Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Περιφέρεια Αττικής: Μεταφορά Μαθητών


Μπροστά στο επικείμενο αδιέξοδο που θα δημιουργηθεί από μια ενδεχόμενη διακοπή των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών και τη συνακόλουθη αναστάτωση χιλιάδων οικογενειών σε ολόκληρη την Αττική, η Περιφέρεια Αττικής ανακοινώνει την πρόθεσή
της να καταβάλει άμεσα από ιδίους πόρους το ποσό των 3.000.000 Ευρώ, επιπλέον του ποσού των 3.172.000 Ευρώ που ήταν η δόση του Υπουργείου Εσωτερικών.
Φυσικά, όπως είναι αυτονόητο, ένα έργο υποδομής της Περιφέρειας Αττικής αντίστοιχου ποσού, θα ακυρωθεί.
H πρόθεση της Περιφέρειας Αττικής προέκυψε έπειτα από τα αποτελέσματα της νέας συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής και των εκπροσώπων της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ). Μετά από διάλογο, οι δυο πλευρές συμφώνησαν να προχωρήσουν στη δίμηνη παράταση των συμβάσεων μεταφοράς των μαθητών, απόφαση άλλωστε που είχε λάβει το Περιφερειακό Συμβούλιο στην 27η Συνεδρίασή του (πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου).
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:
«Η κοινωνία περνά δύσκολες στιγμές. Όλοι έχουμε χρέος να κάνουμε το παν, προκειμένου να μην την επιβαρύνουμε άλλο.
Στο σημείο που φτάσαμε, ούτε οι εκβιαστικές λογικές, ούτε η μετάθεση ευθυνών έχουν πλέον θέση. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους μαθητές και τις οικογένειές τους.
Η Περιφέρεια Αττικής από δικούς της πόρους, που προέκυψαν από την χρηστή διαχείριση των παρελθόντων ετών, εξαντλεί όλες τις οικονομικές της δυνατότητες, για ένα χρέος που έχει το Υπουργείο Εσωτερικών, και για αρμοδιότητα που με βάση τον Καλλικράτη θα έπρεπε να ασκούν οι Δήμοι.
Οι μαθητές της χώρας είναι το μέλλον μας και για την Περιφέρεια Αττικής αποτελούν διαχρονική προτεραιότητα.
Η συνεργασία μας για αυτά τα θέματα με το Υπουργείο Παιδείας είναι σε πολύ καλό επίπεδο και ελπίζουμε να συνεχιστεί και σ’ άλλα θέματα αιχμής που αφορούν τις πιο ενεργές ομάδες της κοινωνίας μας, τους νέους».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου