Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΠΑΤΡΑ: «Έφυγε» ο Άμπετ Χασμάν



ΠΑΤΡΑ: «Έφυγε» ο Άμπετ Χασμάν [βίντεο]
Έφυγε» για το τελευταίο του ταξίδι πριν από λίγο ο αγαπημένος μας Άμπετ Χασμάν.
Έδωσε επί πολλές ημέρες μία αξιοπρεπή και ηρωική «μάχη» με την επάρατη νόσο, ενώ η είδηση για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε είχε κινητοποιήσει το σύνολο των Πατρινών από τους οποίους αγαπήθηκε όσο ελάχιστοι.
Δυστυχώς, σήμερα το μεσημέρι κατέληξε, σε κλινική της Πάτρας όπου τις τελευταίες τέσσερις ημέρες νοσηλευόταν.
Η είδηση για τον χαμό του εξ Ιορδανίας μαιευτήρα γυναικολόγου και πρώην Αντιδημάρχου κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Πατρέων γεμίζει θλίψη όλη την πόλη.
Σίγουρα, όμως, η αγάπη του και η πολυετής ανιδιοτελή προσφορά του σε κάθε συνάνθρωπό του θα τον κρατά πάντα ζωντανό στις καρδιές μας.
Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο στις 4 μ.μ. στο Α΄ νεκροταφείο Πατρών.
Καλό ταξίδι «Αδελφέ» μας Αλέξανδρε Άμπετ Χασμάν…
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΜΠΕΤ ΧΑΣΜΑΝ
Η φράση που ο ίδιος έγραφε στο διαδίκτυο ήταν:
«Δεν γεννήθηκα εδώ. Εγώ διάλεξα την Πάτρα για πατρίδα μου. Γι’ αυτό την αγαπώ τόσο!»
Ο Άμπετ Αλεξανδρος Χασμάν γεννήθηκε στο Σαλτ της Ιορδανίας (απέχει 24 χλμ. από την πρωτεύουσα Αμάν) και είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας με 15 παιδιά.
Ήρθε στην Ελλάδα για σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σπούδαζε και εργαζόταν για να εξοικονομήσει τα απαραίτητα χρήματα για τις σπουδές του.
Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακά στο Νότιγχαμ, στην Αγγλία και από το 1985 εγκαταστάθηκε
στην Πάτρα. Ήταν διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών, με ειδικότητα ως γυναικολόγος – μαιευτήρας. Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τα κοινά στις δημοτικές εκλογές του 2002 οπότε και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος και επανεξελέγη πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 2006.
Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής (2002-2008). Επανεξελέγη πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 2010.
ΠΗΓΗ: dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου