Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Πολύ ενδιαφέρουσες οι προτάσεις του πρώην υπουργού κ. Δούκα


Πολύ ενδιαφέρουσες οι προτάσεις του πρώην υπουργού κ. Δούκα για να ξεφύγει η χώρα από την κρίση.
Προτείνει μεταξύ των άλλων δωρεάν εργασία ανέργων σε ιδιωτικές εταιρίες για 3 μήνες, δωρεάν εργασία ή με απλό χαρτζηλίκι για νέους 17-23 ετών και πολλά άλλα.
Τον ευχαριστούμε που μεγαλόψυχος ων δεν προτείνει μαστίγωμα σε συνταξιούχους και εκπόρνευση νέων και των δύο φύλων για δημιουργία μεγάλων επενδύσεων στη χώρα.

Διαβάζουμε μεταξύ των προτάσεών του.
 ΙΙ. ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 'ΔΩΡΕΑΝ' ΕΡΓΑΣΙΑΣ// ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Όλοι οι άνεργοι να κληθούν να δουλέψουν όπου τους χρειάζεται η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Ιδιωτικός Τομέας.
Από το να μαζεύουν ελιές (χιλιάδες τόνοι παραμένουν αμάζευτες), ή άλλα αγροτικά προϊόντα, να  καθαρίσουν τις παραλίες ή δρόμους, να φυτέψουν δένδρα, να κάνουν βοηθητικές εργασίες σε τεχνικά έργα. 
Ταυτόχρονα, να ζητηθεί από τις επιχειρήσεις αν θα τους ενδιέφεραν κάποιοι εργάτες, ή υπάλληλοι για 3 μήνες εντελώς δωρεάν!
Γιατί λέω εντελώς δωρεάν; 
Γιατί οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι καταχρεωμένες και δεν μπορούν να πληρώσουν! Απ´την άλλη πλευρά, είναι σημαντικό οι άνεργοι να ξετριφτούν, να μπούνε σε κάποια δράση, έστω και ταπεινή.
Παράλληλα, θα βγεί και κάποιο επωφελές έργο. Το ένα θα ανατροφοδοτεί το άλλο! Η παραγωγή κάποιου έργου θα δημιουργήσει ευκαιρίες και ανάγκη και ζήτηση για περισσότερο έργο!
Αν έχετε γερά νεύρα, διαβάστε τις προτάσεις του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου