Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Τι συμβαίνει με τα tablets;




Topics: 
MOBILEΕνδιαφέροντα ερωτηματικά δημιουργείδημοσίευμα στο ταϊβανέζικο site Digitimes, σύμφωνα με το οποίο τρία μεγάλα ονόματα από το χώρο των ηλεκτρονικών υπολογιστών (Acer, Asustek και Del) φαίνεται να αποσύρονται από το χώρο των Android tablets. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, του οποίου οι πηγές προέρχονται από τα κανάλια προμηθευτών, οι παραγγελίες δειχνουν ότι οι τρεις παραπάνω κατασκευαστές δεν ενδιαφέρονται για αυτήν την κατηγορία συσκευών αφού αν ήθελαν να κάνουν κάποια αντεπίθεση μέσα στο 2012, θα έπρεπε να κυμαίνονται σε πολύ μεγαλύτερο επίπεδο. Αιτία, όπως αναφέρει το δημοσίευμα είναι το γεγονός ότι τα προϊόντα τους δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα αντίστοιχα προϊόντα των Apple, Amazon και Barnes & Noble.
H καθυστέρηση των παραπάνω εταιρειών, δεν αποκλείεται να οφείλεται και στην αναμενόμενη είσοδο των Windows 8 μέσα στο 2012, ένα λειτουργικό που εκτός από τα PCs θα μπορεί να τρέξει και στα tablets, οπότε η αδράνειά τους μπορεί να σχετίζεται με τις εξελίξεις στο software της Microsoft και τις νέες ευκαιρίες που αυτό δημιουργεί. Πάντως και στα tablets με λειτουργικό της Microsoft, λογικά θα δούμε πολύ έντονο ανταγωνισμό, οπότε τα μεγάλα περιθώρια κέρδους που αναζητά π.χ. η Acer (σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις) δεν φαίνεται να αφορούν αυτήν την κατηγορία συσκευών.
Μπορεί οι προσδοκίες των εταιρειών για τα Windows 8 να είναι μεγάλες, όμως ο ανταγωνισμός λογικά θα είναι αντίστοιχος με το χώρο των Android tablets, όπου φαίνεται να έχει κυριαρχήσει η Samsung αλλά και η Amazon, η οποία διαθέτει δική της έκδοση του λειτουργικού Android, η οποία είναι συμβατή με την υποδομή της σε υπηρεσίες περιεχομένου. Υπηρεσίες που καμία από τις Acer, Asustek και Dell δε διαθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου