Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Εμπλοκή αλυσίδας σούπερ μάρκετ σε κύκλωμα με εικονικά τιμολόγια - διαψεύδει η εταιρεία


Κατηγορίες που εμφανίζουν μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ Carrefour - Μαρινόπουλος να συμμετέχει σε ένα κύκλωμα εικονικών τιμολογίων περιλαμβάνει πόρισμα του ΣΔΟΕ.
Κατηγορίες που εμφανίζουν μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ Carrefour - Μαρινόπουλος να συμμετέχει σε ένα κύκλωμα εικονικών τιμολογίων περιλαμβάνει πόρισμα του ΣΔΟΕ. Το όνομα της εταιρείας εμπλέκεται σε απάτη τύπου Καρουζέλ, η οποία αφορά συναλλαγές μέσα σε ένα κράτος-μέλος της Ε.Ε. που συνδυάζονται με εικονικές ενδοκοινοτικές συναλλαγές (στις οποίες δεν χρεώνεται ΦΠΑ μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών). Στο κύκλωμα εμπλέκονται 22 ελληνικές εταιρείες μεταξύ των οποίων δύο γνωστές εταιρείες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών και η συνολική φοροδιαφυγή σε βάρος του Δημοσίου ανέρχεται σε 300 εκατ.
Διάψευση Η Carrefour - Μαρινόπουλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε διαψεύδει κατηγορηματικά τις όποιες αιτιάσεις της αποδίδονται και τονίζει ότι ήταν και παραμένει απολύτως σύννομη σε κάθε της συναλλαγή. Υπογραμμίζει πως μόλις λάβει γνώση των πορισμάτων τους θα προβεί σε αξιολόγησή τους και θα διενεργήσει ό,τι νόμιμο ενδεχομένως απαιτείται. Όσον αφορά στη συνεργασία της με την εταιρεία «ΟΡΜΠΙΚΟΜ», εταιρεία η οποία συναλλασσόταν και με πολλές άλλες γνωστές εταιρείες της αγοράς σημειώνει ότι ήταν μια καθ' όλα συνήθης, έως ποσοτικά ασήμαντη, εμπορική συνεργασία, οι δε μεταξύ τους οικονομικές συναλλαγές ήταν απολύτως σύννομες και τυπικές, διεκπεραιώνονταν δε με βάση τις απαιτήσεις του νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου