Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Ένα «θηρίο» που το έλεγαν REDS



nikos[6]Παρακολουθώ τον τελευταίο καιρό όλα όσα γράφονται και λέγονται για την υπόθεση REDS. Όχι γιατί είμαι κανένας περίεργος ωτακουστής που του αρέσουν τα κουτσομπολιά και οι ίντριγκες, αλλά διότι θεωρώ, με το φτωχό μου μυαλό, ότι έχει διαπραχθεί ένα έγκλημα. Ένα έγκλημα, που αν και δεν είμαι σε θέση να κρίνω αν είναι εξ αμελείας ή εκ προθέσεως, έχει διαπραχθεί εναντίων όλων των Δημοτών του ενιαίου Δήμου Παλλήνης.
Όμως θα ήθελα να εκφράσω τις αντιρρήσεις μου σχετικά με το αν η REDS θα έπρεπε να διεκδικήσει τα χρήματα αυτά, αν δικαιούται να τα διεκδικήσει και αν θα έπρεπε να δείξει «κοινωνική ευθύνη».
Οι εταιρίες, και δη οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, έχουν ευθύνη απέναντι στους μετόχους τους και όχι απέναντι σε δημότες, αγρότες, μικροπωλητές κλπ. Ακούγεται ωμό και σκληρό, όμως οι μέτοχοι είναι αυτοί που έχουν επενδύσει σε αυτή την εταιρία και απέναντι σε αυτούς η εταιρία είναι υπόλογη.
Κοινωνική ευθύνη όμως οφείλει να επιδείξει η εκάστοτε Δημοτική αρχή. Οι Δημότες την εκλέγουν και απέναντι σε αυτούς είναι υπόλογη.
Τους τελευταίους μήνες παρατηρώ μία «αχνή» απόπειρα αντιστροφής των ρόλων. Ζητάμε από τη REDS να δείξει κοινωνική ευθύνη, ενώ παράλληλα «ψιθυρίζεται» από δω και από κει ότι η Δημοτική Αρχή που διαχειρίστηκε το επίμαχο θέμα δεν κινήθηκε με πολύ ανιδιοτελή προσανατολισμό. Πιθανή ύπαρξη δόλου το λένε.
Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες Δημοτικοί Σύμβουλοι, το θηρίο είναι θηρίο και η φύση του είναι να «τρώει». Και όσο το ταΐζουμε, τόσο μεγαλώνει και μαζί με αυτό μεγαλώνει και η όρεξή του. Ας μην κατηγορούμε το θηρίο. Μάλλον ο θηριοδαμαστής δεν έκανε καλά τη δουλειά του και του «ξέφυγε» από τον έλεγχο.
Από τα παραπάνω, αλλά και πολύ περισσότερο από τα λεγόμενα των εμπλεκόμενων, συμπεραίνει εύκολα κανείς ότι υπάρχουν ευθύνες. Παρόλα αυτά στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε ειδικά για το φλέγον ζήτημα αλλά και γενικότερα στα διάφορα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν, παρατήρησα ότι μπορεί να μην καταφέραμε να τετραγωνίσουμε τον κύκλο (μαθηματικώς αδύνατον γαρ), όμως καταφέραμε να στρογγυλέψουμε τις γωνίες του τετραγώνου!!! Ξαφνικά «διαγράφουμε» τις αμαρτίες του παρελθόντος - ή προσπαθούμε τουλάχιστον - και «ενώνουμε» τις δυνάμεις μας απέναντι στον κοινό εχθρό. Το Θηρίο!!!
Συμφωνώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Συμφωνώ να παλέψουμε για το καλό του Δήμου μας. Αλλά να αποδοθούν ευθύνες, πολιτικές και ποινικές, όπου υπάρχουν. Και γι αυτό είστε υπεύθυνος εσείς κύριε Δήμαρχε. ΕΣΕΙΣ!!! Είστε υπόλογος απέναντί μας και θα πρέπει να κάνετε ό,τι είναι δυνατόν να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση. Ο εισαγγελέας είναι ευπρόσδεκτος στην πόλη μας και εμείς είμαστε πολύ φιλόξενοι δημότες.
Παράλληλα ακούγονται «ψίθυροι» από στελέχη της αντιπολίτευσης σχετικά με άλλες «ύποπτες» και «σκιερές» υποθέσεις άλλων διοικήσεων. Κάτι ακούγεται σχετικά με την υπόθεση Καρφούρ, σχετικά με ένα κτίριο τράπεζας, σχετικά με κάτι στάβλους με άλογα κλπ.
Κύριοι της αντιπολίτευσης, αν έχετε κάποια στοιχεία εναντίον της Δημοτικής Αρχής είστε διπλά υποχρεωμένοι να ρίξετε φως στις υποθέσεις. Ξαναλέω, ο εισαγγελέας είναι ευπρόσδεκτος στην πόλη μας. Το έργο σας είναι ο έλεγχος της Δημοτικής αρχής και είναι εξίσου σημαντικός, για να μην πω σημαντικότερος, από την άσκηση διοίκησης αυτής καθ’ αυτής.
Όχι όμως συμψηφισμοί κύριοι.
Όχι omerta!!!
Όχι μία σου και μία μου.
Είμαι ένας απλός δημότης και ως τέτοιος κάνω έκκληση προς όλες τις δημοτικές ομάδες. Αν πραγματικά θέλετε «να δούμε όλοι τα πράγματα διαφορετικά» και να αλλάξει επιτέλους η νοοτροπία που μας έφτασε μέχρι εδώ, ρίξτε φως!!! Ρίξτε φως σε όλες τις υποθέσεις!!!
Λύση είναι η απο-κάλυψη και όχι η συν-κάλυψη. Αποβάλετε τα άρρωστα «κύτταρα» από τις ομάδες σας γιατί προσβάλλονται και τα υγιή. Εξυγιανθείτε. Αναδείξτε τα ικανά σας στελέχη και θα είμαστε μαζί σας. Μπορεί κάποιοι από «εδώ» και κάποιοι από «εκεί», αλλά μαζί σας!!!
Θέλουμε να διαφιλονικούμε για το ποιος είναι ικανότερος στη διοίκηση και όχι για το ποιος «έφαγε» λιγότερο, γιατί στο τέλος θα βρεθεί πάλι κάποιος να πει «μαζί τα φάγαμε».
Νίκος Σίμος Δημότης Παλλήνης
Κάτοικος Γέρακα
Μέλος της Ένωσης Γονέων Παλλήνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου