Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Πάτρικ Σιόμπεργκ: "Είμαι θύμα..."




Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον προπονητή του είχε πέσει ο παλαίμαχος άλτης του ύψους Πάτρικ Σιόμπεργκ, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος στο βιβλίο του με τίτλο «Αυτά που δεν είδατε». Ο Σουηδός πρωταθλητής κόσμου του 1987 και «ασημένιος» Ολυμπιονίκης στο Λος Αντζελες και τη Βαρκελώνη αναφέρει ότι είχε βιαστεί επανειλημμένα από τον διάσημο προπονητή Βίλιο Νουσιαϊνεν, ο οποίος απεβίωσε το 1999.

«Αυτά που έκανε ο Βίλιο, σε μένα αλλά και σε άλλα παιδιά, ήταν ο κύριος λόγος που με ώθησε να γράψω αυτό το βιβλίο. Ο σκοπός μου δεν είναι να δυσφημίσω κάποιον που έχει πεθάνει, αλλά η ανάγκη να διηγηθώ μία ιστορία. Είμαι θύμα και μακάρι να είχα το κουράγιο να τα πω όσο ζούσε», υπογράμμισε ο 46χρονος σήμερα Σιόμπεργκ, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Dagens Nyheter».

Ο Βίλιο Νουσιαϊνεν προπονούσε επίσης για πολλά χρόνια τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη του τριπλούν, Κρίστιαν Ολσον, ενώ για ένα σύντομό χρονικό διάστημα είχε περάσει από τα χέρια του και ο Ολυμπιονίκης του ύψους Στέφαν Χολμ.
This article was originally published in forum thread: Πάτρικ Σιόμπεργκ: "Είμαι θύμα..." started by StivoZ.gr View original post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου