Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

«Για όσους αναρωτιούνται ποια είναι η διαφορά μιας αριστερής Δημοτικής Αρχής». Άρθρο του Σπύρου Τζόκα, μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΕ, τ. Δημάρχου Καισαριανής

TZOKASΟ Δήμος Καισαριανής με αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου το 2005 και το 2008 κατάφερε να μετατρέψει τις συμβάσεις των εργαζομένων στο ΒΒΣ σε συμβάσεις αορίστου χρόνου και σήμερα να εξασφαλίζει και τη δομή που έχουν τόση ανάγκη οι ηλικιωμένοι, αλλά και τους εργαζόμενους.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΗΣΜΟΝΕΣ.
Για άλλη μια φορά το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» είναι  στην κόψη του ξυραφιού! Αφού η πολιτεία ξεζούμισε κυριολεκτικά επί δεκαετίας τα κοινοτικά κονδύλια και τους εργαζόμενους, μη έχοντας την πολιτική βούληση οι εκάστοτε κυβερνήσεις να κάνουν το αυτονόητο ως όφειλαν τόσα χρόνια, να θεσμοθετήσουν επιτέλους το ΒΣΣ, αντί αυτού θέτει σε εφαρμογή από 1η Απριλίου το νέο Πρόγραμμα «Κατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων» που υποτίθεται ότι θα παγιώσει την βοήθεια και την φροντίδα προς τους ηλικιωμένους και τα ΑΜΕΑ!
Το πρόγραμμα αυτό, όπως έχει σχεδιαστεί,  θέτει εκτός την πλειοψηφία των εν δυνάμει εξυπηρετουμένων  (130.000 ηλικιωμένοι – ΑΜΕΑ πανελλαδικά ), και σε καμιά περίπτωση  δεν ανταποκρίνεται στο σκοπό και τους στόχους του ήδη ισχύοντος Προγράμματος ΒΣΣ!
Το νέο πρόγραμμα –  «διάδοχο» του «Βοήθεια στο Σπίτι» (καμία σχέση) , στηρίζεται στις ευχέρειες
των νέων εργαλείων της κοινωνικής οικονομίας, αφού πλέον μιλάμε για παρόχους που θα συμπράττουν με το ΙΚΑ για την υλοποίηση του, και   δείχνει ξεκάθαρα  την κοινωνική αναλγησία και το πόσο απομακρυσμένοι από τις τοπικές κοινωνίες είναι οι ιθύνοντες των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων !
Ταυτόχρονα οι  3500 εργαζόμενοι στο ΒΣΣ, οι οποίοι  έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ και έχουν την τεράστια εμπειρία, δουλεύοντας  επί δεκαετίας, απλήρωτοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα είναι στον αέρα.Παρά τις δεσμεύεις του Υφυπουργού εργασίας  κ. Παναγιωτόπουλου  και του Υπουργού Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη  για  διασφάλιση της εργασίας τους,  η ανταμοιβή τους είναι να πεταχτούν αυτοί και οι οικογένειές τους χωρίς έλεος στο δρόμο, αφού οι αρμόδιοι προβάλλουν  ως μονόδρομο τη δημιουργία κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων!
Η τρικομματική κυβέρνηση   με τις τρέχουσες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, με τη φτώχεια και την ανεργία  να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, επιλέγει να δώσει 58.000.000 εκ. (Ίσως και παραπάνω) εξασφαλισμένα χρήματα από τα ασφαλιστικά ταμεία για  την φροντίδα των ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ στους Ιδιώτες, στην αβεβαιότητα του ιδιωτικού κανιβαλισμού, αντί να συστήσει μια υπηρεσία της πολιτείας και των Δήμων με το υπάρχον προσωπικό, που σε δύσκολους καιρούς για τη χώρα δίνουν ανάσα και ελπίδα στον πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου