Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Το εκπτωτικό χωριό και η τοπική αγορά των Σπάτων.



Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο χαιρετισμός του Δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδος κ. Χρήστου Α. Μάρκου στα εγκαίνια του εκπτωτικού χωριού ΜCARTHURGLEN που έγιναν στις 2 Ιουνίου στα Σπάτα.
Με ιδιαίτερη προσοχή ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην μεγάλη επένδυση ενώ με έμφασητόνισε την ανησυχία του για την εξέλιξη της τοπικής αγοράς και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για τον επαναπροσανατολισμό των στόχων του τοπικού εμπορίου προκειμένου να ανταπεξέλθει στον οξύτατο ανταγωνισμό που η επένδυση αυτή προκαλεί στην ευρύτερη περιοχή.
Ομιλία του Δημάρχου κ. Χρ.Α.Μάρκου
“Φίλοι επενδυτές της Mc Arthur Glen
Αγαπητοί επιχειρηματίες του λιανικού εμπορίου και της εστίασης
Κυρίες και κύριοι
Ολοκληρώθηκε και εγκαινιάζεται σήμερα η πρώτη φάση μιας μεγάλης επένδυσης.
Και είναι σημαντική η επένδυση αυτή, αν αναλογιστεί κανείς, πως σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές της ύφεσης και της οικονομικής στασιμότητας, σημαντικά κεφάλαια επενδύονται, νέες θέσεις εργασίας δημιουργούνται, κινητικότητα επιχειρηματική διαδραματίζεται. Και αποκτά ιδιαίτερη σημασία η επένδυση αυτή όχι μόνο για την επιχειρηματική δράση αυτή καθ’ εαυτή αλλά ταυτόχρονα και για την τόνωση της συμπιεσμένης κατανάλωσης του λεκανοπεδίου μα κυρίως για το μοντέλο ανάπτυξης της περιοχής μας.
Κυρίες και κύριοι,
Είναι γεγονός, πως η επένδυση, που σήμερα αρχίζει να λειτουργεί αλλάζει άρδην τους όρους και τις δομές του λιανικού εμπορίου και επηρεάζει καθοριστικά και τις δομές της δικής μας τοπικής αγοράς.
Θα πρέπει άμεσα να επαναπροσανατολίσουμε τις δράσεις μας σε σχέση με τα νέα δεδομένα αξιοποιώντας στο έπακρο όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουμε.
Κυρίες και κύριοι,
Ως Δήμος Σπάτων χθες, ως Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδας σήμερα, δημιουργήσαμε τις υποδομές για μια ανάπτυξη ουσίας που δίνει ώθηση στην πραγματική οικονομία. Τα δύο συμπλέγματα των επιχειρηματικών πάρκων που δημιουργήθηκαν, προσφέρουν μεγάλες ευκαιρίες και άριστες συνθήκες ανάπτυξης των επιχειρηματικών και οικονομικών δραστηριοτήτων της χώρας.
Μακάρι την  επιχειρηματική σας τόλμη να την μιμηθούν και άλλοι επενδυτές.
Μακάρι το δικό σας επιχειρηματικό σχέδιο να βρει μιμητές και στους επενδυτές του δευτερογενούς τομέα που τόσο πολύ ανάγκη τον έχει η Ελλάδα σήμερα για να αναδιαρθρώσει τον παραγωγικό της ιστό.
Μ’ αυτές τις σκέψεις εγκαινιάζουμε σήμερα αυτήν την νέα πραγματική οικονομική δραστηριότητα.
Συγχαρητήρια στις προσπάθειές σας.
Εύχομαι ευόδωση των επιχειρηματικών σας σχεδίων.
Καλές δουλειές.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου