Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Κατά της Χρυσής Αυγής ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος



http://www.pheme.gr
ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ
Καταδικάζει τις ρατσιστικές επιθέσεις και προτρέπει τους νέους να μελετήσουν την ιστορία της Χρυσής Αυγής
Παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, η οποία αναμένεται να προκαλέσει πολλές συζητήσεις.
“Η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη από προστάτες και σωτήρες”, δηλώνει  ο κ.Ιερώνυμος, και επαναλαμβάνει ότι καταδικάζει κάθε μορφή βίας και ρατσισμού.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Επενδυτής, το οποίο βασίζεται σε δηλώσεις  συνεργατών του Αρχιεπισκόπου, ο κ. Ιερώνυμος προτρέπει ιδιαίτερα τους νέους να μελετήσουν την ιστορία της Χρυσής Αυγής, τα ιδεολογικά της πιστεύω και τα σύμβολά της.
“Η Χρυσή Αυγή και ο οποιοσδήποτε, αφού εκθέσει με σαφήνεια τις θέσεις του στο λαό, έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει την ψήφο του”, υπογραμμίζει στους συνεργάτες του ο κ. Ιερώνυμος, αναδεικνύοντας τη διπλή γλώσσα που χρησιμοποιεί ο επικεφαλής του εν λόγω κόμματος σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του με το ναζισμό.
Ο Αρχιεπίσκοπος επισημαίνει παράλληλα ότι η Εκκλησία ως πνευματικός οργανισμός έχει απέραντο σεβασμό στο ανθρώπινο “πρόσωπο”, έχει σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες και δεν επιτρέπει σε κανένα κόμμα, είτε αριστερό, είτε δεξιό, είτε ακροδεξιό, να αναλάβει τη στήριξή της.
Στους κύκλους της ιεραρχίας της Εκκλησίας, η παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου ήταν αναμενόμενη, καθώς, όπως επισημαίνουν στο Pheme.gr, ”εδώ και καιρό παρακολουθεί με μεγάλο προβληματισμό τα έργα και τις ημέρες αυτού του κόμματος”.
Σύμφωνα δε με έγκυρες πληροφορίες, το προσεχές διάστημα ο κ. Ιερώνυμος αναμένεται να τοποθετηθεί δημοσίως επί του θέματος, πρωτίστως όμως στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο, όπου, έπειτα από σχετικό αίτημα πολλών ιεραρχών, αναμένεται να συζητηθούν τα πρόσφατα γεγονότα που διαδραματίστηκαν από μέλη θρησκευτικών οργανώσεων και στελέχη της Χρυσής Αυγής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου