Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Nα στείλουμε μήνυμα ανατροπής και ελπίδας , της Ρένας Δούρου



Ομιλία της Ρένας Δούρου στην προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο στην Κεντρική Πλατεία της Αγίας Παρασκευής, 2 Μαΐου 2012
Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Τέσσερις μέρες μας χωρίζουν από τη μεγάλη ανατροπή.
Από την αμείλικτη ετυμηγορία του λαού ενάντια σε αυτούς που κατέστρεψαν τη ζωή του. Και όλα δείχνουν ότι αυτή η ετυμηγορία θα είναι σαρωτική. Θα σαρώσει τα κόμματα της διαπλοκής και της οικονομικής ολιγαρχίας. Θα σαρώσει το κατεστημένο και τους εκφραστές του. Θα σαρώσει εκείνους που ενώ γνώριζαν, δεν έπραξαν. Θα σαρώσει εκείνους που λεηλάτησαν τις ζωές μας και που τώρα έχουν το θράσος να διεκδικούν τη ψήφο μας.
Όλοι αυτοί θα λάβουν την απάντηση που τους αξίζει. Όλοι αυτοί μετρούν πλέον το χρόνο αντίστροφα.
Και έχουν πανικοβληθεί. Γιατί βλέπουν ότι χάνουν τα προνόμια και την κουτάλα των συμφερόντων που κρατούσαν επί 38 ολόκληρα χρόνια. Βλέπουν ότι κλείνει ένας κύκλος και ότι ανοίγει μια
νέα μεταπολίτευση.
Η διαφορά με το χθες είναι ότι τούτη τη φορά οι πρωταγωνιστές δεν θα είναι τα γερασμένα και διεφθαρμένα ως το μεδούλι κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αλλά θα είναι οι ίδιοι οι πολίτες, ο λαός!
Πανικόβλητα, τα δύο κόμματα του μνημονίου, κατεβαίνουν στις εκλογές με κοινό πρόγραμμα, δηλαδή τη λιτότητα, και με κοινά επιχειρήματα, δηλαδή τους εκβιασμούς. Και επιχειρούν να τρομοκρατήσουν, να απειλήσουν, να καταστροφολογήσουν. Να φοβίσουν τους πολίτες μην τυχόν και ρίξουν τη ψήφο τους στην Αριστερά. Στο ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο.
Όμως τα παλιά κόλπα δεν έχουν πια πέραση.
Γιατί πλέον είναι παρούσα η Αριστερά. Μια Αριστερά που δεν φοβάται τον ίσκιο της, που δεν περιορίζεται στην καταγγελία αλλά που διεκδικεί επί ίσοις όροις την εξουσία. Γιατί θέλει να σχηματίσει μια αριστερή κυβέρνηση συνεργασίας που θα βγάλει την πατρίδα μας από αυτό το σπιράλ θανάτου, στο οποίο την οδήγησαν συνειδητά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.
Και το αίτημα αυτό δεν είναι χθεσινό. Έρχεται από μακριά. Από την Ελεύθερη Ελλάδα των βουνών, το 1944. Σύμφωνα με το ψήφισμα των Κορυσχάδων «όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και ασκούνται από το λαό». Αυτός είναι και ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου. Τότε, το 1944, η Κυβέρνηση του Βουνού διεκδικούσε την εθνική απελευθέρωση. Σήμερα εμείς διεκδικούμε την απαλλαγή μας από το ζυγό της δανειακής σύμβασης που περιορίζεί την εθνική μας κυριαρχία! Κοινός αγώνας τότε και τώρα! Κοινό πείσμα. Κοινός στόχος!
Ιεροί αγώνες από τις γενιές του Μανώλη του Γλέζου, του 1-1-4, της γενιάς του Πολυτεχνείου, της Γένοβα, των Αγανακτισμένων της πλατείας Συντάγματος!
Και βέβαια δεν είναι τυχαίο ότι κι εδώ και μέρες κατεστημένα συμφέροντα και διαπλεκόμενα ΜΜΕ έχουν σκυλιάσει εναντίον μας.
Έφθασαν μάλιστα μέχρι του σημείου, ο κ. Βενιζέλος αλλά και άλλοι δήθεν «έγκριτοι» αναλυτές, να μας κατηγορήσουν ότι επιδιώκουμε… συνταγματική εκτροπή. Ποιοι; Αυτοί που έφεραν άρον – άρον τον πρώην τραπεζίτη κ. Παπαδήμο και τον διόρισαν πρωθυπουργό χωρίς ίχνος δημοκρατικής νομιμοποίησης! Αυτοί που έχουν κουρελιάσει τις επιταγές του Συντάγματος για το δικαίωμα του πολίτη στην εργασία, την υγεία, την παιδεία!
Όμως στις 6 Μαΐου τα ψέματα τελειώνουν. Και οι ψεύτες, οι υποκριτές, τα εκτελεστικά όργανα του ντόπιου και ξένου κατεστημένου, τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ που βρίσκονται στην διατεταγμένη υπηρεσία των αφεντικών τους, θα χάσουν τη φωνή τους.
Γιατί θα έχει σημάνει η ώρα του λαού. Η ώρα να ακυρώσουμε αυτούς που ακύρωσαν το μέλλον μας.
Και τίποτε δεν μας σταματά. Ούτε οι εκβιασμοί ούτε τα ψευτοδιλήμματα του είδους: «μνημόνιο ή χρεοκοπία και επιστροφή στην δραχμή». Απαντάμε: οι χρεοκοπημένοι τη χρεοκοπία δεν τη φοβούνται! Τι να φοβηθούμε όταν οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν γίνει ψίχουλα, όταν τα σχολεία μας δεν έχουν βιβλία και δασκάλους, όταν στα νοσοκομεία λείπουν γάζες, ράμματα και νοσηλευτικό προσωπικό; Όταν καταρρέουν τα ασφαλιστικά ταμεία;
Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Στις 6 Μαίου οι έλληνες και οι ελληνίδες είμαστε έτοιμοι να φέρουμε τα πάνω – κάτω. Να κάνουμε τους φόβους της Μέρκελ, του Σόιμπλε, αλλά και του Σαμαρά, και του Βενιζέλου και του Καρατζαφέρη, πραγματικότητα. Να δούνε την Αριστερά να πρωταγωνιστεί.
Είμαστε έτοιμοι να στείλουμε μήνυμα ανατροπής και ελπίδας προς όλους τους λαούς της Ευρώπης που δοκιμάζονται σκληρά από τη λιτότητα.
Είμαστε έτοιμοι, με τις προτάσεις μας, τεκμηριωμένα, να αμφισβητήσουμε τους δήθεν μονοδρόμους των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης.
Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την έφοδο στον ουρανό. Να πάμε κόντρα στο ντόπιο και το ευρωπαϊκό κατεστημένο.
Γιατί ο λαός μας δικαιούται ένα καλύτερο αύριο.
Γιατί οι νέοι πρέπει να ονειρεύονται και πάλι.
Γιατί η Ελλάδα πρέπει να σηκώσει ξανά ψηλά το κεφάλι,
Γιατί «Το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του έτσι νέτο-σκέτο αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς», όπως έγραφε ο Μαγιακόφσκι
Για όλα αυτά,
Στις 6 Μαίου παίρνουμε τα μέτρα μας και τις τύχες μας στα χέρια μας. Μαζικά με τη ψήφο μας στον ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο!
Η Ρένα Δούρου είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη Β΄Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου