Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Βρέθηκε ΔΕΚΟ με …ποντικούς!!! Ας ψάξει καλά εκει ο Ρακιντζής, ισως βρει κι άλλες φωλιές τρωκτικών!!!


Καταγγελίες για κακοδιαχείριση στα ΕΛΤΑ
Νέα υπόθεση κακοδιαχείρισης, αυτήν τη φορά  στα ΕΛΤΑ,  στέλνει η κυβέρνηση στον εισαγγελέα, ενώ με εντολή του Ελεγκτικού Συνεδρίου ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί 84 «golden boys» που απασχολήθηκαν στα Ελληνικά Ταχυδρομεία από το 2004 έως το 2009.
Οι καταγγελίες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», ξεκινούν από στημένους διαγωνισμούς και απευθείας αναθέσεις – με εμπλοκή και της Siemens – και φθάνουν μέχρι και σε ειδική «πατέντα» με ανύπαρκτα ταξίδια στελεχών. Μάλιστα, υπάρχουν και στοιχεία πως κάποιοι ανακαίνιζαν εξοχικά και κατασκεύαζαν πισίνες με κονδύλια των ταχυδρομείων.
Οι καταγγελίες για διασπάθιση δημοσίου χρήματος οδήγησαν τον υφυπουργό Μεταφορών Νίκο Σηφουνάκη να καλέσει ορκωτούς λογιστές στα ΕΛΤΑ, οι οποίοι, όπως φαίνεται, βρήκαν αρκετά στοιχεία άξια προς διερεύνηση. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι τα ΕΛΤΑ το 2004 είχαν κέρδη 7 εκατομμυρίων ευρώ έναντι απωλειών της τάξης των 37 εκατομμυρίων ευρώ το 2009.
Η εφημερίδα αναφέρει πως ο γενικός επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γιώργος Σχοινιωτάκης απέστειλε καταγγελτικό έγγραφο στη γενική διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης του υπουργείου Οικονομικών και ζητά το άνοιγμα των λογαριασμών 84 στελεχών του ΕΛΤΑ που εργάστηκαν σε αυτά από το 2004 μέχρι το 2009 και τον εξονυχιστικό έλεγχο της περιουσιακής τους κατάστασης.
Την παραπομπή της υπόθεσης στον εισαγγελέα προανήγγειλε με δηλώσεις του στο «Βήμα» ο πρόεδρος των ΕΛΤΑ Παναγιώτης Βουρνάς, ο οποίος ανέφερε πως οι τεράστιες σε σχέση με το 2004 ζημιές το 2009 ήταν το πρώτο στοιχείο που κίνησε την περιέργεια στη νέα διοίκηση των Ταχυδρομείων. Επιπλέον δήλωσε πως ήδη ένα διευθυντικό στέλεχος έχει απολυθεί.     Και μετά  έχεις  και τους λαϊκιστές  τύπου  Πέτρου Τατούλη που θέλει να σώσει τα … ΕΛΤΑ  !!!

Σχόλιο συνεργάτη μας:   Εμεις επιμενουμε και θα το ξαναπούμε:

Ας ρίξουν και μια ματιά  οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους και στα  ΕΛΤΑ  Κρήτης!!!  Κάτι μπορούν να  βρουν κι εκεί …………

Καταγγελία για το “Σκάνδαλο μαύρης εργασίας στα ΕΛΤΑ”

Ξεπερνά κάθε φαντασία η αποκάλυψη ότι τα δημόσια Ελληνικά Ταχυδρομεία παρανομούν για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε διανομείς, εκμεταλλευόμενα μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.

Εδώ και πολύ καιρό, η ΔΑΚ ΕΛΤΑ έχει προειδοποιήσει για το αδιέξοδο με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπος ο Οργανισμός μας εξ αιτίας της έλλειψης προσωπικού.

Τα πολλά οργανικά κενά, σε συνδυασμό με τη μαζική λήξη των συμβάσεων εποχικών υπαλλήλων αλλά και την απίστευτη ολιγωρία της Διοίκησης η οποία δεν φρόντισε για την έγκαιρη πρόσληψη συμβασιούχων δημιούργησαν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Αν μάλιστα προσθέσουμε και τις καλοκαιρινές άδειες το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα ένας στους τρείς τομείς διανομής δεν εξυπηρετείται ή εξυπηρετείται πλημμελώς, ενώ στο σύνολο του δικτύου η διανομή γίνεται με τεράστιες δυσκολίες και ελλείψεις.

Για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα οι τοπικοί διευθυντές αναγκάζονται να καταφύγουν στη λύση της μαύρης εργασίας. Σύμφωνα με δεκάδες καταγγελίες που έχουν φτάσει στα γραφεία μας, οι διευθυντές επικοινωνούν με διανομείς που εργάστηκαν στο παρελθόν ως συμβασιούχοι και  τους προτείνουν τομείς για 20 Ευρώ την ημέρα μαύρα.

Σημειώνεται δεν υπάρχει  καμία ασφάλιση των εργαζομένων ούτε φυσικά και καμία ασφαλιστική συνδρομή στο καταρρέον ταμείο μας.

Φυσικά δεν υπάρχει καμία νόμιμη διαδικασία πρόσληψης.

Η καταφυγή σε αυτές τις λύσεις γίνεται με την ανοχή ή υπό την καθοδήγηση της Διοίκησης η οποία έχει τεράστιες ευθύνες σε ηθικό και νομικό επίπεδο. Ευθύνες τις οποίες φανταζόμαστε ότι θα σπεύσει να ερευνήσει η Επιθεώρηση Εργασίας και ο Εισαγγελέας καθώς είναι πρωτοφανές ένας Οργανισμός του Δημοσίου να παρανομεί καταφεύγοντας στη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου