Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Απάντηση του Π.Μαυροειδη περι χαμενης ψήφου..και το οριο του 3%.


Εχω να πω, πως ο "φίλος μας", είναι ψευτάκος .
 
Ισχυρίζεται, πως 240 (στους 690) θέλουν ΝΔ . ποσοστό 34,8% .
Πόσο όμως είναι το ποσοστό των 100 που το έριξαν σε "μικρά" κόμματα ;
100 *100 / 690 = 14,492  δηλαδή, 14,5 %   !!!!
Τα "λοιπά κόμματα", πράγματι, μπορεί να είναι 20-30 τον αριθμό. Στη πραγματικότητα όμως, τα περισσότερα παίρνουν ποσοστά κάτω του 0,2%. Όλα μαζί (δείτε παλιότερες εκλογές) πιάνουν 3 % περίπου. Λίγα "εξωκοινοβουλευτικά" κόμματα δείχνουν να έχουν δυναμική με πάνω του 1% . Πχ, οικολόγοι, ανταρσύα, Μπακογιάννη .
Από όλα λοιπον τα μικρά, ένα μικρό ποσοστό θα μοιραστεί το 12% .
Είναι προφανές, πως αν μοιραστεί ισότιμα, σε 4 πχ μπαίνουν και τα 4 ... Και φυσικά παύουν να είναι εξωκοινοβουλευτικά (οπότε συνακόλουθα ανατρέπεται και το συμπέρασμα και - το πιο σημαντικό - η αρχική υπόθεση) του συντάκτη .
Ακόμα όμως και αν έχουμε 6-7 μικρά που θα μοιραστούν το 12%, αυτό σημαίνει ότι κυμαίνονται από το 1,8 ως 2%.  Πόσο πιθανό θεωρείτε να έχουμε μια τόσο προκλητικά ομοιόμορφη κατανομή;  Το πιο πιθανό, είναι ότι κάποια θα έχουν γύρω στο 1 και κάποια πάνω από το 2 και γύρω στο 3, μπαίνοντας στη βουλή (οπότε και πάλι χαλάμε την αρχική υπόθεση) .

Με λίγα λόγια, αυτό που φαίνεται, είναι οτι οι αριθμοί δεν λένε ψέμματα, οι άνθρωποι όμως λένε. Διότι δεν υπάρχει τίποτα πιο απλό από το να στήσουμε ένα φανταστικό σενάριο ( όχι απίθανο, αλλά αδύνατο, στη γλώσσα των μαθηματικών ) και στη συνέχεια να βρούμε τους αριθμούς να το αποδείξουμε.
Είναι σαν να καλείς κάποιον να μη βγαίνει από το σπίτι του γιατί μπορεί να τον χτυπήσει μετεωρίτης (που πράγματι μπορεί να συμβεί, αλλά θα μείνετε σπίτι σας για αυτό το λόγο;) .
Είναι, τελικά, η ίδια τακτική διασποράς τρομοκρατίας, που χρησιμοποιούν κατά κόρον κανάλια και πολιτικοί εναντίον μας τα τελευταία χρόνια και είναι τεράστιο κρίμα να την υϊοθετούν και "αριστεροί" άνθρωποι .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου