Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Σκοτώστε τον Έλληνα μέσα μου.


Σκοτώστε τον Έλληνα μέσα μου. Του Μ. Λαμπράκη

Νέα πληρωμένη δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, αντιβασιλέα δικτάτορα Θεόδωρου Πάγκαλου : «Κανείς Έλληνας δεν είναι τίμιος!».
Η σιωπή της κυβέρνησης σε όλο αυτό τον οχετό δυσφήμισης των Ελλήνων, μόνο συνενοχή και αποδοχή των θέσεων του αντιβασιλέα δικτάτορα Πάγκαλου δηλώνει...
Η εβδομάδα που έρχεται βάζει σε τελική φάση την αναπόφευκτη προσφυγή στις πρόωρες κάλπες. Και όποια οικουμενική κυβέρνηση ή συνεργασίας προκύψει εκτός από την επιβολή αληθινής κοινωνικής δικαιοσύνης θα πρέπει να επιβάλει, πρέπει να είναι αναθεωρητική προς το σύνταγμα. Και στο θέμα της άρσης της βουλευτικής ασυλίας αλλά και στο θέμα της εκλογής του προέδρου της δημοκρατίας από το λαό. Και βέβαια να συστήσει ειδικό δικαστήριο για να δικαστούν σε ζωντανή σύνδεση από τα μεσημεριανάδικα όλοι οι πολιτικοί που από το 1967 και μετά από φτωχοί έγιναν βασιλιάδες, λαοπλάνοι και αρχαιοκάπηλοι...
Διάβαζα χθες στα ΝΕΑ, σε αυτή τη γελοία και παλιομοδίτικη στήλη του Θανάση Νιάρχου, που κρατώντας δήθεν ένα παλιακό δημοσιογραφικό κασεττοφωνάκι, στήνει απέναντι του δυο αταίριαστους έλληνες, έναν πολιτικό κι ένα πνευματικό άνθρωπο-καλλιτέχνη...και ποιός δεν έχει περάσει από εκεί...και βέβαια από αυτές τις συζητήσεις καταλαβαίνεις ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε πολιτική σκέψη αλλά ούτε καλλιτεχνική αντίληψη...τελευταία θύματα της πλάκας των «ΝΕΩΝ» ήταν ο Παύλος Γερουλάνος και ο Μιχαήλ Μαρμαρινός.
Στο «Βυζαντινό» είχε δοθεί η συνάντηση των τριών, ο Γερουλάνος εννοούσε το βυζαντινό Μουσείο, ο καλλιτέχνης κι ο δημοσιογράφος κατάλαβαν το ομώνυμο καφέ στο Hilton. Επομένως το ραντεβού άρχισε με μια μικρή καθυστέρηση μέχρι να κατέβουν από το Hilton
στο μουσείο ο Μαρμαρινός κι ο Νιάρχος. Ε, δεν χρειάζεται να σας περιγράψω μετά όλες τις άλλες παρανοήσεις και δήθεν συγκλίσεις του πνεύματος των τριων ανδρών...(Μεταξύ μας βέβαια με το δίκιο τους κατάλαβαν οι δυο άνδρες ότι το ραντεβού ήταν σε καφέ –μπαρ, αφού τα περισσότερα ραντεβού του υπουργού (επειδή σπανίως δίνονται στο γραφείο του, καθώς μονίμως απουσιάζει ευρισκόμενος στο πλευρό και στο ipad του κολλητού του βασιλέα πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου Β’) δίνονται σε πολυτελή και trendy καφέ μπαρ με ωραίους και ωραίες σερβιτόρες κι όχι με ασκητικές μορφές αγιών σε γκρο πλαν μουσειακών προθηκών...βέβαια ίσως να έκρυβε κι ένα μήνυμα προς τους καλλιτέχνες η συνάντηση μπροστά από τις ασκητικές μορφές των αγίων...( παίζει να παραπληροφορήθηκε επίσης ότι η παράσταση του Μαρμαρινού «Βίοι Αγίων» είχε να κάνει με πραγματικούς βίους αγίων της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας...καμμία σχέση).
Κύριε Μαρμαρινέ μου, ένας καλλιτέχνης που για περίπου μια 35ετία δημιουργεί στο ελληνικό θέατρο, συνέχεια παραστάσεις copy paste των ίδιων προτάσεων (πολλές φορές και σε πολύ κακή εκδοχή προηγουμένων), ε δεν τον λες και νέο, ούτε δημιουργικό…μόνος σας το είπατε…οι μεγάλοι σκηνοθέτες είχαν φτιάξει στις ζωή τους μόνο 7 παραστάσεις…όχι ότι οι BLITZ(πνευματικά σας τέκνα, σχισματικοί της ομάδας σας) δεν σας αντιγράφουν, ξεσηκώνοντας μια πλειάδα καλλιτεχνικών προτάσεων σχημάτων της Βόρειας Ευρώπης από περιοδικά και πειρατικά DVD.
Κατά τ’ άλλα μια Ματίνα Καλτάκη ομιλεί θεωρητικά επί greek devised theatre, μια χαμένη  στο διάστημα η οποία δεν βλέπει παραστάσεις σε υπόγεια γιατί είναι κλειστοφοβική...βρε ουστ!!!
Λατρεύω και προσκυνώ μαζί με την ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ και τους νηπτικούς (την τελευταία μου μεγάλη αγάπη) τον Σταμάτη Κραουνάκη! Έχει και λόγο και τίμιος έλληνας είναι αφού μιλάει αλήθειες!!! Σταμάτη I love u…
(Διάβαζω το παραπλανητικό κι εντελώς προπαγανδιστικό αφιέρωμα της "Κ" για το κτήμα Τατοίου -ο ξεναγός (;) του κτήματος ιστορικός (;) κύριος Σταματόπουλος είναι άνθρωπος του έκπτωτου βασιλικού οίκου- και χαίρομαι από την άλλη που με τα νέα μέτρα του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΙΙ, τα κτίρια του Τατοίου θα αγοραστούν από πολυεθνικό ξενοδοχειακό οίκο...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου