Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ο Wolfang Munchau, εκ των κορυφαίων αναλυτών των Financial Times, δημοσίευσε στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας μια ενδιαφέρουσα και υποστηρικτική στις αντιμνημονιακές πολιτικές άποψη. "Από τις τέσσερις, η χειρότερη επιλογή είναι για την ακρίβεια μία. Ακολουθώντας το πρόγραμμα της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, η Ελλάδα θα καταλήξει με 10 έτη ύφεσης, μία αναπόφευκτη έξοδο από το ευρώ και την πιθανότητα κατάλυσης της δημοκρατίας. Θεωρώ ότι η προσέγγιση του κ. Τσίπρα είναι πολύ ριψοκίνδυνη. Όμως, μπορώ να αντιληφθώ για ποιους λόγους οι Έλληνες πολίτες θα τον υπερψήφιζαν. Η θέση του είναι σίγουρα πιο λογική από το καθεστώς λιτότητας, το οποίο δεν μπορεί να προσφέρει καμία προοπτική οικονομικής ανάκαμψης. Αυτή είναι η Γερμανία στις αρχές του 1930, για άλλη μια φορά. Αυτό δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το αθέτηση πληρωμών αργότερα ή αθέτηση πληρωμών τώρα. Θα προτιμούσα μια χρεοκοπία αργότερα, επειδή αυτό θα επέτρεπε μια ομαλότερη δημοσιονομική προσαρμογή, την εφαρμογή λογικών μεταρρυθμίσεων και την αύξηση των πιθανοτήτων να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη".

Εκτυπώσιμη μορφήSend to friendPDF version
financial-times.jpg

Ο Wolfang Munchau, εκ των κορυφαίων αναλυτών των Financial Times, δημοσίευσε στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας μια ενδιαφέρουσα και υποστηρικτική στις αντιμνημονιακές πολιτικές άποψη.
"Από τις τέσσερις, η χειρότερη επιλογή είναι για την ακρίβεια μία. Ακολουθώντας το πρόγραμμα της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, η Ελλάδα θα καταλήξει με 10 έτη ύφεσης, μία αναπόφευκτη έξοδο από το ευρώ και την πιθανότητα κατάλυσης της δημοκρατίας.
Θεωρώ ότι η προσέγγιση του κ. Τσίπρα είναι πολύ ριψοκίνδυνη. Όμως, μπορώ να αντιληφθώ για ποιους λόγους οι Έλληνες πολίτες θα τον υπερψήφιζαν. Η θέση του είναι σίγουρα πιο λογική από το καθεστώς λιτότητας, το οποίο δεν μπορεί να προσφέρει καμία προοπτική οικονομικής ανάκαμψης. Αυτή είναι η Γερμανία στις αρχές του 1930, για άλλη μια φορά.

Αυτό δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το αθέτηση πληρωμών αργότερα ή αθέτηση πληρωμών τώρα. Θα προτιμούσα μια χρεοκοπία αργότερα, επειδή αυτό θα επέτρεπε μια ομαλότερη δημοσιονομική προσαρμογή, την εφαρμογή λογικών μεταρρυθμίσεων και την αύξηση των πιθανοτήτων να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη". 
Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου