Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Ο Δήμος Παλλήνης καλεί όλους τους πολίτες να παραβρεθούν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 13-3-2012 για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει για το λεγόμενο χαράτσι της ΔΕΗ.







Όπως είναι γνωστό με την υπ' αριθμόν 381/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος Παλλήνης αποφάσισε κατά πλειοψηφία  να συμπαρασταθεί στους δημότες του που δεν μπορούν να πληρώσουν το άδικο και αντισυνταγματικό χαράτσι
μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Επειδή θεωρούμε ότι ο θεσμικός ρόλος της Δημοτικής Αρχής και κύριος στόχος και υποχρέωση της είναι να βρίσκεται κοντά στον πολίτη που δεν αντέχει να πληρώνει παράνομα και αντισυνταγματικά χαράτσια και δηλώνουμε ότι στεκόμαστε  στο πλάι των συμπολιτών μας και στην κοινωνία και θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα όλων μας να επιβιώσουμε με αξιοπρέπεια.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος μας σε συνεργασία με δικηγόρους, έχει προβεί στις παρακάτω ενέργειες :

α) έχει αποστείλει εξώδικη δήλωση  στην ΔΕΗ ώστε να μην προβεί στην διακοπή της ηλεκτροδότησης συμπολιτών μας που αδυνατούν να καταβάλλουν το ειδικό τέλος και β) κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων  που αφορά 167 οικογένειες συμπολιτών μας κατά της ΔΕΗ. Η εκδίκαση για την έκδοση προσωρινής διαταγής θα γίνει στις 13 Μαρτίου.

Ο Δήμος αλλά και η τοπική μας κοινωνία οφείλουν να σηκώσουν ψηλά και με ένταση τα ισχυρά αντανακλαστικά αλληλεγγύης που διαθέτουν και να στείλουν παντού το μήνυμα ότι η κοινωνική δικαιοσύνη και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια αποτελούν τις κόκκινες γραμμές πέρα από τις οποίες δεν κάνουν ούτε ένα βήμα υποχώρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου