Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Η ΦΩΤΙΆ ΣΤΟΝ ΝΈΟ ΒΟΥΤΖΆ 28-8-12


Ποιος να περίμενε από μία καρακάξα (Κιόσα) να τρέχαμε και να μην φτάναμε, εχτές στις 7 το απόγευμα στην οδό Εκάβης στο Νέο Βουτζά.
Κάθισε λοιπόν το έρμο πουλί σε μία κολόνα της ΔΕΗ και έπαθε ηλεκτροπληξία, πήρε φωτιά και έπεσε κατακόρυφα προκαλώντας φωτιά.
Η γρήγορη επέμβαση της πυροσβεστικής, εθελοντών και κατοίκων, με την συνδρομή ενός ελικοπτέρου, απεσόβησαν τα χειρότερα.
Και ποια θα μπορούσαν να ήταν;
Αν η φορά του ανέμου ήταν προς την αριστερή πλευρά, είχε μεγάλα δένδρα και σπίτια! Αν επίσης για κάποια αιτία πχ σπίθα πήγανε προς τα τα μεγάλα δένδρα ή την ρεματιά που υπήρχε προς την αντίθετη πλευρά της περιοχής που κάηκε, ακόμα θα έκαιγε η φωτιά με ανεξέλεγκτες συνέπειες.
Αυτά είναι προσωπικές βέβαια εκτιμήσεις μου, αλλά υπάρχουν και κάποιες απορίες. 
 
1. Αν σε κάθε δάσος, κάθε πουλί που κάθετε σε καλώδια γίνετε το ίδιο, γιατί συζητάμε για εμπρηστές; Να δω τι ευθύνες έχει η ΔΕΗ, που πιθανόν ο πυλώνας η όπως αλλιώς τεχνικά λέγετε το σημείο αυτό, πιθανόν δεν είχε καθαριστεί - ελεγχθεί. Είμαι περίεργος πως θα χειριστούν το θέμα Δήμος και συλλόγοι. Αφού κατά την άποψη μου, θα πρέπει να υποχρεωθεί η ΔΕΗ να κάνει αναδάσωση και μάλιστα άμεση, αφού ήταν αναδασωμένο το τμήμα που κάηκε.
 
2. Εκεί στον Δήμο πότε θα καταλάβουν ότι όταν κάπου έχει πάρει φωτιά, θα πρέπει να αυξάνουμε την πίεση του νερού και ειδικά όταν είναι ορεινή περιοχή, ώστε να μπορεί να γίνετε γρήγορη πλήρωση νερού σε πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες;;; Εκεί στην Εκάβης που πήρε φωτιά, έβριζε ένας οδηγός γιατί έκανε 45 λεπτά!!!!!! να κάνει πλήρωση και να συνεχίσει την κατάσβεση.
 
Και επειδή σήμερα είναι του Άι Γιάννη του Πρόδρομου, εόρταζε η εκκλησία της περιοχής, όσοι πιστεύουν, ας ανάψουν ένα κεράκι που γλύτωσαν τα χειρότερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου