Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Με παραίτηση προειδοποιεί ο γ.γ. Αθλητισμού



tvxs.gr/node/77075
 
 
 
Την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη θέση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, εάν εδραιωθεί η πολιτική που ακολουθείται σήμερα στον ελληνικό αθλητισμό, εξέφρασε ο Πάνος Μπιτσαξής.

«Τυχόν εδραίωση της σημερινής πολιτικής στον αθλητισμό, σημαίνει και την αποχώρησή μου από τη θέση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού. Το έχω πει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το ανακοινώνω σήμερα και δεν θα τριτώσει...», τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας έκανε τον απολογισμό των δύο χρόνων του έργου, που έχει γίνει στον αθλητικό τομέα.

«Αναμένω την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012. Πιστεύω, ότι οι πολιτικοί προϊστάμενοί μου έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα του ελληνικού αθλητισμού. Δεν προαναγγέλλω την έξοδό μου. Η χώρα μας δίνει μια κρίσιμη μάχη για την εκταμίευση της έκτης δόσης. Εάν συνεχιστεί αυτή πολιτική, η κατάσταση δεν θα είναι διαχειρίσιμη και εγώ δεν θα μπορώ να βοηθήσω», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη μείωση της χρηματοδότησης του ελληνικού αθλητισμού, ο κ. Μπιτσαξής υπογράμμισε: «Στις 4 Αυγούστου 2011, το Υπουργείο Οικονομικών περιόρισε την χρηματοδότηση του αθλητισμού κατά 50%. Ο αθλητισμός αποτελεί το 0,2% του τακτικού προϋπολογισμού του κράτους. Με την περικοπή αυτή που έγινε, ο αθλητισμός λειτουργεί πλέον με το 25% του ποσού του 2008. Αδύνατο έτσι να γίνει κάτι. Θέλει την ... μπαγκέτα του Χάρι Πότερ. Μια πολιτική συρρίκνωσης του ελληνικού αθλητισμού δεν με βρίσκει σύμφωνο. Το μερίδιο του αθλητισμού στον εξορθολογισμό είναι βαρύ. Το μέλλον των αθλητικών εγκαταστάσεων δεν είναι απλώς αβέβαιο. Θα κλείσουν... Το θέμα είναι τι πολιτική θα ακολουθηθεί. Η σημερινή πολιτική πρέπει να τροποποιηθεί. Έκανε σύσκεψη για αυτό το θέμα με εκπροσώπους των κομμάτων που είναι στην κυβέρνηση. Υπήρξε συναίνεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου