Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Tο νέο twitter είναι εδώ


Tο νέο twitter είναι εδώ

οδηγός επιβίωσης

Deasy στις 17.02.12
Σχόλια 0
Ολοι οι χρήστες του twitter "βλέπουν" από σήμερα την ανανεωμένη Web σελίδα της υπηρεσίας που ενεργοποιείτο σταδιακά τους τελευταίους μήνες. Αν είστε από εκείνους που αισθάνονται άβολα στο νέο περιβάλλον το deasy.gr σας δείχνει μερικούς τρόπους για να κάνετε τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη.
Πρώτα πρώτα πάρτε μια ανάσα. Κάθε αλλαγή δημιουργεί ένα σοκ, άλλοτε ευχάριστο άλλοτε δυσάρεστο. Μην σας πιάνει πανικός μπροστά στην οθόνη με τα νέα στοιχεία και χαρακτηριστικά. Το καθένα υπάρχει εκεί για κάποιο λόγο, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιήσετε τα πάντα από την πρώτη στιγμή.
Μην μαντεύετε. Τι σημαίνει "Connect"; Τι σημαίνει "Activity"; Μην προσπαθείτε να μαντέψετε τι κάνει κάθε λειτουργία. Ανοίξτε τη σχετική επιλογή και περιηγηθείτε στις σελίδες. Θα είναι πιο εύκολο όταν βλέπετε μπροστά σας κάθε δυνατότητα από το να προσπαθείτε να μαντέψετε πού έβαλαν οι άνθρωποι του twitter τα mentions ή τους νέους followers.
Αφού δώσετε λίγο χρόνο για να συνηθίσετε στο νέο περιβάλλον μπορείτε να κάνετε ένα από τα εξής:
- Να του... δώσετε να καταλάβει χρησιμοποιώντας τις νέες δυνατότητες μέχρι τελικής
πτώσης.
- Να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα που θα αποτελεί τον κρίκο επικοινωνίας σας με το twitter. Εκεί έξω" υπάρχουν δεκάδες εφαρμογές για την πρόσβαση στο twitter και ίσως να έχετε δοκιμάσει κάποια ή κάποιες. Επιλέξτε εκείνη που ταιριάζει στις ανάγκες σας και αφήστε το νέο περιβάλλον για εκείνους που τους αρέσει να... ξεβολεύονται.
Αν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία σας έχουμε και κάποια ευχάριστα νέα. Το twitter είναι, κυρίως, υπόθεση πληκτρολογίου, αφού βασίζεται στην ανταλλαγή μηνυμάτων. Γιατί, λοιπόν, να μη χρησιμοποιείτε το πληκτρολόγιο για να ενεργοποιήσετε τις βασικές λειτουργίες; Μερικές συντομεύσεις που θα σας χρειαστούν (φυσικά μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε τον παλιό καλό φίλο που βρίσκεται στο πλάι του πληκτρολογίου σας και ονομάζεται ποντίκι):
L: Κλείνει όλα τα tweets που έχετε ανοίξει. Την ίδια λειτουργία επιτελεί το εικονίδιο πάνω δεξιά με το βέλος που δείχνει προς τα επάνω.
GC: Σας οδηγεί στην περιοχή Connect όπου υπάρχει όλη η σχετική με εσάς δραστηριότητα. Εδώ θα βρείτε τα retweets, τις αναμεταδόσεις δηλαδή των tweets σας, καθώς και τις απαντήσεις που μπορεί να έχετε λάβει. Επίσης εδώ θα βρίσκετε και τους νέους σας followers και τα tweets  σας που κάποιοι χαρακτήρισαν ως αγαπημένο.
GD: Από το Discover. Σας φέρνει σε άλλη μια σχετικώς νέα περιοχή στη σελίδα του twitter με πληροφορίες για θέματα που το ίδιο το twitter θεωρεί πως σας ενδιαφέρουν. Εδώ θα βρείτε και τον κατάλογο με τα δημοφιλέστερα θέματα, αυτα δηλαδή που στη γλώσσα του twitter λέγονται trending topics.
?: Πατήστε αυτό το πλήκτρο αν θέλετε περισσότερες συντομεύσεις και βοήθεια.
Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα δυνατότητα που προσφέρει το twitter είναι αυτή της ενσωμάτωσης κάποιου tweet ή και ενός ολόκληρου διαλόγου στη σελίδα σας στο Web (με την προϋπόθεση πως έχετε μια τέτοια σελίδα). Για να κάνετε χρήση αυτής της δυνατότητας θα πρέπει να "ανοίξετε" ένα tweet και να πατήσετε "Details". Αυτό σας οδηγεί σε μια νέα σελίδα που περιέχει μόνο το συγκεκριμένο tweet ή τον διάλογο που έχει εξελιχθεί. Επιλέγετε "Embed this tweet" και θα εμφανιστεί ένα μικρό κομμάτι κώδικα που μπορείτε να αντιγράψετε και να βάλετε στη σελίδα σας. Βέβαια, αν το tweet διαγραφεί το ίδιο θα συμβεί και με τις "αναπαραγωγές" του που θα έχουν γίνει με αυτό τον τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου