Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Δελτίο τύπου για κατασκευές πεζοδρομίων

06/07/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεχίζονται οι κατασκευές πεζοδρομίων στην προοπτική μιας φιλικής πόλης.

Μια ανθρώπινη, ασφαλή και φιλική πόλη οραματίστηκε η τοπική κοινωνία του Δήμου Παλλήνης και αυτό το όραμα υιοθέτησε και αγωνίζεται καθημερινά να πραγματοποιήσει η Δημοτική Αρχή με άμεσες παρεμβάσεις μικρής κλίμακας, αλλά και με έναν μακρόπνοο σχεδιασμό με έμφαση στην βιώσιμη κινητικότητα.
Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει με επιμονή την κατασκευή ενός μεγάλου δικτύου πεζοδρομίων που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια στον πρώην Δήμο Γέρακα και θα επεκταθεί άμεσα στις Δημοτικές Ενότητες Παλλήνης και Ανθούσας.
Ένα δίκτυο πεζοδρομίων 21.463 μέτρων συνολικού εμβαδού 19.391.
Ήδη έχουν ολοκληρωθεί τα πεζοδρόμια σε όλες τις γειτονιές του Σταυρού και της Μπαλάνας ενώ βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης της κατασκευής στην γειτονιά του Κέντρου.

  
Παράλληλα ολοκληρώνεται και η διαδικασία υπογραφής σύμβασης με τον εργολάβο για να εκτελεστεί το μεγάλο έργο, που είχε ξεκινήσει προ δύο ετών, «Ενοποίησης των Αθλητικών και Σχολικών Χώρων» στο Γέρακα.
Ένα έργο πνοής που θα ενοποιήσει τους αθλητικούς χώρους και τα σχολεία μας με ποδηλατοδρόμους, πεζόδρομους και ευχάριστες ασφαλείς διαδρομές αναψυχής, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει καθιστικούς χώρους και χώρους άθλησης με υπαίθρια όργανα γυμναστικής και όλα αυτά με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.

Έτσι συνεχίζουμε την προσπάθεια στο Γέρακα αλλά και με νέες μελέτες στις περιοχές Παλλήνης κα Ανθούσας:
Για να εξασφαλίσουμε ασφαλείς διαδρομές.
Για να προτρέψουμε τους κατοίκους να βγουν και να περπατήσουν.
Για να μειώσουμε τις μετακινήσεις με το Ι.Χ. την ρύπανση και την κυκλοφοριακή συμφόρηση.
Για να ενισχύσουμε την καθημερινή άσκηση.
Για να ζωντανέψουμε όλες τις γειτονιές του Δήμου μας.

Ο Δήμος Παλλήνης ζητάει συγνώμη από τους παρόδιους κατοίκους για την πρόσκαιρη ταλαιπωρία. Εφιστά την προσοχή τους και τους προτρέπει στον σεβασμό των σημάνσεων.
Λίγες ημέρες ταλαιπωρίας, θα εξασφαλίσουν όμως ένα μακρό μέλλον βέλτιστης ποιότητας στην ζωή μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου