Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Θλιβερή πρωτοτυπία: Η Βουλή καταψήφισε, ο Μαρκογιαννάκης είχε άλλη γνώμη…


Δεν είναι ότι δεν έχουμε ξαναδεί να συμβαίνουν «περίεργα» πράγματα στη Βουλή, όμως το να υπερψηφίζεται από τη Βουλή το άρθρο ενός νομοσχεδίου για το οποίο περισσότεροι βουλευτές έχουν νωρίτερα ψηφίσει κατά, παρά υπέρ, είναι σίγουρα μία (θλιβερή) πρωτοτυπία…
Κατά τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή για το νομοσχέδιο αναφορικά με την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, συνέβη το εξής παράδοξο: Για το άρθρο 30 του νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει συγχωνεύσεις των εδρών των υπηρεσιών Ασφαλείας της ΕΛΑΣ, 126 συνολικά βουλευτές (όλοι της ΝΔ, δηλαδή) ψήφισαν υπέρ και 127 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ) ψήφισαν κατά, ενώ η ΔΗΜΑΡ δήλωσε «παρών». Κι όμως, ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης εκφώνησε αργότερα το άρθρο ως ψηφισθέν, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές του οποίου έκαναν λόγο για «πραξικοπηματικές διαδικασίες» και «νοθεία».
Τώρα, λοιπόν, έχει καταγραφεί ως ψηφισθείσα μία διάταξη η οποία καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία των βουλευτών, κάτι που είναι πρωτοφανές και μάλλον πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα από τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με τις οποίες παρακάμπτεται η Βουλή.
Φαίνεται πως το νέο σύστημα είναι να ερωτάται η Βουλή, και απλά να αγνοείται η απάντησή της…

1 σχόλιο:

  1. Τα μαζεύει η ΝΔ - ο Δένδιας απέσυρε το άρθρο που πέρασε ο Μαρκογιαννάκης με το "έτσι θέλω"
    Share

    dendias.jpg

    07 Μαρτίου
    19:132014
    Εκτύπωση του άρθρουΜοιράσου αυτό το άρθρο
    1 Σχόλιο

    Ταρακουνήθηκαν φαίνεται στην κυβέρνηση από την πραξικοπηματική ενέργεια του Χρήστου Μαρκογιαννάκη να εκφωνήσει ως ψηφισθέν το άρθρο 30 του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ, το οποίο η Βούλη είχε καταψηφίσει, με το Νίκο Δένδια να αποφασίζει την απόσυρσή του.

    Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Δένδιας, ύστερα από το ζήτημα που δημιουργήθηκε μετά την καταμέτρηση της ψήφου των βουλευτών, αποφάσισε την απόσυρση του άρθρου 30, «δηλαδή μιας δευτερεύουσας και τοπικής μόνο σημασίας νομοθετικής ρύθμισης που αφορά την έδρα των Περιφερειακών Διευθύνσεων».

    Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι "το ζήτημα με το άρθρο 30 προέκυψε, έπειτα από λάθος καταμέτρηση που έκανε ο προεδρεύων της Βουλής, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, Χρήστος Μαρκογιαννάκης".

    Το περιβόητο άρθρο πήρε 126 θετικές (μόνο από τη ΝΔ) και 127 αρνητικές (από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητους Έλληνες, ΚΚΕ) ψήφους, καθώς και 14 «παρών» (ΔΗΜΑΡ). Όμως, ο κ. Μαρκογιαννάκης ανακοίνωσε ότι το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των κομμάτων, ήταν 126 υπέρ και 125 κατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή