Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Αντιδράσεις πανεπιστημιακών μετά την αθώωση Κασιδιάρη

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει-με ψήφισμά του-ο Σύλλογος Διδασκόντων της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διαδικασία και την εξέλιξη της δίκης του Η.Κασιδιάρη. Ο βουλευτής της Χ.Α κατηγορήθηκεί για απλή συνέργεια σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, οπλοφορία και οπλοχρησία για περιστατικό που εκτυλίχθηκε τον Οκτώβριο του 2007, σε χώρο του Πανεπιστημίου και σε βάρος τότε μεταπτυχιακού φοιτητή.
Στο ψήφισμά του προς τη Σύγκλητο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, ο Σύλλογος Διδασκόντων της Σχολής Θετικών Επιστημών εκφράζει τη διαμαρτυρία του για τη διαδικασία και την εξέλιξη της δίκης του Ηλία Κασιδιάρη ενώ κάνει λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά των αστυνομιών δυνάμεων οι οποίες επέτρεψαν την κατάληψη της αίθουσας των δικαστηρίων από μέλη της «Χρυσής Αυγής», τα οποία στη συνέχεια εμπόδιζαν τoυς δικηγόρους και τους μάρτυρες του παθόντα να εισέλθουν.
Ο Σύλλογος χαρακτηρίζει επίσης "απαράδεκτο το γεγονός ότι η μαρτυρία της συναδέλφου Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Μαρίας Βαβαγιάννη, την οποία επιβεβαίωσαν με μαρτυρίες τους και άλλοι συνάδελφοι και μέλη της Συγκλήτου, παρουσιάστηκε από την έδρα ως ανθρώπινο λάθος" και επισημαίνει ότι δεν ανέχεται την αμφισβήτηση της αξιοπιστίας της καθηγήτριας.

Ο Η.Κασιδιάρης κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών, με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την κατηγορία ότι παρείχε συνδρομή στους αγνώστους που χτύπησαν με γκλόμπ και μαχαίρωσαν τον τότε μεταπτυχιακό φοιτητή Κωνσταντίνο Διαλυνά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου