Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Μειωμένος κατά 25% αναμένεται ο προϋπολογισμός του 2012




Η άτυπη ενημέρωση που είχε η ομοσπονδία από την πολιτεία για τον τακτικό προϋπολογισμό του 2012, έφερε επιπλέον σύννεφα πάνω από τα γραφεία του ΣΕΓΑΣ στη Συγγρού.

Τα χρήματα που θα πάρει η ομοσπονδία τη νέα χρονιά θα είναι μειωμένα κατά 25% σε σχέση με αυτά που εγκρίθηκαν το 2011. Επί της ουσίας, αυτό σημαίνει πως τη νέα χρονιά, στα ταμεία του ΣΕΓΑΣ θα μπουν περίπου 5εκ. ευρώ, αλλά και ένα χρέος κοντά στα 3 με 3,5 εκ., κληρονομιά από την φετινή χρονιά. Ως γνωστόν η πολιτεία έχει δώσει μόνο το μισό ποσό του προϋπολογισμού, από αυτό που ενέκρινε για το 2011 με συνέπεια τα υπόλοιπα χρήματα να είναι στον αέρα (οι πιθανότητες να εκταμιευτούν είναι ελάχιστες).

Κι όλα αυτά, μόλις δύο μήνες από τη συνάντηση της ΕΟΕ, εκεί όπου ο γγΑ Πάνος Μπιτσαξής είχε δεσμευθεί στους προέδρους των ομοσπονδιών, ότι θα τους καταβληθεί όλο το ποσό της επιχορήγησης, όπως επίσης κι ότι για το 2012 η ΓΓΑ θα ζητούσε αύξηση του προϋπολογισμού της κατά 25%. Στη Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, δεν αποκλείεται να αποφασισθεί η επ΄ αόριστο αναστολή όλων των δραστηριοτήτων (όχι μόνο των αγωνιστικών, αλλά θα κλειδώσουν και τα γραφεία).

Κάτι που σημαίνει ότι λίγους μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα πάψει η αγωνιστική δράση, θα σταματήσουν οι πληρωμένες σε αθλητές και προπονητές, αλλά και στους υπαλλήλους. Με εξαίρεση τους τελευταίους, οι οποίοι πληρώνονται κανονικά, αυτή τη στιγμή ο ΣΕΓΑΣ οφείλει περίπου 4 μήνες στους αθλητές, έξι στους ομοσπονδιακούς και οχτώ στους σωματειακούς προπονητές. Αυτή τη στιγμή η ομοσπονδία ...τσουλάει είτε με τα έσοδα από τους χορηγούς είτε από τον μαραθώνιο, που όπως είναι φυσιολογικό σύντομα θα τελειώσουν. Το απόγευμα της Παρασκευής (25/11) θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ, όπου θα συζητηθούν τα δεδομένα, λίγο πριν από την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης.
This article was originally published in forum thread: Μειωμένος κατά 25% αναμένεται ο προϋπολογισμός του 2012 started by StivoZ.gr View original post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου