Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Οριστική έκπτωση Ψωμιάδη από τη θέση του περιφερειάρχη

http://www.koutipandoras.gr/wp-content/uploads/2013/01/psomiadis_panag.jpg
Τίτλοι «τέλους» για το αξίωμα του Παναγιώτη Ψωμιάδη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και εκλογή νέου Περιφερειάρχη το Σάββατο, με υποψηφίους τους συμβούλους της παράταξής του. Συγκεκριμένα, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία απορρίφθηκε η προσφυγή του Π. Ψωμιάδη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή για παράβαση καθήκοντος, κοινοποιήθηκε χθες και η απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αθ.Καρούντζου, για την οριστική έκπτωσή του από τη θέση του περιφερειάρχη.
Η ανακοίνωση της Περιφέρειας αναφέρει ότι σύμφωνα με το άρθρο 162 του Ν. 3852/2010, ξεκινούν οι διεργασίες για την εκλογή νέου Περιφερειάρχη. Υπεύθυνος για τη διεξαγωγή της όλης διαδικασίας σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο, είναι ο πλειοψηφήσας του συνδυασμού και νυν αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Διονύσης Ψωμιάδης, αδερφός του Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Η εκλογή του νέου Περιφερειάρχη θα διεξαχθεί το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου (Βασ. Όλγας 198). Συνολικά 50 μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου της πλειοψηφούσας παράταξης «Δύναμη για την Κεντρική Μακεδονία»(οι 43 περιφερειακοί σύμβουλοι με τους επτά εκλεγμένους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες) θα μπορούν να καταθέσουν υποψηφιότητα για τη θέση του νέου περιφερειάρχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου