Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Επιμόρφωση προνομιούχων...κ.Μπαμπινιώτη???


- Η ΟΛΜΕ κατήγγειλε ότι:

H ΔΕ-ΕΣΣΕ (Διαρκής Εκπαίδευση), με την Επιστημονική Συνεργασία και Επίβλεψη του Εργαστηρίου Κοινωνικής και Πειραματικής Ψυχολογίας του ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, διοργανώνει Πρόγραμμα Επιμόρφωσης με τίτλο: «Υποστηρίζοντας το Έργο των Εκπαιδευτικών στο Σύγχρονο Σχολείο».

Η συγκεκριμένη επιμόρφωση, σύμφωνα με την προκήρυξη, «θεωρείται πιστοποιημένη και μοριοδοτείται κατά την κρίση των εκπαιδευτικών για κατάληψη θέσεων Διευθυντών & Υποδιευθυντών Σχολικών Μονάδων, Σχολικών Συμβούλων, Προϊσταμένων Διευθύνσεων και Τμημάτων», και το «κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 800 €». Το γνωρίζατε κύριε Μπαμπινιώτη; Αν όχι τότε είναι ακόμα χειρότερα!

- Για να συμπληρώσω την καταγγελία της ΟΛΜΕ. Η παραπάνω επιμόρφωση μοριοδοτείται με 28,5 ΜΟΡΙΑ παρακαλώ με βάση σχετικό έγγραφο που μοιράστηκε στα σχολεία και στο οποίο αναγράφεται πως υπήρχε και δυνατότητα ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΩΝ στην αποπληρωμή των 800 ευρώ. Δηλαδή, 28,07 ευρώ το κάθε μόριο. Δεν είναι και άσχημα! Από τη στιγμή που οι διάφορες επιμορφώσεις, τα διάφορα σεμινάρια και τα διάφορα μεταπτυχιακά που παρέχουν πολλοί επιστημονικοί φορείς και επιστημονικές ενώσεις δεν είναι δωρεάν, άνοιξε ο δρόμος για ανισότητες και διακρίσεις στην συλλογή μορίων και τελικά στην επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης. Όποιος έχει να πληρώσει έχει και περισσότερες πιθανότητες να συλλέξει τα απαιτούμενα μόρια.Εκτός αν η ηγεσία του υπουργείου παιδείας θεωρεί ότι οι αποδοχές των εκπαιδευτικών είναι πολύ υψηλές ώστε να περισσεύουν 800 ευρουλάκια από τον καθένα για επιμόρφωση ή ότι η επιμόρφωση πρέπει να είναι προνόμιο μόνο όσων διαθέτουν χρήματα.
σΑτΥρΟπΡόΚοΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου