπου για κάποιες ώρες είχε απασχοληθεί, να βρεθεί στην τσάντα της ένα ακόμη κόσμημα που φρόντισε να αφαιρέσει λίγη ώρα πριν.

Στην έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι της ….. «φέρουσας συστάσεις οικιακής βοηθού»,βρέθηκαν περίπου 80 κοσμήματα, κάποια από αυτά μεγάλης αξίας και τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, αφαιρέθηκαν από διάφορα σπίτια στα οποία προσφέρει την επί αμοιβή εργασιακή απασχόλησή της.
Στο βαθμό που οι αστυνομικοί μπόρεσαν να έχουν ενημέρωση από την συλληφθείσα για την ταυτότητα των οικογενειών που εργάστηκε, ειδοποιήθηκαν τα «θύματά της», προσήλθαν στο Τμήμα Ασφαλείας και αναγνώρισαν τα «χαμένα χρυσαφικά τους»…. Όμως και πάλι ο ….. «λογαριασμός δεν βγαίνει…»!
…. «Περισσεύουν» κοσμήματα, με αποτέλεσμα, ο διοικητής του τμήματος κ. Π. Φουτσιτζής καθώς και ο υποδιοικητής κ. Στεφανόπουλος, να απευθύνουν έκκληση μέσω του «Ν» σε όσους απασχόλησαν κατά το παρελθόν την εν λόγω κυρία, η οποία, φέρει ελληνικό όνομα (όχι στο επίθετο) να προσέλθουν στον 2ο όροφο του Αστυνομικού Τμήματος Παλλήνης προκειμένου να ελέγξουν, αν στα φυλασσόμενα κοσμήματα υπάρχουν και δικά τους.
Η έκκληση απευθύνεται και προς όσους συμβαίνει να γνωρίζουν οικογένειες, οι οποίες ενδεχομένως να απασχόλησαν στα σπίτια τους την κυρία με τα παραπάνω χαρακτηριστικά.
Η συλληφθείσα παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα από τον οποίο και ζήτησε τριήμερη προθεσμία για να απολογηθεί.
Και μία προτροπή:
μην συστήνετε άτομα για βοηθητικές εργασίες σε φίλες και φίλους σας αρκούμενοι στην δική σας και μόνο αντίληψη ότι «κάνουν καλά τη δουλειά τους…» Δεν αρκεί αυτό το συστατικό για να εγγυηθείτε υπέρ ενός ατόμου αφού δεν μπορείτε να γνωρίζετε τα συστατικά της προσωπικότητάς του…
Νεολογος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου