Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Η Ερώτηση 4 βουλευτών ήταν για τα Κέντρα Υγείας Σπάτων & Ν. Μάκρης. Η απάντηση … «άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε»!



"Τη δυνατότητα λειτουργίας Κέντρου Εφημερίας στο χώρο του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου (Νταού Πεντέλης) που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του με εργαστηριακή υποδομή (μικροβιολογικό, ακτινολογικό) με επαρκή στελέχωση και με δυναμικό όλων των ειδικοτήτων (ιατρικό, Νοσηλευτικό, Παραϊατρικό, Διοικητικό)" εξετάζει το υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τουλάχιστον έτσι διατείνεται ο καθύλην υπουργός κ. Α. Λομβέρδος μέσω της απάντησής του σε σχετική Ερώτηση των Βουλευτών του ΚΚΕ κ.κ. Γ. Γκιόκα, Γ. Μαυρίκου, Γ. Πρωτούλη και Ν.Παπακωνσταντίνου.
Η Ερώτηση των τεσσάρων Βουλευτών του Κ.Κ.Ε. ήταν επικεντρωμένη στα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας Νέα Μάκρης και Σπάτων και για τα οποία, η απάντηση του κ. υπουργού, είναι …… «άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε»!
Προς επίρρωση της λαϊκής ρήσης, παραθέτουμε επακριβώς το επίμαχο σημείο της απάντησής του. Λέει ο συντάκτης του εγγράφου που φέρει την υπογραφή του κ. Α. Λομβέρδου –ελπίζουμε να διάβασε το περιεχόμενο του ο κ. υπουργός-:
«…..Ωστόσο, η προσφορά των δύο Κέντρων Υγείας στον πληθυσμό των περιοχών ευθύνης τους είναι αδιαμφισβήτητη τόσο κατά το πρωινό ωράριο όσο και κατά τη διάρκεια των εφημεριών τους…»
…Ούτως εχόντων των πραγμάτων και δεδομένου ότι ….η Ελλάς από την μεταπολεμική της αφετηρία, ζει κατά 75% υπό καθεστώς εξαγγελιών που ουδέποτε υλοποιούνται, τολμούμε να διακινδυνεύσουμε την πρόβλεψη ότι αυτή τη φορά, η συγκεκριμένη εξαγγελία περί ίδρυσης Κέντρου Εφημερίας στο χώρο του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου μάλλον θα «πάρει σάρκα και οστά» -υπό την προϋπόθεση, βέβαια, ότι θα επιμηκυνθεί ο βίος αυτής της κυβέρνησης γιατί σε άλλη περίπτωση δεν επαρκεί ο χρόνος….- αφού έτσι θα εξυπηρετηθεί η δημοσιονομική στόχευση περί κατάργησης των δύο Κέντρων Υγείας στα Σπάτα και στην Νέα Μάκρη απαλλάσσοντας τον προϋπολογισμό από «επιπρόσθετες λειτουργικές δαπάνες».
Άλλωστε, εμμέσως πλην σαφώς, το λέει και το απαντητικό έγγραφο του κ. υπουργού –πάντα υπό την προϋπόθεση ότι το έχει διαβάσει ο ίδιος….-:
«Το Κέντρο Εφημερίας θα λειτουργήσει στο χώρο του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής και σχεδιάζεται να στελεχωθεί από το προσωπικό των δύο Κέντρων Υγείας αλλά και του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής. Με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσει η μετακίνηση ασθενών προς τα εφημερεύοντα Νοσοκομεία Αττικής και θα βελτιωθεί το επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της περιοχής…»
Και η επωδός:
«Επιπλέον στο χώρο του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής έχει ήδη εγκριθεί και θα κατασκευαστεί Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Ραφήνας, προϋπολογισμού δαπάνης 550.000 και θα ενταχθεί στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Αττικής ΕΣΠΑ 2007-2013, σύμφωνα με την αρ. Υ3α/ΓΠ.οικ.124339/11-11-2011 υπουργική απόφαση….»
Σημ. «Ν»: στο ενδεχόμενο ερώτημα γιατί αυτός ο βαθμός δυσπιστίας εκ μέρους του συντάκτη του παραπάνω άρθρου, συνιστούμε την προσεκτική ανάγνωση της είδησης που περιέχεται στο παρακάτω link http://neologosattikis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=185:nosokomeio-anatattikis&catid=10:city-issues&Itemid=108
νεολογος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου