Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Νέο κόμμα, πιο σκληροπυρηνικό από την «Χρυσή Αυγή», στα σκαριά


Ένα πιο σκληροπυρηνικό κόμμα ακόμη και από την "Χρυσή Αυγή" ετοιμάζουν αποσχισθέντες από το κόμμα του Μιχαλολιάκου με επικεφαλής με τον Μάνο Κώστα αποκαλύπτει ο "Βηματοδότης". Η είδηση είναι σοκαριστική. Δείτε και την συνέντευξή του που τσιμπήσαμε από τον "Ελεύθερο Κόσμο".
Γράφει ο Βηματοδότης

Τώρα θα μου πείτε πιο ακροδεξιά από τη Χρυσή Αυγή γίνεται; Και όμως γίνεται, γιατί το τελευταίο διάστημα, μεσούντος του καλοκαιριού, άρχισε να αναδιοργανώνεται ένα σούπερ εθνικιστικό κόμμα, με τον παλαιό τίτλο «Εθνικό Μέτωπο», που ιδεολογικά κινείται ακροδεξιά της Χρυσής Αυγής.

Μέλη του υπό ανασυγκρότηση ακροδεξιού κόμματος είναι παλαιά στελέχη της Χρυσής Αυγής που έχουν αποσκιρτήσει ή διαγραφεί, νεολαίοι του κόμματος ΛΑΟΣ του κ. Γ. Καρατζαφέρη που έφυγαν, παλαιά στελέχη της ΕΠΕΝ και πολλοί άλλοι. Στην αναδιοργάνωση του Εθνικού Μετώπου φαίνεται, όπως μου λένε, δείχνει να ενδιαφέρεται, ένα παλαιό στέλεχος της ΕΠΕΝ, ο κ. Μάνος Κώνστας και ήδη τα μέλη του έχουν ανοίξει γραφεία στην Κυψέλη και στο Βόλο. Το σούπερ ακροδεξιό αυτό κόμμα, θεωρεί την Χρυσή Αυγή ως καθεστωτικό πλέον κόμμα και δεν θέλουν να έχουν καμία ιδεολογική ή άλλη σχέση μαζί του.

Ο Μάνος Κώνστας μιλά για το Εθνικό Μέτωπο
Πριν λίγες εβδομάδες ο ΕΚ προχώρησε στην δημοσίευση του "μανιφέστου" του "Εθνικού Μετώπου". Η δημοσίευση αυτή προκάλεσε αρκετές ερωτήσεις, αλλά και αρκετές συζητήσεις γύρω από το τι ακριβώς είναι το Εθνικό Μέτωπο και ποίοι οι σκοποί του. Έτσι ο ΕΚ φρόντισε να συναντηθεί με έναν από τους συντελεστές του Μετώπου, το Μάνο Κώνστα, προκειμένου να ζητήσει κάποιες διευκρινήσεις.
ΕK: Κύριε Κώνστα, θα θέλαμε να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Τι ακριβώς είναι το Εθνικό Μέτωπο. πολιτικό κόμμα, οργάνωση, σύλλογος ή μια παρέα φίλων;
Το Εθνικό Μέτωπο είναι πολιτικό κίνημα, με την προβλεπόμενη θεσμική νομιμοποίηση κόμματος. Πρόκειται για μια συλλογικότητα που ανέπτυξε πολιτική δραστηριότητα για χρόνια. Κατήγγειλε το μεταπολιτευτικό σύστημα, διατύπωσε πολιτική πρόταση και επισήμανε την πορεία παρακμής της πατρίδας και της κοινωνίας. Ανέστειλε τη δράση του αλλά τα στελέχη του εξακολούθησαν τον αγώνα από πολλές επάλξεις. Θεωρώ, ότι συνέβαλλε αποφασιστικά στην διάχυση των πατριωτικών ιδεών και στην διαμόρφωση ριζοσπαστικού δημόσιου λόγου.

EK: Γιατί επιλέξατε την συγκεκριμένη χρονική συγκυρία για την επαναδραστηριοποίηση του Μετώπου;
Διαπιστώσαμε, παλιοί και νέοι συναγωνιστές , ότι υπάρχει ένα τεράστιο κενό εκπροσώπησης των ιδεών του πατριωτικού κινήματος. Οι σαρωτικές εξελίξεις των τελευταίων χρόνων, που φανέρωσαν την πλήρη χρεοκοπία του μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος επιβάλλουν την συγκρότηση πολιτικού σχηματισμού ο οποίος να εκφράζει ενωτικά, ακηδεμόνευτα και αυθεντικά όσα πιστεύουμε. Η ίδια η κυριαρχία αμφισβητείται από τους μηχανισμούς που τόσο εύστοχα είχαμε και προ ετών αναφέρει, οι τράπεζες ρήμαξαν επιχειρήσεις και νοικοκυριά, η ιστορία , η παιδεία, η γλώσσα γίνονται αντικείμενα σκληρής επίθεσης, η λαθρομετανάστευση έχει λάβει μορφή επιδημίας και καταστρέφει την ίδια μας την υπόσταση, ο δημόσιος πλούτος εκποιείται. Δεν είναι δυνατόν να απέχουμε ή να παρακολουθούμε τις εξελίξεις με εκτονωτική αρθρογραφία ή φιλολογικές συναντήσεις. Οφείλουμε και πρέπει να αντιτάξουμε τον πολιτικό μας λόγο, να δείξουμε ότι υπάρχει ο δρόμος της πατρίδας, ο δρόμος της εθνικής συνεκτικής κοινωνίας, ένας άλλος δρόμος.

EK: Αναφερθήκατε σε ένα ιδεολογικό έλλειμμα που υπάρχει στον εθνικιστικό χώρο. Πως το προσδιορίζετε αυτό;
Περισσότερο θα έλεγα ότι υπάρχει πολιτικό έλλειμμα. Οι ιδέες διαδόθηκαν και καθημερινά διαδίδονται. Αυτό γίνεται τόσο γιατί δημιουργήθηκαν ζωντανοί θύλακες αντίστασης όπως ο δικός σας δικτυακός τόπος , όσο και γιατί εκ των πραγμάτων τίθενται στην κοινωνία καθώς οδηγείται σε αδιέξοδα, που προέρχονται από την παγκοσμιοποίηση και το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο. Το κύριο ζήτημα είναι η πολιτική εκπροσώπηση, η διαμόρφωση δηλαδή μιας άλλης πολιτικής πρότασης που θα εκπορεύεται από την ιδεολογία μας και θα προτείνει λύσεις για την σημερινή κατάσταση. Ιδεολογικά ίσως, χρειάζονται αποσαφηνίσεις αλλά και αυτό μπορεί να συμβεί μέσα από ένα ευρύτερο ορίζοντα διαβουλεύσεων σε έναν φορέα.

EK: Υπάρχουν δηλαδή κατά την εκτίμησή σας θέσεις που σήμερα δεν ακούγονται στο πολιτικό στίβο;
Ασφαλώς. Η συγκεκριμένη χρονική περίοδος είναι αυτή κατά την οποία διαψεύστηκαν πλήρως οι απόψεις όλων των πολιτικών φορέων του συστήματος. Οι επιλογές του Μάαστριχτ , η καταστροφή της εθνικής οικονομίας, ο παράλογος δανεισμός για σκοπούς ψηφοθηρίας και διαφθοράς, η μεταφορά εξουσιών στις Βρυξέλλες, ο ενδοτισμός στην εξωτερική πολιτική, η εσφαλμένη λογική στα εθνικά θέματα ( Κύπρος, Βόρειος Ήπειρος, Σκόπια), η προώθηση πολυπολιτισμικής κοινωνίας και εκπαίδευσης. Ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας αντιλαμβάνεται την ιστορική αναγκαιότητα, να απορριφθούν οριστικά οι πολιτικοί και οι πολιτικές τους. Αναζητούν νέες δυνάμεις για να ανταποκριθούν στη νέα πραγματικότητα.

EK: Αναφερθήκατε στον αρχηγισμό και ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με την ηγεσία στο Εθνικό Μέτωπο;
Διατηρώ με την σύμφωνη γνώμη της ομάδας πρωτοβουλίας, την εντολή που είχα και πριν. Η δημοσίευση του καταστατικού θα αναφέρει τα όργανα και θα υπάρξει πλήρης στελέχωση. Σύντομα θα ανακοινωθούν ονόματα και διαδικασίες. Βρισκόμαστε σε επαφή με στελέχη από όλη την επικράτεια. Θα κατοχυρωθεί η συμμετοχή στην ηγεσία και στη λήψη αποφάσεων καθώς και η εκτεταμένη και παράλληλη εκπροσώπηση. Κάθε μαχόμενος πατριώτης είναι μια ολόκληρη μονάδα αυτόνομης δράσης δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται ως αριθμός ή ψηφοφόρος. Η δομή λειτουργίας απλή και διαφανής θα επιτρέψει την πρόσβαση όλων των δυνάμεων στις αποφάσεις για την πορεία του κινήματος. ήδη συγκροτούνται οργανώσεις σε περιοχές και τόπους εκπαίδευσης και εργασίας, που διατηρούν την απαραίτητη αυτονομία δράσης, πάνω στην κοινή πλατφόρμα ιδεών.

EK: 4η Αυγούστου, 21ηΑπριλίου, Συμμοριτοπόλεμος. Πως πρέπει να αντιμετωπίζονται οι συγκεκριμένες ιστορικές περίοδοι;
Ως ιστορικές περίοδοι. Αξιολογούνται και λειτουργούν, μέσα από τα συμπεράσματά τους, ως μέθοδος κατανόησης και φρονηματισμού των σύγχρονων φαινομένων. Βέβαια, πάντα η ιστορία συναρτάται με την πολιτική, είναι καλό όμως να γνωρίζουμε τα όρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου